Камионите - нарушители с дебели глоби, сопна се Павлова

Пътната агенция публикува карта на зимното поддържане на пътищата
15
Камионите - нарушители с дебели глоби, сопна се Павлова
Снимка: архив, БулФото

Регионалният министър Лиляна Павлова иска по-високи санкции за транзитно преминаващите превозни средства, които извършват нарушения.

По думите й те масово не спазват изискванията на българските закони и създават предпоставки за тежки задръствания, ПТП-та и дълги часове престой в снега.

На брифинг за готовността за зимно поддържане, Павлова разясни, че често камионите спират, след като е въведена забраната или пък въобще не я спазват.

По думите й очевидно само с по-сериозни глоби и санкции може да се постигне успехът, който се търси.

Затова ще бъде предложено на парламента да има необжалваеми санкции до 150 лева за водачите на товарни автомобили, които не се движат с подходящи за зимните условия гуми и не спазват правилата за движение по пътищата.

"Ще настояваме и за много по-строг контрол от органите на МВР и Автомобилна администрация за това дали водачите карат с подходящи за зимни условия гуми”, допълни тя, цитирана от "Фокус".

Според Павлова трябва да има по-сериозни санкции и за тези, които не спазват изискването да се кара със зимни гуми. С доклад до премиера от Пътната агенция искат и увеличаване на грайфера на гумите на камионите.
Министърът каза, че тази зима ще се разчита много и на гражданския контрол и обратната връзка за зимното почистване.

През следващата седмица на сайта на АПИ ще бъде публикувана карта с всички републикански пътища, като за всеки от тях ще бъде посочено съответното ниво на поддържане и срокът за разчистване на снежната покривка, съобщи шефът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров.

По магистралите и първокласната пътна мрежа например допустимата дебелина снежна покривка по време на снеговалеж е 3 сантиметра, като тя трябва да бъде размекната от химическите вещества. 2 часа е времето, в което след спирането на снеговалежа, трябва да е почистено до асфалт.

Но по време на снеговалеж няма как да изискваме от фирмата-изпълнител пътят да е изчистен до "черно", коментира Лазаров.

Министърът обясни, че проблем, с който се сблъскват всяка година, е и липсата на шофьори, които да работят на 24-часови смени. Това често била причината машините да не излязат навреме да чистят.

Направена е проверка на техниката, като са дадени инструкции, които фирмите трябва да изпълнят.

Павлова съобщи, че фирмите, които имат договор с АПИ за поддържането на републиканската пътна мрежа, са в сравнително добра готовност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
опС преди 8 години
Лиле за големия ти деференциал само зимна шарка та да ти прибере *** фистули и да не страдаш никога от запек.ша го изливаш като зил със леген
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tazi niama akal i za 5 pari v kesia--blagoslovenna e boikovata glupost.
10
0
 
5
 
! Отговори
кукуу преди 8 години
Това Лили от къде са пръкна толкова алчна.
9
0
 
5
 
! Отговори
За всяка свиня преди 8 години
идва Коледа! Ако не е точно тази, следващата е добре.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като няма сняг да сменям ли с летните гуми? защото на държд те имат по-голяма стабилност.може всяка сутрин спрямо прогнозата за времето да слагам различни?или да взема 2 коли едната с летни едната със зимни гуми че да ви плащам 2 данъка да имате да крадете.
7
1
 
1
 
! Отговори
did преди 8 години
Tolko glupavo nagli AL4NI izmisleni tapaci eniamalo
6
0
 
14
 
! Отговори
Прост народ сме ! преди 8 години
Разбрахте ли за Рада Дълбоката? Голям смях с нашия "елит" :) Само ку... и ***...... :)
5
3
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
За автомобил на 8 години плащам на държавата:1. Винетка - 100 лева.2. Гражданска отговорност - 200 лева.3. Данък - 260 лева.Общо около 550 лева.Хайде сега сметнете колко автомобила има в България и колко пари лапат тези от нас.За толкова пари пътищата ни трябва да са поне като в Румъния.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки производител на гуми поставя маркер които определя предела на износване на гумите, така че тази панделка да не се прави на много отворена да не се съдиме.
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази чухте ли я сутринта, щяла да иска, грайферът на гумите през зимата, да е с по-голяма дебелина. Няма ли кой да обясни на партизанската внучка, че се мери дълбочината на грайфера,а не неговата дебелина. Голяма е дебелината на това което и е под гърба, и то с доста, имайки предвид възрастта й. Дано поне тази зима не падат талпи с много голям диаметър. Че ще я запомним с простотията й.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да са по-дебелички и от нея.
1
0
 
19
 
! Отговори
доган преди 8 години
Съгласен съм и ако се *** високи санкции за тези които крадът държавата и народа

Спонсорирани публикации