"Негърче" и "Негърка" не може! Дискриминация е

Жена подаде жалба срещу производители на сладкишите
346
"Негърче" и "Негърка" не може! Дискриминация е
Снимка: Захарни изделия - Варна

Две жалби е подала жена до Комисията за защита от дискриминация, защото се продават сладкиши с наименованието "Негърче" и "Негърка".

Софиянката се оплаква от "Захарни изделия - Варна" ЕООД и от ЕТ "Здравко Георгиев" - Перник, съобщиха от КЗД.

Първият производител е регистрирал търговска марка с наименование "Негърче" и е пуснал в продажба захарни изделия със същото наименование.

Вторият търговец също продава захарни изделия "Негърче", а и "Негърка".

Според жалбоподателката обаче, която е българка от смесен брак, предлагането на продукти, свързващи се с определена раса, различна от европеидната, представлява дискриминация.

Двамата производители са обяснили в своя защита, че въпросните сладкиши са традиционни и популярни.

Според тях твърденията за дискриминация са нелогични и неоправдани.

Жалбата ще бъде обсъдена на заседание на КЗД тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отиде му името на Арнолд Шварцнегер .........Трябва да ходя да го прекръствам сега .......
90
1
 
6
 
! Отговори
Владко Мурдаров преди 8 години
до 136 БТА. 22.11.2015 г . Минск. Днес в столицата на бивша Беларус презинетите Лукашенко и БунгоБанга подписаха държавният акт учредяващ новата държава - ФЕДЕРАЦИЯ МЕЛАНЖ, която се състои от бившите Нигерия и Беларус. Честито!
89
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
И малко цитати от българската преса:"Предозиране: Бивш *** и бивше ченге няма, е максимата на Божидар Димитров"""***" е втората книга на авторката Татяна Громача ""Орхан Мурад - Искам да съм ***""Хълк Хоган изригна: **** *** *** щерка ми"Тълковен речник : *** -Човек от коренното население на тропическа Африка с много тъмна кожа.Направо да забраним и българския тълковен речник както е тръгнало.
88
0
 
8
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Лелеее какво ще прави сега Арнолд Шварценегер... :)Трябва да се прекръсти на Вайсевропеен :) хахаххаах , че иначе фамилията му една такава черна и не гър ска
87
0
 
7
 
! Отговори
Private преди 8 години
В УСА армията пак го върнаха и не се смята за обидно или расистко, ама наша Пена ще се усети след 20 гидини сигурно, горе долу толкава след еволюцията върви - иначе сигурно има дете от тоди смесен брак и оттам проблеми в училище и др. Като не и харесва да ходи в Африка, а не да ги търпим у нас - В париж се видя докъде се стига с много толерантност!
86
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво правим с термина "Негроидна раса" ???????Как да кажа - какво правим с кюнците ?
85
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Тая от смесения брак да си ходи откъдето е! Мелезите са си *** квото и да говорят, кво като е от смесен брак, вафла СПОКО, МУРА, МОРЕНА и т.н. що не ги прекръстят? Ама срещу Mondelez ще й е трудно на мелезката да подаде оплакване.
84
0
 
19
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Търся да си купя "Десет малки негърчета" на Агата Кристи,но не я намирам .Да не би да са я забранили?
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беларус и Нигерия веднага да си променят името.
82
1
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
I vse pak moje da e skrita reklama nazakuskite
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да прекръстят бисквитката на "Джанго без окови"... Ама па тогава може да ги съдят за авторски права... А, ако е само "Джанго" някой пак ще реши, че е дискриминационно...
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Негърррр можее Негрррриииии НеХахааахаааа
79
0
 
4
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Diskriminacia e ako I se iade negurche a ne I prodadat
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя да вземе да осъди Черна гора и Германия за Шварцавалд.
77
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 121Ей, това народа ни направо изтрещя!- - - - -Ама как няма да изтрещиш бе ??? Пожарникар да те управлява .......... ????????????
76
1
 
10
 
! Отговори
Сетих се ! Сетих се! преди 8 години
Тези сладкиши трябва да да се казват - "БХК-1" и "БХК-2" !!! Така и вълка сит и агнето цяло !!!!
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, това народа ни направо изтрещя! На тая откачалка какво и прави впечатление наименованието? То е известно от толкова години и на никого не му пречеше, сега се замислили за дискриминация! Абе, тия със "западналите" ценности съвсем ще ни превърнат в шизофреници! Айде разкарайте се, на запад няма такива "негърчета", омръзна ни от такива откачалки тука. Ходете си при тия триполовите, там ще забранявате. А каде ви е свободата бе, това забранено, онова не се прави, това не е редно, егати "свободата
74
0
 
29
 
! Отговори
аваааа преди 8 години
В българският език, негърче няма никакъв расистки оттенък. Що за простотия? Аз съм бял и от утре искам пълна забрана на бялото брашно и бялата захар. Обидно ми е а ми наранява чуствителната душа, ще ги наричаме "европейско брашно" и "европейска захар".
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANO NE STIGNEM AMERIKA I UK,ZACHTOTO TAM ZA 10 RABOTNI MESTOA AKO KANDIDATSTVAT 10 COVEKA. SE VZEMAT 8 CERNI I 2 BELI,ZA DA NEMA DISKRIMINACIA. ZNAM GO OT OPIT GIVEL SAM I V DVETE DARGAVI. TOGAVA NIE BELITE NE SME LI DISKRIMNIRANI. STIGA S TOLKOVA DISKRIMINACII,NAKRAIA NE CERNITE SA DISKRIMINIRANI,A BELITE,BELITE.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И така ! Я да пробваме ?Един - - - - - срещнал една - - - - - - , залюбили се, но когато - - - - - - - му родила дете, то се оказало русо ????? Видяла я една друга - - - - - - и се зачудила защо детето им е русо, а тази и отговорила : Знаеш ли какъв сън сънувах преди да родя детето ? Един бял и рус ме гонеше да ме ..... , но аз избягах ! А онази и отговорила :- А аз пък си мисля че те е стигнал .....