България доказа, че може – Валери получава шанс за живот

Само вчера са събрани над 314 хиляди лв. за химиотерапия на детето
Обновена: 13 ное 2015 10:36 | 13 ное 2015 10:30,
66
България доказа, че може – Валери получава шанс за живот
Снимка: Facebook

Преди ден ви разказахме за Валери - смелият малчуган, който се бори с тумор в мозъка.

Лекари в Турция дават надежда, че момченцето може да се излекува. За съжаление сумата по лечението беше непосилна за родителите му - над 7 хиляди евро на месец за химиотерапия.

Днес вече парите за лечението са събрани. Така майката на Валери вече има сили да се усмихне. Тя има надежда – детето ѝ получава шанс да се пребори с коварната болест.

Вчера страницата във Facebook - Живот за Валери е била засипана със съобщения от желаещи да помогнат.

Малко по-късно през деня Виделина със свито сърце отива до банката. А там я изненадват - в дарителската сметка са събрани малко над 314 хиляди лева. През PayPal пък дарителите са събрали над €21 хиляди.

Сума, достатъчна за едногодишното лечение на Валери. Родителите му са решили всички средства, които останат, да бъдат дарени на други деца в нужда, съобщи Нова тв.

Родителите на детето са избрали клиника в Турция. Родни лекари също са предложили да лекуват малкия Валери, но от клиниката в Истанбул дават по-голям шанс за детето.

А от там нататък следва надеждата. Че Валери отново ще си играе на детската площадка. Щастлив и здрав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
121 преди 8 години
До Анонимен 16А какво ти пречи да помагаш на други деца или възрастни? Все пак говорим за помощ - всеки преценява на кого да помогне. И аз не разбирам, когато се пращат СМС-и по разните реалити шоу, и какво?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще е интересно да се следи развитието на нещата.Дали ще го излекуват за почти 400 хиляди?
12
0
 
25
 
! Отговори
Елена преди 8 години
Щастлива съм, че има добри хора! Това е смисъла на живота. Признавам, аз не успях да преведа нито 1 лев за операцията на това дете, по обясними за всички ни финансови причини, но въпреки това се молех за него. Не съм се и надявала на такава бърза реакция. Благодарна съм на Господ, че има добри хора!Мили хора, нека правим добро всеки ден! Доброто не е само в парите. Съдействието, помощта, вниманието, съпричастността - не ги забравяйте. Бъдете добри!
11
2
 
35
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Радвам се, че има още хора с добри сърца и се надявам детето да се оправи. Не мога да разбера някои неща - има Агенция за лечение на деца в чужбина, родителите са плащали здравни вноски, плащат данъци, а когато имат нужда от държавата и то за ЛЕЧЕНИЕ - насреща нищо! Защо плащаме здравни осигуровки, след като ако се разболеем, близките ни или ние сме принудени да "просим" живота си?!
10
1
 
3
 
! Отговори
23 преди 8 години
Ама има тука един бездетен който плюе по тази хубава новина
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всеки народ заслужава съдбата си!" Четейки *** коментари, с които успяхме да наситим тази иначе толкова хубава и позитивна новина, си мисля, колко гениален е бил Монтескьо. *** и зъл народ сме, нищо хубаво не заслужаваме!Иначе браво на семейството, успех и продължавайте с борбата!
8
2
 
15
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Пак негативизъм..... Постоянно се говори, колко са лоши българите, как са егоисти, злобни.. Прави се нещо добро, отново злоба.. Аз помогнах с колкото можах, може да е малко, но за себе си знам, че съм направила добро. Това ме кара да се чувствам щастлива, а ВИЕ драги българи, как се чувствате?
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на всички дарители! Много е хубаво да видиш, смисъла и успеха на кауза в която си участввал. Нека си помагаме сами, друг няма да ни помогне! Успех на семейството и имайте сили!
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самао човек който има дете може да разбере болката на родителите,защо в Турция и Израел ли ? Да не ти дава съдбата да разбереш ,да не ти дава съдбата да се бориш за живота на най милото ти а някой всезнайко да си пие сутрин кафето и да яде л...на
5
0
 
38
 
! Отговори
За съжаление... преди 8 години
Не България, а българите. България щеше да е, ако беше помогнала държавата. За обикновените българчета няма самолети, няма пари за лечение. Парите са за верни на Партията, за бежанци, за безработни римляни и за всеки друг, но не и за БЪЛГАРИТЕ.Дано се оправи детето и да има щастлив живот !
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО-прекланям се пред такива Българи....аз самият не живея в България, но бих помогнал с удоволствие на някое детенце. Тази новина показва,че Народа Български още има душа и сърце....
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поклон пред всички, които са помогнали. Надявам се Валери да оздравее.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дай Боже всичко да е наред!успех и сила на малкия и родителите!и още нещо-БРАВО Българи,иначе сме егоисти,озлобени,но живота ни е такъв,но дълбоко в сърцата си сме останали ХОРА,браво!
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бравооо,ето това е новина.Желая късмет на детето и скорошно оздравяване .Това мило ,малко същество заслужава да живее а на родителите желая много поводи за радост.Сигурен съм ,че ще се оправи