Всички якета на Витошка - по предназначение

Всеки би могъл да се включи в акцията в помощ на нуждаещи се
22 дек 2015 18:12,
18
Всички якета на Витошка - по предназначение
Снимка: bgonair.bg

Всички оставени якета за нуждаещите се на Витошка бяха взети още до средата на деня.

Вчера дърветата на столичния булевард "Витоша" се събудиха "опаковани" с якета. На всяко от тях имаше послание: "Не съм изгубен" и пояснение – инициативата е акция за помощ на бездомниците в зимния студ.

Елена Койчева и Теодора Тонева от HiddenCash Sofia коментираха в ефира на Bulgaria ON AIR, че акцията "Не съм изгубен!" е нещо елементарно, което всеки може да направи.

"Скрихме 19 якета между 5:30 и 6:30 часа на 21 декември и до средата на деня нямаше останало нито едно яке. Сами видяхме как част от тези якета се взимат рано сутринта", разказа Тонева.

По думите й много от нуждаещите се не искат да бъдат настаняванr в домове и трудно се комуникира с тях. Те се опитват сами да си помогнат. Затова и действахме по малко по-пасивен начин, обясни Тонева.

Идеята за акцията се е зародила в Америка и в Англия, допълни Койчева.

По думите й там хората забелязали бедните, които имат нужда да се стоплят и започнали да им оставят якета, шалове, шапки с бележка, на която е написано: "Ако Ви е студено, стоплете се с това яке".

Вижте още по темата във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова че има бездомни, че има хора които търсят нещо за ядене по кофите за *** сме виновни всички ние- кой директно кой индеректно в една или друга степен повече или по малко. Това че ще подхвърлим едно непотребно яке или нещо за ядене на потърпевшите без да ги погледнем в очите е жалък и удобен опит да избягаме от отговорността си. Не го правете. Има и други начини човек да запази достойнството си.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някой ги е хвърлил в кофата-Браво ! а тез провансални момета се видяха по" телевизора" за радост на тати , и завист на цялото родно село
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБългария не е единствената страна където има живеещи на улицата
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната кампания по привличане на вниманието от знайни и незнайни неправитествени организации и фондации. Но за да подпомогнат реално нуждаещите се ще трябеа да се дадатдоста повече средства от за няколко якета. И за това ако могат да "подсетят" отрудените работещи да дадат и за "благотворителност" накой лев. (че са много богати)
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 4Къде е този дом?Много пъти искам да даря дрехи, но не знам къде...
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми звучи така: понеже никой доброволно няма да даде яке на имигрантите, оставяйте ги по дърветата да си ги вземат сами. Не се връзвайте на това. Ако искате да подарите яке направете го като го дадете на конкретен човек. Достатъчно е 5 мин да вървите по улицата и ще срещнете някой който ще има нужда. Същото е и с хладилниците за храната. Давайте на конкретен човек
5
3
 
10
 
! Отговори
Надежда18820 преди 8 години
Абсолютно безполезна и глупава акция. Измислено и фалшиво "милосърдие"! И това, моля ви се, се случва в 21 век, в столицата на европейска държава! Аборигенска България, протегнала ръка за просия към богатите господари! Не ви е срам, да зяпате като воайори как прошляците се дърпат за вехтите ви парцали!
4
6
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Така се започва, със малките неща! Обществото трябва да е осъзнато и хората сами да бъдат инициатори на промяната към по добро. А не да се чака само на "държавата"...за всичко.А който не му харесва, нека да направи нещо по голямо и по добро. Щото само от негативно говорене и плюене по форумите полза няма.
3
11
 
2
 
! Отговори
Евала преди 8 години
А вие, мрънкащите 1, 2 и 3, какво добро направихте тази година? Нека позная, написахте 234433453343232 тролски коментара в днес.бг.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ли ще спите по-спокойно, дарявайки някоя дрешка, а останалото време? Как въобще допуснахме в нашата държава да има хора, живеещи на улицата .Срам ме е ....
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това добре но откъде сте сигурни че един човек долняк не ги е взел всичките и сега не ги продава в някое гето? По добре на хора ги раздавайте а не да ги закачате по дърветата

Спонсорирани публикации