БХК оттегли кандидатурата на Полфрийман. Почти

За "Човек на годината" остава номинирана организацията му
6 ное 2015 15:04,
44
БХК оттегли кандидатурата на Полфрийман. Почти
Протестът срещу номинацията. Снимка: Булфото

Българският хелзинкски комитет оттегли кандидатурата за "Човек на годината" на Джок Полфрийман. Причината за това са обществените реакции и вътрешно обсъждане, съобщават от организацията.

Въпреки това обаче остава кандидатурата на Българско затворническо сдружение на реабилитация, чийто председател е именно Джок Полфрийман, осъден за убийството на 20-годишния Андрей Монов през 2007 г.

Още по темата

"В сдружението членуват много хора, които са се посветили на това, да помагат на лишените от свобода не само чрез защита на правата им, но и като насърчават тяхното превъзпитание, защото само така при връщането им в обществото те могат да бъдат продуктивни негови членове. Работата на всички тези хора не трябва да бъде пренебрегвана или омаловажавана, защото тя е важна, допринася за прогреса на обществото ни, за неговата сигурност и справедливост", изтъкват от БХК.

По думите на БХК кандидатурата на Полфрийман е била изцяло базирана на дейността му като активист и по никакъв начин не е имала за цел да оправдава престъплението му или да омаловажава живота на Андрей Монов. "Съжаляваме искрено, че с допускането на номинацията допринесохме за засилването на скръбта на роднините и приятелите на жертвата", допълват още от организацията.

Вчера стана ясно, че от "Господари на ефира", също номинирани за "Човек на годината", се оттеглят от номинацията заради тази на Полфрийман. Днес пък от ВМРО призоваха всички достойни българи, номинирани за плакета, също да се оттеглят.

За номинацията на Джок Полфрийман стана ясно преди два дни. Веднага се надигна вълна от недоволство, както и от протест пред офиса на БХК. Въпреки тях обаче и днес председателят на НПО-то Красимир Кънев отказваше да оттегли номинацията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
фен преди 8 години
Спешна забрана на всички НПО! Америка за България, WWF, БХК и т.н. нямат нищо общо с българските интереси.
19
11
 
2
 
! Отговори
до безверниците преди 8 години
Абе фенове и фенки .Защо ви боде очите Полфрийман .Като не ви е приятно издигнете Монов за човек на годината .Интересно с какви деяния обаче ще го накичите.Биене на клошари за удоволствие,бутане на граждани в трамвая . Ваша работа,издигнете му и паметник .Но въпроса май не е в Монов,а във вас.Има нещо дето ви смущава в австралиеца.Май той е бил прав в мелето .И това страшно ви тормози . Щото той лежи ,а вие сте свободни!И пак не ви дава покой!
18
0
 
10
 
! Отговори
Nq-Koi преди 8 години
На тия кавали от БХК им пожелавам да изгледат филмчето от линка който прилагам , да видят как в Англия хора вече лежат доживотни за кражби или сбивания по улиците. Да ходят там да търсят "герои"https://youtube/watch?v=ldILWJ5BVWM
17
4
 
6
 
! Отговори
смърт за бхк преди 8 години
волен президент
16
3
 
5
 
! Отговори
смърт за бхк преди 8 години
волен за презедент
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази организация е изключително вредна за България защото винаги разпалва междуетнически конфликти и по принцип е винаги на страната на престъпниците. Крайно време е тези *** на които се плаща отвън, да бъдат забранени или дейността им строго регламентирана.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази безсмислена организация БХК обявява убиец за Човек на годината, в същото време поиска много категорично осъждането на граничния полицай, стрелял предупредително и по една случайност с рикоширалия куршум уби мигрант .Абсурди! Да се разтури със закон тази фалшива организация, която изпълнява чужди поръчки и действа срещу България и народа.
13
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za BHK ne znam. No principa ce osadenite trjabva da imat vazmoznost da se reintegrirat v obstestvoto e pravilna. Kogato osadenija izleze na svoboda trjabva da ima perspektiva da zivee palnocenno. Ako ja njama e mnogo po verojatno ce ste recidivira. Tova ne e v interes na nikoj. Saglasen sam ce da se nominira ubiec e stranno (vapreki ce ne znam detajlite na prestaplenieto). No da se opljuva organizacija kojato ima dobra cel e glupavo.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мисля, че хора, извършили убийство по каквито и да е причини, заслужават да са Човек на годината. Те са загубили правото си да се наричат "човек" в момента, в който са отнели човешки живот.
11
3
 
7
 
! Отговори
odessa преди 8 години
silata na edin narod, e vyv negovata edinnost. obschti celi obschti ideali.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще номиниран някой транссексуален афроамериканец с еврейско потекло жител на ромско гето ...
9
1
 
18
 
! Отговори
Не стига преди 8 години
Това е половинчат ход, за да мине затворническата организация и от нейно име пак да се изтъпани същият убиец!!!!! Не ни замазвайте очите! Нямат място в подобни номинации!
8
15
 
1
 
! Отговори
Браво Путин преди 8 години
Бг става като южна Корея.Заплашвана от Русия ,новата Сев.Корея .Мале..Ще имат много работа новите полицайчета с агитките,че и от Германия може да си внесем .
7
13
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Оф ,агитки ,да беше жив апостола би ви заплюл до един .И вие съответно нямаше да го спасите от бесилката .....
6
1
 
41
 
! Отговори
Бг.бг преди 8 години
Антихристите като видяха, че успяха с един ход да обединят ЛЕВСКИ и ЦСКА, се наакаха. Това е показателно как можем да решаваме проблемите бързо, просто трябв да сме заедно.
5
23
 
4
 
! Отговори
Браво Путин преди 8 години
Русия става голямата Северна Корея .
4
1
 
45
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който позволява на прокуратурата и полицията произволно да забраняват дейността на неправителствени организации и фирми, съобщава BBC.Дейността на чуждестранна или международна неправителствена организация, представляваща заплаха за основите на конституционния строй на Русия, отбранителната способност, или сигурността на страната, може да бъде призната за нежелателна на територията на Руската Федерация, се посочва в текста на закона.
3
0
 
49
 
! Отговори
... преди 8 години
Тези от БХК трябва всички да бъдат обесени на центъра на София. Как може да има такива организации, които масово защитават престъпници и всякаква друга ***??? Тия там с какво мислене са? Те нормални ли са изобщо?????
2
1
 
54
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Едва ли остана някой, който вече да не е наясно какво представлява БХК.
1
35
 
4
 
! Отговори
урааа, бг да спят сп преди 8 години
Отдеглете я .Нали се видя колко калпаво племе сме за пореден път.Православие ли ,християнство ли .Друг път.Минал е Христос покрай вас ,*** бг ***!