Мобилни камери ни дебнат на пътя! Ама не съвсем

40% от тях са повредени и изобщо не работят
Обновена: 27 окт 2015 08:12 | 27 окт 2015 07:19, Красимир Ангелов
11
Мобилни камери ни дебнат на пътя! Ама не съвсем
Снимка: Булфото, архив

40 % от мобилните камери на пътя, които трябва да държат изкъсо шофьорите за превишена скорост от патрулките на КАТ, практически са извън строя.

В момента от 148 подвижни радари в действие по пътищата са едва около 90, твърди "Телеграф". Останалите близо 60 за повредени и на практика няма кой да ги поправи.

Проблемът е, че в началото на 2015 г. договорът с фирмата, която се грижи за изправността на устройствата, е изтекъл. По тази причина когато някой от радарите спре да работи, се демонтира от патрулката и са кара уж на поправка, която обаче не се знае кога ще бъде извършена.

За да се справят с проблема, от МВР ще обявят обществена поръчка за избор на нова фирма за ремонт на камерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Ala-Bala преди 8 години
Да идват арабите, по добре ще е!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как така стана че 10 месеца няма поддръжка на технологията? Тепърва щели да правят нова поръчка за поддръжка... егати смешковците. От тея камери що пари летят в бюджета и пак са *** пейзажа.на тия златна мина да им дадеш, кирка няма си намерят и ще гледат от страни.
7
0
 
4
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
КАТ трябва да се закрие.По-безполезно, даже вредно нещо, няма.
6
0
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Баща ми разказваше, че едно време около Стара Загора имало две жени с моливи и тетрадки как пишели и брояли колите. Като им гледам на управляващите модерните технологии, май хартията и молива си е за предпочитане.
5
1
 
4
 
! Отговори
Техник преди 8 години
Дайте ми ги. Аз ще ги ремонтирам безплатно. Искам само единствено да работят по 24 часа на ден. Всеки ден на различно място. Писна ми да гледам патрулка спряла край пътя и радара насочен нагоре към дървото или към нивата. Не работят защо има хора с интерес тези радари да не работят. Предлагам да ги ремонтирам безплатно. За моя сметка.
4
0
 
8
 
! Отговори
Нема лабаво! преди 8 години
На КОЙ му пука за камерите и за жертвите по пътищата.Важно е да са на власт,за да крадат от евро фондовете,да пълнят собствените си банкови сметки и партийните каси.С откраднатите пари купуват изборите,за да са отново на власт и да крадат от европарите и да пълнят сметките си. И така до като господарите им не решат да ги свалят с "граждански протести"платени от НПО и да турят други,които да крадат от европарите и да купуват избори.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мани, мани, а тези дете претендират, че работят са чудо неземно - обажда ми се райнонният полицаи да ми каже, че са ме заснелии и да ходя да плащам, отивам и за моя изненада хем ме е заснела камерата, хем няма снимка?!?!?!?!? Не можаха да ми обяснят как става това, обжалвах и естествено отпадна. Просто на бизсен с власт го обърнаха....
2
0
 
14
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Имат ли вече принтери и тонери за печатане на фишове?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дебнат ми сurа. Пародия шуробадженакорушветчийска.