"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година

Те ще са приравнени на всички останали чиновници в страната
Обновена: 23 дек 2015 09:25 | 23 дек 2015 09:07,
67
"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година
Снимка: Bulphoto, архив

Чиновниците в МВР ще загубят привилегиите си на специални служители и ще бъдат приравнени към редовите чиновници, съобщава "24 часа".

Причината за това е, че още в началото на януари правителството ще предложи промени в Закона за МВР, които трябва да разделят т.нар. "чантаджии" от полицаите.

Още по темата

Идеята е чиновниците да нямат право на ранно пенсиониране като полицаите, да не получават обезщетение от 20 заплати при напускане на системата, да не ползват безплатно градски транспорт и пр.

От промяната ще бъдат засегнати около 6000 служители в административните структури на министерството.

Още поне толкова чиновници обаче ще останат да работят по специализирания закон. Те са от т.нар. специализирана администрация на МВР. В нея на щат има над 5000 души според изчисления на бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

Промените в закона за МВР трябва да бъдат одобрени от Народното събрание до края на февруари. Подобни предложения за разделяне на чиновниците от военните по отношение на привилегиите се очакват и от Министерството на отбраната, но засега няма подготвени законови текстове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новите избори на знаете какво значат - Тиквун със около 100 депутати, Мимо мамин около 70-80, бай Лютви със 40-50 и Волен с 20ина. Хахахах и Тиквата няма да може да направи кабинет !!
15
4
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Ей, Ком, я се застреляй някъде с руския си калашник! Колкото и да ти плащат и да има избори пак ще е същото в момента точно защото НЯМА КОЙ! Това разбира се на ББ много му отърва, но вие *** няма начин да спечелите избори докато се пенсионираш така, че трай и чакай Дядо Мраз да ти донесе Мая Манолова за една вечер.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия пък, тия пък ??? Избори ???? Като че ли нещо се решавало с избори ?????Е, като избирахте толкова пъти какво променихте ????? Избори ?????
13
12
 
9
 
! Отговори
Соц преди 8 години
До АнонименАз лично ще гласувам за БСПарите, в момента са единствените които могат да спрат диктатурата на Бойко Борисов. Друг е въпросът дали хората ще дадат малко шанс за да се измете Тиквата. Тъпчо освен теб друг не шикалкави на дребно и на всичкото отгоре манипулираш грозно.
12
7
 
10
 
! Отговори
Ха, ха, ха, ха, .... преди 8 години
До 4Полицаите рискували живота си ????2 Ха, ха, ха, ха, .... Ами то и аз рискувам живота си всеки ден отивайки на работа, или до магазина, ама никой не ми плаща за това !???? А да не казвам за в работата ! Там пък всеки момент може да влезе някой и да застраши живота ми !??? Но и за това не ми плащат ???? Ами в рейса, ами с колата , .... ????? Ха, ха, ха, ха, ......Лапай Гуджо мръвки до дека има балами да ти ги дават .........
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре би другарю , дай си мнението , коя партия и кой лидер ще стане Премиер на предсрочните избори. Хайде кажи си мерака , а недей да шикалкавиш на дребно .
10
4
 
11
 
! Отговори
Соц преди 8 години
До АнонименТози пък, Симеон и твоя Бойко си ги дръж у вас. Нови избори това е ! Ти си нямай избор и само не манипулирай на дребно.
9
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като свалиш тиквето ще дойде баба ти за премиер . Щом сме го докарали до там да нямаме избор ще си го търпим . Нали всички плакахте от умиление , че Симеончо ще дойде , е и като дойде какво стана.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малийййй, ама им повярвах !!! Ама толкова им повярвах .... че нямам думи !!!
7
3
 
31
 
! Отговори
4 преди 8 години
Крайно време беше - да! Не може и абсолютно нагло е да приравняваш полицаите, които всеки ден рискуват живота си, с тези засукани "полицайки", които си пилят ноктите по цял ден зад бюрата! И после полицаите били най-много на глава от населението! Пълна глупост!
6
8
 
10
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Вече да ти кажа повечето хора искат който и да е само да не е Бойко. Февруари месец идва, пак ще си го свалим тиквето
5
0
 
30
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
А имате ли на представа в момента колко много служители и при това "държавни служители" взимат едновременно и пенсия и тлъста заплата? Ще получат 20 заплати и ще чакат още 6 след време. А министърката се прави на умряла лисица.
4
0
 
3
 
! Отговори
Ref преди 8 години
Privilegiite za vsichki bg slujiteli ot centralnata i oblastnata bg administracia padat ot 2016 g. Transport, jilista, komandirovachni pari za hrana, hoteli, podaraci, predstavitelni kitki, fitki i pauni ste si plastat sami ot zalatite. :-)Otnemame im slujebnite vozila, garaji, poddrajka, benzini, masla, ohraniteli....vsichki privilegii padat. :-):-)Te ne sa koronovani monarsi, a sa savsem obiknoveni trudovi hora ot naroda. Da hodiat pesha i da polzvat publichnia transport. Bg demokracia.:-):-)
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като си отиде Бойко , кой ще дойде , а другарю червен ***. Чакам да ми кажеш име , че да се посмея на злобата ти . Хубав лош в момента няма по подготвен човек от Борисов за Премиер .
2
9
 
20
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Хубавото е че Бойко ще си ходи февруари месец :)
1
3
 
27
 
! Отговори
Десислава преди 8 години
Е,крайно време беше!