Таткото – закрилник, герой, другар в игрите...

Или за това колко е важно да бъдеш баща днешно време
18 ное 2015 18:00,
18
Таткото – закрилник, герой, другар в игрите...
Снимка: Архив Reuters

Бащите са много повече от закрилници, глави на семейства и другари в игрите. В детското съзнание образът на таткото е непобедим, излъчва едновременно сила и нежност. Как мъжете възпитават децата си и какво е за тях бащинството? Има ли самотни татковци?

Все повече мъжете в семейството се включват активно във възпитанието на децата.

"При сегашната икономическа ситуация майката също е отговорна за прехраната на семейството и така бащата помага за ежедневните задачи - хранене, къпане, ходене на лекар. Майката става равнопоставена на мъжа", каза психологът Евелина Лафчийска в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ родителите взимат решенията за децати си заедно и все по-малко отпада схващането, че някой от двамата има водеща роля. Те имат еднаква важност детето да се развие и да стане пълноценна личност.

Музикантът Искрен Пецов също взима активна роля във възпитанието на сина си. Според него, ако човек е осъзнат родител, бащинството не е трудно. Той смята, че финансовите аргументи не са основателни, защото човек, който осъзнато иска да бъде родител, винаги може да се справи.

За него най-важно за отглеждането на едно дете е да бъде обградено с любов и сигурност.

"Детето трябва да чувства обич, че домът му е неговата крепост, да чувства сигурност", коментира музикантът.

Той призна, че по различен начин се възпитават син и дъщеря. Според него с момичето е много по-лесно. Пецов смята, че второто дете също се гледа по-трудно, защото при първото родителите са по-безотговорни в добрия смисъл на думата. При второто човек е видял с какви трудности може да се сблъска и колко е трудно да отгледаш едно дете.

Музикантът сподели още, че бащинството го е научило да бъде отговорен.

Актьорът Ованес Торосян също е променил своите приоритети, когато е станал баща.

"Когато жена ми забременя, станах човек на действието. Преди отлагах нещата, нямах ясна мотивация, а сега върша нещата веднага", сподели младият татко.

Той разказа още, че възприемат дъщеря му като малката му сестричка. "По улицата ни питат дали съм баткото", каза Торосян.

Актьорът сподели в предаването и какво е научил от неговия баща.

"Моят татко ме научи да съм човек, да бъда честен и да уважавам мнението на другите", завърши той. 

Вижте кога и как празнуват Деня на бащата във видеото на предаването "ДНЕС":

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Сузи преди 8 години
Съпругата има право на глас ,ти минаваш към религиозната гледна точка и то на коя религия ми напомня.Жената вече дели поравно отговорностите и финансовата сигурност в семейството.И има право да откаже секс ,не винаги е във форма.Сексът по задължение е най скучното и незадоволяващо нещо за един брак.Точно съпругът би се отказал от него ако държи и двамата да изживеят удоволствие.Трябва и не трябва не може да се размахва как да е.всяко семейство е различно и се крепи на любов и много компромиси
13
2
 
1
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Другия съвременен сатанизиран вариант на "семейство" е пълен с изневери, раздели, нещастие, осакатени психологически деца и т.н. А нито мъжа, нито жената могат да са истински щастливи без сплотено, здраво семейство.
12
2
 
1
 
! Отговори
Биго преди 8 години
До СузиНапълно приложимо в съвременния свят ако го искаш. Има едно предаване което се нарича "submissive wives" или покорни съпруги - гледай го ако искаш да разбереш на практика и каква хармонична семейна среда се създава.
11
0
 
5
 
! Отговори
Сузи преди 8 години
Биго,къде си го чел това не знам но този модел е наприложим в съвременния свят.Нали знаеш " едно време какви мъже имаше и какви жени...."
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всички семейства които познавам са прикрит матриархат и там цари мир.Съпрузите си пият доволни бирата пред телевизора мислейки че са царете у дома.НО за всяко решение което може да предизвика семейни сътресения се консултират с половинките си да чуят и друго мнение ей така за всеки случай :)
9
4
 
6
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Има много негативни психологически травми и отклонения които настъпват когато детето е гледано само от един родител. Да пример момчета отглеждани от самотни майки са много по-агресивни към жените и склонни да проявяват насилие, момичета отглеждани без баща са много по-слонни да правят секс преди да са навършили 15 години, да имат множество партньори и да провалят собствените си връзки. Всички деца отглеждани с един родител са изложени на повишена опасност от проби с наркотици и престъпна дейност
8
4
 
6
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Западния сатанизиран феминистичен образец на отношения на мъжа и жената водят до разрушаване социалните фундаменти на обществото което е и целта на дявола. Създават се разбити, нефункциониращи семейства, егоистични и нарцистични хора, деца психологически увредени за цял живот заради кавгите на родителите си и за това че са отглеждани само от един родител което ги осакатява ментално и води до много тежки последици защото им липсват и двата модела на подражание - бащата и майката.
7
6
 
5
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Мотива за първородния грях е застъпен силно в сатанистките среди на запад които използват символи и образи за да комуникират помежду си които обаче са прикрити за тези които не знаят смисъла им. Тези образи са открити за всички, но относително малка част разбират смисъла им. За пример - в отчаяни съпруги е показан мотива за ерозирането на мъжкия образ, змията със ябълката и жените под дървото за познаване добро и зло. Друг пример логото на Епъл е отхапана ябълка - символизираща първородния грях.
6
8
 
5
 
! Отговори
Биго преди 8 години
В съвременното сатанизирано западно общество всичко е обърнато наопаки от слугите на дявола. Децата се качват на главите на родителите си, жените оспорват и влизат в сблъсъци с мъжете си. Мъжа е маргинализиран и превърнат във втора категория гражданин от феминизма. Слугите на дявола поставят жената отгоре на мъжа защото в райската градина тя първа е яла от плода на дървото за познаване добро и зло, т.е. за тях тя е по-податлива на материални съблазни и да върши зло за лична изгода.
5
7
 
7
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Няма значение за какви решения става въпрос, авторитета трябва да принадлежи на мъжа. Нека изложа накратко задълженията на мъжа и жената така както трябва да са. Мъжа трябва да обича жена си като себе си, да се грижи за нея, да не и изневерява. Жената трябва да помага на мъжа си, да е покорна на авторитета му, никога да не му отказва секс. Когато семейството е изградено в такъм йерархичен ред децата растат в здрава и сплотена обстановка и не се бунтуват срещу родителите си.
4
4
 
2
 
! Отговори
Сузи преди 8 години
Зависи за какви решения става въпрос.Ежедневните решения които са битови и които правят семейното огнище уютно са чужди за много от мъжете.А по важните и кардинални решения се налагат по принцип рядко.
3
10
 
6
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Ерозира се тенденциозно ролята на мъжа и съпруга в днешното сатанизиращо се "западен" тип общество. Това се прави от слугите на дявола, които прокарват постепенно дяволски доктрини в обществото. Мъжа и съпруга трябва да е глава на семейството който взима решенията и жената не трябва да му противоречи, тя трябва да му е покорна. Мъжа трябва да обича жена си и да се грижи за нея, но той трябва да има авторитет над нея.
2
2
 
6
 
! Отговори
татко преди 8 години
ако сме разведени и не искаме да виждаме майката,а детето е при нея какво да правим?
1
0
 
5
 
! Отговори
mda преди 8 години
много готини кадри :) накараха ме да се усмихна...