Терористите са бедствие, да не влизаме в логиката им!

Целта им е с атентати да предизвикат затваряне на граници
31
Терористите са бедствие, да не влизаме в логиката им!
Снимка: БТА

Атентатите в Париж са акт на война, която обаче не е започнала сега и се води в други части на света, смята политологът Антоний Тодоров.

Още по темата

По думите му с атаки, като тези от Париж, терористите целят затваряне на границите и идване на власт на правителства, които да сложат край на сегашните демократични и мултикултурни общества.

"По-добре да гледаме на терористите като на природно бедствие, което застрашава човешкия живот, отколкото да влизаме в тяхната логика", призова и Даниел Смилов, също политолог, пред bTV.

Той посочи, че на този етап реакцията на Франция е по-скоро премерена и не трябва да се скача към необмислени акции като моментално и недобре планирано начало на сухопътна операция в Сирия.

"Влезем ли в сценария на сблъсък на цивилизации, това всъщност е механизъм за набиране на хора от страна на "Ислямска държава", категоричен е Смилов.

И двамата анализатори изразиха мнение, че не може да се говори за религиозен елемент.

"Това, че тези терористи развяват знамето на исляма, не променя с нищо нещата", заяви Тодоров, като припомни, че това, което са предложили екстремистите на мюсюлманския свят, е прогонило милиони от домовете им.

По отношение на бежанската вълна и действията на ЕС, Даниел Смилов посочи, че заявената от Ангела Меркел готовност Германия да приеме 1 млн. бежанци не е само хуманитарен акт, но и действие за повишаване на сигурността – има огромно струпване на хора в няколко горещи точки вътре и извън общността и Бундесрепубликата предлага вариант за намаляване на напрежението.

"Меркел надцени интелигентността на средния европейски лидер, нямаше логистична координация", отбеляза Смилов.

Антони Тодоров допълни, че в момента са вижда определен политически цинизъм у източноевропейските страни – през 2003 г. заради членството си в НАТО те били най-послушни и единодушни в подкрепата си за инвазията в Ирак, против която са били Франция, Германия и Белгия, и за която вече и Тони Блеър признава, че е довела до появата на ИДИЛ.

Сега, 12 години по-късно, същите източноевропейски държави не искат да приемат хората, бягащи от джихадистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Lan преди 8 години
То защото на терористите им пука за нашите "идеали", възползват се от толерастията и налагат своите виждания. След сто години няма да има помен от "мултикултуризъм" - ще има само една култура и тя няма да ни харесва! Българите не са заслепено стадо - много добре виждаме кланицата и никакви краси думи не могат да се мерят с кръвта, особено с нашата!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази Боже сляпо да прогледа...и да се изказва
15
0
 
3
 
! Отговори
Свобода не слободия преди 8 години
Не може без граници, в дебелите книги пише, че градовете са имали крепостни стени в миналото. Сега всеки иска да има сигурен дом, слага аларми, камери, охрана, а държавите? Има много несправедливост по света, затова има и страдание.
14
0
 
8
 
! Отговори
новия свят преди 8 години
Господин Тодоров,навремето ви харесвах и уважавах ,но защо сте подведен .Мулти култи приключи и беше един етап от плана за обединение на планетата.Но не в името на комунизма ,демокрацията и човешките права,най - малко .А в името на властта на шепа елит.Следва световна диктатура на технологиите.Осъществена и чрез зле подготвени поколения. Факт .Мисля,че и вие го виждате,но не ви изнася.Да,светът отива към имперска структура.На върха шепа господари .Другото роби ,в средата псевдо хора с технологии
13
0
 
4
 
! Отговори
именно преди 8 години
Много от мултикултуралистите всъщност са виновници за състоянието на планетата и търсят усилено начини да се измъкнат от отговорност. Много от тях са пропагандирали исляма и сега умират от срам ,макар глобалистите- бивши комсомолци и партийци да нямат срам .Както личи и от тия двамцата .
12
1
 
7
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Едно време защитавахме Европа от османското нашествие с оръжие,а сега ги каним! Падналите за свобода ще се обърнат в гроба.Явно е трябвало на германците да им режат зелките мюсюлманите.Нищо не щат да помнят от историята.
11
0
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
И като не могат да бъдат спрени с граници ,дайте да ги пуснем .Страшна логика имаш .
10
2
 
9
 
! Отговори
европеец преди 8 години
Свободата и демокрацията са застрашени и се бранят с оръжие.Какви ги плещи този ***.Те ще ни убиват ,а ни ще им пазим правата.Ега си извратеното мислене.Ако му гръмнат децата така ли ще мисли.Мръсни платени клакьори.
9
1
 
18
 
! Отговори
... преди 8 години
Чак мен ме хваща срам ,когато гледам глупави хора да изразяват мнение и то пред толкова голяма аудитория.Границите трябваше да се затворят отдавна !И мога да кажа на господина,че мултикултурализмът се провали,провали се и капитализмът - отвсякъде лъха на гнило.Мисля,че ще станем свидетели на огромни промени и измислянето на съвсем нова форма на управление,различна от демокрация и комунизъм.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По какво профилите на терористите се различават от тези на партиините секретари или функционери от близкото минало ,който мутираха в какво ли не и продължават да тровят атмосферата тук
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия двамата са братовчедки на Рада Дълбоката
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз защо се пропуска, че Франция, която взе дейно участие в унищожаване на държавността в Либия, затвори границата с Италия и не иска стотици хиляди мигранти? Защо Англия затвори границата и засили контрола на тунела? Вички са в кюпа. Най-малко виновни са точно Балканските държави, чиито марионетни правителства просто изшълняваха чуждите заповеди! Но те са удобната дъвка за измиване на ръцете в стил Пилат Понтийски.
5
1
 
7
 
! Отговори
маке преди 8 години
ами напълно постижима цел (затваряне на граници) веке на половин европа тва им е у канчетовчера кат гледах какво се пръсная френците от една пиратка а уж не ги е страх
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капиталът пак си гледа интереса! Корпорациите се превърнаха в най големия враг на човешката цивилизация!! В преследването на облаги са готови да ликвидират цивилизацията и разни съпътстващи я подробности като национални култури и етническо разнообразие. В този хаос като нищо ще подпишат ТТИП И НЯМА ДАЖЕ ДА РАЗБЕРЕМ! Корпорациите срещу човечеството ще бъде мотото на 21 век!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава Оланд и Меркел да отворят широко вратите си и да оставят охраната да напусне и да разберат как се чувстват нормалните хора. Ама не - те били богопомазани и щели да ги пазят пък нормалните хора - кучета ги яли или по-точно ислямисти. Докато народа не започне да острелва предателите и докато има *** полицаи (защото всички полицаи са платени Кириак Стефчовци) до тогава трябва да има трупове на предателите. И няма друго решение. До тогава чужденци и малцинства ще ви избивват по улиците
2
2
 
17
 
! Отговори
хм преди 8 години
По думите му с атаки, като тези от Париж, терористите целят затваряне на границите и идване на власт на правителства, които да сложат край на сегашните демократични и мултикултурни общества.-----------------------------------------Умник до умника... вече почват да стават опасни тия "експерти" с говоренето си
1
1
 
25
 
! Отговори
ЕХ, Европо преди 8 години
Целта им била затваряне на граници .Ето пример на лудостта на днешния свят.По всичко изглежда ,че именно свободното движение е най - големия приятел на ислямистите ,но в ЕС са си наумили ,че ислямистите целяли да затварят границите .ХА ХА ХА.