Жена в мозъчна смърт спаси двама

Тя стана донор на бъбреци във втория ден на Коледа
26 дек 2015 18:41,
16
Жена в мозъчна смърт спаси двама
Снимка: Архив Reuters

Жена от Велико Търново, изпаднала в мозъчна смърт, стана донор на бъбреци във втория ден на Коледа, съобщиха от УМБАЛ "Александровска" ЕАД.

Трансплантирани са двама мъже - 49-годишен бургазлия и 46-годишен софиянец. Реципиентите се възстановяват в реанимация, състоянието им е стабилно.

Ръководството на УМБАЛ "Александровска" изказва искрени съболезнования на семейството на починалата за преживяното нещастие на връх Коледа и огромна благодарност за хуманното решение да дарят органите й за спасяването на три човешки живота.

През 2015 г. в УМБАЛ "Александровска" са направени 28 бъбречни трансплантации - 10 от жив и 18 от трупен донор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
до Сульо преди 8 години
***, ти коя библия четеш бре човек? Апостол Павел е бил обезглавен, как я виждаш тая работа по твоята логика? Ако четеш по-внимателно, ще видиш, че се говори за ново възкресено тяло.
7
1
 
1
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
Дано малко мозък да са дали на тия дето пишат статиите тука - имат нужда
6
2
 
2
 
! Отговори
Име преди 8 години
До 7 евала много добре казано. В бг не е ясно как се констатира мозъчната смърт
5
11
 
2
 
! Отговори
Сульо преди 8 години
Който не е християнин да си го подарява,раздава,разпродава итн тялото. Християните знаят, че трябва да се положи цялото тяло и да чака възкресение,когато дойде времето. А атеистите със сигурност ще изгният затова да си гледат работата и да си раздават соствените тела и да не агитират други за да не стана ортодоксален радикал,че почна да ми писва от ***-евроатлантически "ценности".
4
1
 
0
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
А Косто кога?
3
2
 
5
 
! Отговори
me преди 8 години
Добре де, а кой е третият човешки живот който е спасен от донора? Или пак става въпрос за изнесен орган в чужбина? Иначе почитания и уважение на близките на загиналата за изключително тежкото решение, благодарение на което ще живеят трима души.
2
4
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
И аз мислех така, докато не видях мои познати със сърдечно-болно дете как три години го гледаха как умира, понеже не можеше да се намери донор. Като си поднових книжката си смених статута на донор, ако нещо стане. Тялото на близък човек, колкото и гадно да звучи, ще изгние. По-добре да спасим живот и да дадем надежда на някой друг.
1
8
 
12
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
Добре де!!!!нарочно ли го правите малко не е нормално да пишете всеки ден такива неща????хубаво спасила ги но това са лични неща и доста подтискащи!!!!!?