Нигерийци превръщат българки в бели робини

Наемали ги за детегледачки, но ги държали под ключ, без храна и пари
28 дек 2015 11:44,
65
Нигерийци превръщат българки в бели робини
Снимка: архив Ройтерс

Нигерийци наемат нашенки за работа като детегледачки в Обединеното кралство и основно в Лондон, но впоследствие ги превръщат в бели робини, които са държани заключени, без храна и вода и само със символично заплащане.

Случаите са много и основна вина за това имат фирми посредници у нас, които залъгват кандидатките за уж по-добър живот в чужбина, пише "Монитор".

Повечето компании са дъщерни на нигерийската GEN122. Именно и заради това жените попадат в семейства с такъв произход, за които се твърди, че са много заможни и добри.

Оказва се обаче, че първоначалните обещания нямат нищо общо с реалността.

От горчивия опит на една една българка, заминала да работи в Англия като детегледачка, се ражда Facebook групата "Детегледачки в Англия", която е създадена с цел взаимопомощ.

В нея всички дами, които са заинтересувани от работа като детегледачки в Англия или имат някакъв опит в професията, са свободни да задават своите въпроси или да споделят опита си.

Не една и две са обаче историите, които разкриват нелицеприятната страна на професията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И след това нелегално избягалите в Лондон, тук се водят безследно изчезнали!
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време, по тошово време, с дядо ми гледахме по ТВ една афроамериканска певица.Аз се изцепих Леле, колко е грозна тази, прилича на ***, а дядо ми викаДа, ама не би взела *** и за слугиня, а аз се обидих майка ми беше все пак инженер...колко е бил прав, чак сега разбирам, превърнаха ни в бели роби, а и скоро пак ще станем част от Османската империя. Смело, с ЕС и НАТО , напред към робството.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
без храна и вода и само със символично заплащане.------тва кой го написа
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ФАКТИТЕ говорят, че за четвърт век,т.нар. демократичен преход към пазарна икономика, България губи 90% от произвежданото като селскостопанска продукция, губи над 95 % от промишленото производство, губи няколко милиона от населението си, доходите номинално се вдигат три пъти, докато разходите за живот 10 пъти, от държава със средноевропейски стандарт стигнахме средноафрикански.Да не говорим за образование, здравеопазване, сигурност.Честита ви демокрация, честит ви ЕС, честит ви африкански стандарт.P.P.КОЙ НЕ СКАЧА, Е ЧЕРВЕН!
36
2
 
13
 
! Отговори
Райна Княгиня преди 8 години
Защо масово да не се атакува този сайт GEN122 ? Да им покажем, че ние Българките можем повече неща отколкото да сме само AuPairs гледачки.
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съмнявам се, че от хубаво са тръгнали да слугуват, ама още като са чули, че фирмата е на нигерийци, е трябвало да им светне лампичката. За съжаление много хора са наивни и неориентирани. Факта, че вероятно не знаят и чужд език допринася още повече да са лесна жертва. Яд ме е най-много на разните правозащитни организации, дето избирателно реват за нечии права, а точно в такива явни случаи на експлоатация се правят на разсеяни...
34
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато бяхме в орбитата на СССР, от тях получавахме евтини ресурси , технологии без пари, пазар ни осигуряваха, отбрана, а сега само взимат, взимат ни ресурсите, децата, закриха ни промишлеността и селското стопанство да не сме им конкуренция, АЕЦ-а, блокират ни всякакви енергийни проекти, техни фирми ни обират- абе третират ни като африканска колония, а в замяна получаваме бежанци и евроатлантически ценности.Айде, кой не скача, е червен, а кой не е червен, да ходи да слугува на маймуните
33
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честита ви Европа, в която стоите по-долу от всеки нелегален имигрант от Бангладеш, Конго, Мали, Афганистан, който със стъпването си получава жилище във западноевропейски град по избор и 1000 евро джобни на месец, докато родителите ви, построили всичко това, което вече 25 години демократите и нагло-саксонците не смогват да ограбят живеят със 100 евро на месец, а вие слугувате на маймуните от Африка.Прочети още на: dnes.bg/slideshow.php?mreporter&id=6672&pid=131105
32
0
 
39
 
! Отговори
Емигрант преди 8 години
Веднага се връщам в България, ако един ОРБАН, КАЧИНСКИ или ЗЕМАН са начело на държавата.Стотици хиляди Унгарци, Поляци и Чехи се върнаха в родините си вече.За ЧИСТА и СВЯТА република !
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми къде са тръгнали при тия
30
2
 
11
 
! Отговори
дo 35 преди 8 години
Абе, у нас ДС била за всичко виновна, а в Англия кой е виновен, че такова положение се търпи от властите-демократи, и то в столицата Лондон ?
29
5
 
33
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Друг случай бях в един голям магазин Карфур и оставам като поразен от мълния и втрещен гледам и виждам пак някакъв цветнокож с хубаво бяло момиче и две деца мелезчета с тях. Останах като гръмнат и ми се зави свят, чуството беше все едно съм в някакъв кошмар и сънувам. Бях направо зашеметен от това което виждам, беше толкова лошо че е направо нереално.
28
2
 
21
 
! Отговори
Amnesty Internationa преди 8 години
Това в Лагос ли става или в Европейски Лондон ? Как може една демократична държава с Европейски Ценности да дапусне това ? Защо не се задейства Amnesty International ???
27
7
 
37
 
! Отговори
Майк преди 8 години
До 32 дедо ТашункоТова е отвратително и гнусно, направо ми призлява! Как може бели хора да се свързват с *** цветнокожи, направо ще повърна такива жени нямат ли поне малко самоуважение. Аз бил свидетел как в едно кафене насядали тъмнокожи, от футболистите дето ги взимат нашите футболни отбори и около тях стоят прави млади, хубави бели момичета - техни приятелки. Направо ми призля като го видях. Жени не се продавайте на такава *** за пари. Това е срамно и унизително.
26
1
 
29
 
! Отговори
Спят ли управниците преди 8 години
А къде тук е мястото на държавата ни, самоорганизирани фейсгрупи реагират срещу това, че български гражданки са държани в робство, а управляващите си питат ушите.Едно е сам да сключиш договор за работа - тогава ти носиш отговорност за това, какво заплащане си приел да получаваш и при какви условия. Съвсем друго е обаче положението, когато на територията на ЕС, чрез измамници, наши граждани се оказват в робство.
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, не са били принуждавани да се изселват, а са били насила държани в страната, като граничарите са стреляли на месо по всеки, който тръгне да бяга от НРБ. Оцелелите са били настанявани на пълен пансион в курорти като Белене. Демокрацията не се състоя, защото комунистическата ДС напаст никога не е сдавала властта до ден днешен.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 30ИСКАЩ ДА КАЖЕШ "ДОКЪДЕ НИ ДОКАРА СВЕТЛАТА НИ ДЕМОКРАЦИЯ И НЕЙНИТЕ ДЕМОКРАТИ"?ЗАЩОТО ПРЕДИ ТОВА МАЙКИТЕ СЕСТРИТЕ НИ НЕ СА БИЛИ ПРИНУЖДАВАНИ МАСОВО ДА СЕ ИЗСЕЛВАТ В ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА В ЧУЖБИНА КАТО ЧИСТАЧКИ МИЯЧКИ И ДЕТЕГЛЕДАЧКИ...
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моята мичта е да отида в Австралия и там да мия чинии или да работя на някакъв строеж а пък жена ми да чисти къщи или да е болногледачка. Защото искам точно в Австралия? Ми защото там плащат най-много кинти. Който плаща най-много там съм им аз. Това е моя девиз в живота. Където са кинтите там съм и аз. Стягам се за Белград да ходя да си искам виза за Австралия. Щом на един *** от съседния блок му дадоха виза, значи и на мен ще дадат.
22
5
 
25
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Имах колежка, разведена и чевръста, която си имаше любовни отношения с нигерийци, още по времето на соца. Дори ожени дъщеря си за нигериец. Като отишли в Нигерия се оказва, че изобщо не е богат и има още 3 жени. Що бой е отнесла от него, само тя си знае. Избягва от него при дърт, богат нигериец, 35 години по-стар от нея. Той я прави първа жена в харема си и тя започва да живее охолно. Отивайки на пазар, я спипват и изнасилват 25 младежи, заболява от перитонит, 6 месеца била болна, но се оправила
21
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot istambul do london,bilgarkite sa na vsqkide eksplotirani viv pove4eto slu4ai ot bilgari.