Шофирайте 8 часа след последното наздраве, съветва МВР

"Пътна полиция" със съвети към студентите преди 8-ми декември
Обновена: 6 дек 2015 10:16 | 6 дек 2015 10:13,
27
Шофирайте 8 часа след последното наздраве, съветва МВР
Снимка: архив Bulphoto

В навечерието на студентския празник "Пътна полиция" излезе с осем съвета към младежите да купонясват, но да не шофират пияни, пише в. "Стандарт".

"Настроението на компанията и празничните емоции често водят до загуба на чувството за предпазливост. Високите децибели на музиката в автомобила са допълнителен рисков фактор за попадане в катастрофа", обясняват от МВР.

Експертите на вътрешното министерство съветват младежите, решили да купонясват извън градовете си, да не сядат зад волана след купона, ако не са напълно трезви и ако не са изминали поне 8 часа от последната изпита ракия или водка. Те препоръчват и на компаниите още преди старта на партито да определят кой ще вози по обратния маршрут, за да не се увлича в наздравиците в празничната нощ и да е бодър на следващия ден.

По пътя към мястото на празника и обратно задължително трябва да шофира най-опитният водач от компанията. Отчитайте факта, че управлението на чужд автомобил, с чиито особености не сте свикнали, е рисково, съветват от "Пътна полиция".

Униформените предупреждават младежите, като пътуват към курорти и хижи да не се поддават на приятелски закачки за "гонки" и "рискови изпреварвания". А в автомобилите да не водят бурни разговори и да не слушат силна музика, тъй като това пречи на концентрацията на шофьора.

"Ако празненството ще е в друго населено място, преценете опита си като шофьор при зимни условия. Помнете, че са възможни валежи, поледици и други зимни изненади. Погрижете се автомобилът да е със зимни гуми, чистачките и отоплението да са в изправност", съветват още от "Пътна полиция". Оттам напомнят, че е добре в колите да има вериги за сняг, лопата, буксирно въже, автоаптечка, светлоотразителна жилетка и триъгълник.

Експертите препоръчват на студентите, които са решили да купонясват в града, в който живеят или учат, да отидат до заведението с такси или близък да ги закара и после да ги върне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Таа неа я бъде.. преди 8 години
Алоооо, МВР-то......Аз кога ще карам като не ми се събиратникога 8 часа след последната чашка????Или само ще си плащам винетката, гражданската, данъка и на Тиквун магистралките??????????
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ ТИЯ СЪВЕТВАЩИТЕ ОТ МВР НЯКОЙ ПРОВЕРЯВА ЛИ ГИ НЯКОГА ДАЛИ КАРАТ ПИЯНИ..ЗА ВИНЕТКИ..ЗАСТРАХОВКИ И ПРЕГЛЕДИ..И КОЛАНИ??АЗ ВСЕКИ ДЕН ВИЖДАМ ДВАМА ПОЗНАТИ МИЛИЦАЯ КОИТО СИ КАРАТ РЕДОВНО ПИЯНИ!
16
1
 
8
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 8 години
КАТ вместо да дава безмислени съвети, просто трябва да си върши работата, както е по закон и няма да има нужда от съвети към студентите. Сега КАТ не работи, а само приказва и дава съвети, които никой не взема насериозно.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OSTAVETE VOZILATA DA POCHIVAT I PRAZNUVAITE , KAJETE IM SHTESA VARNA NA DRUGIA DEN!!!...
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според заглавието след като изпия последното питие трябва да се кача в колата и газ ... 8 часа.С това, че често журналистите бъркате значението на някои думи вече не прави впечатление, но вие започнахте да допускате грешки, които променят смисъла на изреченията.Или накратко сложете едно "не" в началото.
13
0
 
9
 
! Отговори
ушев преди 8 години
"Шофирайте 8 часа след последното наздраве, съветва МВР"......ако сте служители на МВР може и по рано.....:))))
12
2
 
17
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Жалко-значи никога няма да карам кола....аз 8 часа без да пия не мога да издържа!
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ добре казват, ама дано да има кой да чува.
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте статия за руската водка, че троловете умряха от глад бре
9
0
 
12
 
! Отговори
менте преди 8 години
Като гледам ментетата на снимката, и една седмица няма да им стигне за да изтрезнеят.
8
0
 
11
 
! Отговори
а дано преди 8 години
Дано пак да няма черна хроника и тогава да се говори кой какво не е свършил ясно е ,че всеки сам си взима решението колко да пие и кога да кара . Не знам какво трябва да се случи всеки лично ли трябва да пострада та да се разбере , че алкохол и кола са две несъвместими неща иначе весели празници.
7
2
 
11
 
! Отговори
Шопов преди 8 години
ЩО ЗА НЕСЕРИОЗЕН СЪВЕТ ОТ МВР ??? Има хора осем часа след последното наздраве не могат да вървят и да говорят ! От съдебния медик професор Марко Марков знам 24 часа !
6
0
 
9
 
! Отговори
Пеев преди 8 години
И много зависи колко пъти си казал наздраве.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както и да шофираш,все ще се намери пиян австралопитек, без книжка,или с купена такава, който да те убие на пътя. А мильовците си драпат макарите стресирани.
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да, да....аз вчера като изпих 600 грама ракия 45 градуса и си легнах в 10 вечерта сега след 12 часа гледам като натровен камо ли преди 4 часа да шофирам.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глу.паци, аз осем часа след последното наздраве съм в кома бе, аматьори.
2
2
 
7
 
! Отговори
Djo mama преди 8 години
i da ne zabravite da turqte mu6amata 4e stanaha opasni vremenata,...
1
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Русия умират 4 пъти повече хора по пътищата отколкото в България!