Порно мания обхвана тийновете у нас

45% от младежите ни редовно гледат онлайн порно
20 ное 2015 17:32, Красимир Ангелов
55
Порно мания обхвана тийновете у нас
Снимка: Reuters

Над 75% от момчетата и 45% от момичетата до 12 годишна възраст у нас са гледали порнография и порнографски материали онлайн, обяви директорът на Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и член на Управителния съвет на Националната мрежа за децата Георги Апостолов, позовавайки се на изследвания по темата.

Младежите у нас също потвърждават световните тенденции. Изследване, направено сред около 1000 тийнейджъри между 14 и 17 години през 2014 година, показва, че 45 на сто от младите хора в страната гледат порнография редовно.

"Сексуализирана е 70 процента от рекламната дейност, а в над 90 процента от филмите и сериалите сексът е задължителен елемент под една или друга форма”, допълни Апостолов. По думите му при тази обществена среда, при която информацията за секса от Интернет се получава в много ранна възраст, семейството вече е задължено да говори за секс със своите наследници още преди децата да попитат.

Ако разговорите не се състоят, представите на младежите ще бъдат изкривени и няма да поглеждат критично на онлайн информацията, смята експертът.

Според Апостолов училището също трябва да дава допълнително образование по темата, но е важно преди да разберат технологията на секса, децата да знаят, че той е крайна точка на един дълъг процес на сближаване и емоциална близост.

Лекари и психолози предупреждават, че нараства процентът на безплодие сред младите жени, а сред младите мъже се увеличават случаите на еректилна дисфункция, заради недостатъчна полова култура и желанието да се пресъздадат порнофилмите в реалността, коментира още Апостолов, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Оставете ги да гледат тия селяни ,бе...ха,ха,хааааааа....Секса е за хората и е....НЕОБХОДИМ, КАТО "ХРАНАТА"...!ПРОСТО Е НУЖЕН --- НА НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК!НЯМА НИЩО ЛОШО И ВРЕДНО В НЕГО....НИТО Е "ТАЙНО ЧУДО"!!!СВИКВАЙТЕ Със СЕКСА В ОБИКНОВЕННИЯ ЖИВОТ!
31
1
 
4
 
! Отговори
установено е, че преди 8 години
Гледащите порно имат различни невронни връзки в мозъка както и намаляване на количеството сиво мозъчно вещество. Подобно явление възниква при често мастурбиращите-принудени са да си представят. Така затормозяват мозъка си, създавайки нереалност. Естествено който опитва да мине метъра като вместо деца търси удоволствие, плаща скъпо за тази внушена прищявка-губи от мозъка си.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Останалите 55% първо го теглят. :D
29
3
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Seksat dnes e nekachestven pri golqma chast ot"tineijarite"-machi gi zabobol,a i vencite karvqt li karvqt...,tova go znam ot priqtel-frenski akusher-ginekolog.
28
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поне турете некои хубав линк с порно сайт бе, да разнообразим...аз гледам само с травестити
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър ден, аз и на 40 все още си гледам и не мисля да спра
26
4
 
11
 
! Отговори
Чарли Шийн преди 8 години
Да бях порно гледал, не бих чудо видял!
25
4
 
19
 
! Отговори
Зависи преди 8 години
Под 12 г. все още не са тийнейджъри и порнографията не бива да стига до тях!Тези, които са между 14 и 17 г. вече яко ги тресе хормонът и човек се чуди какво да каже - дали е по-добре да гледат порно и да маструбират или да започнат да опитват от "забранения плод"? Не е без значение какви точно забранени филми ще достигнат до тях - ако е "софт" версия, може да се брои за учебно помагало, но ако е "хард", това може да осакати и разбирането им за секс, и способността им в бъдеще да се любят.
24
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
личи си когато някой мъж е порноманиак -свършва бързо ,незнае /нем оже да задовеолява жената до себе си /защото иска само набързо да се изпразни ,само той е важен :)) никой не принуждава никой да тича след жени/да кара на порно до края на живота си .индустрията е доста развита /само че -50 -60 годишни ергени - са тъжна и грозна гледка .Един съсед /на 50г /само порно гледал /щото там има хубави жени/ и се нерви че не може да свали никоя в реалния живот .Иска млада готина мацка-те не го искат :))
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно врече имаше порно филми на видео касети и порно списания, така ме нещата не са променили кой знае колко.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искате да ви става и след 55 не гледайте порно, въпреки, че има и така наречения " биологичен фактор" и гаранция няма.
21
5
 
5
 
! Отговори
До 24 андролога преди 8 години
по несъгласен с тебе не мога да бъда :D
20
5
 
14
 
! Отговори
... преди 8 години
А какво лошо има в порното?!? Като изключим някои "извратени" неща, които не е нужно да се гледат...
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаб родителски контрол. Има начин нещата да се контролират стига родителите да са в час и да им пука.
18
2
 
20
 
! Отговори
GGG преди 8 години
Po dobre *** ot kolkoto radikalen islqm
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сутин, вечер и по пладне, и когато нещо чуждо падне!
16
2
 
27
 
! Отговори
Стар тинейджър преди 8 години
Редовно му троша главата, само да улуча оборотите и край.
15
1
 
5
 
! Отговори
Екстрасекс преди 8 години
Виждам секс на хоризонта. Аз ще правя. За вас ни нам.
14
3
 
31
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Аз също обичам да гледам порно - това е единствения начин да видя гола жена.
13
9
 
8
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 8 години
След 100 години нема да има пукнат българин на тая територия. Маслинките не гледат руптак, а го правят. И жените им плодовити и мъжете вдигат самолета. Е друг е въпроса че бежанците ще ги избият щото не търпят конкуренция. Изобщо интересни неща ще се случат тук. Воленка ако знае това шъ му почернее косицата.