334 бебета са оставени в родилното през 2015 г.

България е първа в ЕС по изоставени деца
30 дек 2015 07:55, Анисия Иванова
25
334 бебета са оставени в родилното през 2015 г.
Снимка: архив Булфото

Общо 334 бебета са били изоставени още в родилния дом от началото на 2015 година до края на ноември. Социалните са започнали работа в този период по 1050 нови случая за превенция на изоставянето на пеленачета. Те са успели да предотвратят тази съдба за 438 деца.

От Агенцията за социално подпомагане обяснили пред "Монитор", че сред най-честите причини за изоставяне на деца са ранната и нежеланата бременност, създаването на многодетни семейства, липсата на образование и ниският социален статус.

Според информацията, тиражирана от редица неправителствени организации, България заема челното място в класацията на ЕС по изоставени деца, като годишно у нас тази съдба застига обикновено около 2000 хлапета, при половината от които още след раждането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: изоставени деца2015 г
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
пр преди 8 години
Ами бъдете така добри да изпратите в ЕС и данни от какви семейства са тези деца.Все пак не може да се дават средства по стотици програми без никой да контролира къде отиват те.Моята заплата е по-малка от помощите им.За какво говорим.Съжалявам, но в крайна сметка,ако трябва няма и да раждат, след като не могат да ги издържат.Никой не е длъжен да лишава собствените си най.много две деца, за да отгледа 302.Все пак минаха 25 години,поне да бяха научили как се използва презерватив, ако не друго.
23
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 8 години
Всички са ромчета.Затова мисля, че онези, които искат автономия за Кърджали,трябва да са готови да вземат със себе си турчеещия се етнос и чак след това да претендират да откъснат част от територията на ЕС. Халал да им е, ако ще вземат с тях всички онези, на които даваме по няколко милиарда годишно под формата на социални помощи, още по половин милиард за детски надбавки и незнайно по колко общо за платено майчинство и за издръжка на децата им в соц.домове, а те ни отвръщат с кражби и зулуми.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз лично искам да знам колко са ромчета и колко българчета ?
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива са социално-битовите особености на етноса.
20
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ти остави , че не сме 7 милиона , ами само в Бургас са хванати над 1000 бежанци . Хванати ! За другите градове не се води статистика .... Но така като гледам, ако и тях сложим потъваме ...доста по скоро от предполагаемото ...
19
0
 
4
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Като не ползват презервативи или противозачатъчни , защо не вземе да си го изкарва преди да свърши ?! М ???!! И това е вариант , нищо че и той несигурен. ... Но все пак ... Някакъв метод ... Наченка на мисъл...
18
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 8 години
искаме хора без образование, без професия, без имущество да бъдат кастрирани след първото ражданене можем да храним тези търтеипо едно дете им стига даже е много
17
0
 
8
 
! Отговори
GJ преди 8 години
Тези с предотвратената съдба просят по улиците и светофарите. Кога ще се спре насърчаването на разплода на ***?
16
0
 
8
 
! Отговори
От София преди 8 години
Аз мисля, че цифрата е пного по голяма, защото само в нашият ромски квартал, поне пет- шест от комшийте си изоставиха новородените още в родилното! Проблема е такъв, че помощете вече са малко, а те противозачатачни или презерватив не използват и дефакто ромската раждаемост не е намаляла!!!
15
0
 
6
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Po prostichko sa neshtata.Glas za panica leshta.Kolkoto poveche glasove,tolkova poveche leshta.Drugo e reshenieto sushto.Vmesto 251 deputata,da sa 60 primerno.Statistikite che sme 7mln sa luji,za da opravdayat chisloto 251.Ot tam tryabva da se pochne i da se stigne do zatvor za bezotgovorni roditeli!!!!!
14
14
 
0
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
Аз да полагам толкова труд да ви правя деца, та да ви не изсъхне родата българска, вие да ги изоставяте по родилните! Срамота!!
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма санкции просто. Както всичко в България. И да удесетворим бюджета на социалните институции, все тая! Утре същите майки ПАК ЩЕ РОДЯТ и ПАК ще ги оставят. Хващате родителите и работят принодително или влизат в затвора. Всеки месец от заплатата им се, че това дете да получи нормален живот. Ама какво приказвам. По-важното е да гледаме мелодрамите на МЕстан и Доган и на дебелия глиган и на КТБ, отколкото да си гледаме народа, нали така другари и другарки от старо и ново поколение.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги продават в Гърция, хем пари ще получат, хем няма да занимават държавата. Нали така, братя *****. Сложих си сам звездичките.
11
0
 
13
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Няма как да стане . Веднага ще се надигнат феновете на интеграцията , защото тук се засягат интересите не само на ромите , а на всички по веригата .... Затова никой няма интерес нищо да оправя ... А още по малко сега когато се чачак пари и от евро проекти . Единственото жалко в цялата работа е че всичко е проформа - от документацията до държанието при проверки ....
10
0
 
6
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ами .... ползата за тях в цялата работа е отчитането на дейност на доста институции . Като започнем от Закрила на детето , Дом майка и дете , после някое ЦНСТ . Ако се окаже че детето е с увреждания или умствена изостаналост ( а те повечето са такива , защото се сети как живеят родителите ) ... посещава и ЦОП , по късно ЦСРИ . Междувременно в детски градини и училища се откриват щатове за психолози , логопеди и ресурсни учители заради тях . Е хайде кажете как да спрат политиците всичко това ?
9
2
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Kakvoto i da napishete vse shte ste pravi.Ako zadulbochim analiza shte sa vinovni mnogo politici ot Ivan Kostov nasam,ne e izgodno vse nyakomu ot politicite.Kak romite se integrirat USPESHNO v Uk,De,Fr,It,Isp.,a u nas nemojelo...prosto ediniyat ot variantite da lejat v zatvora i kazah 5g ot tam da rabotyat za da izplashtat izdrujkata zdravite roditeli,a ne nie danukoplatcite.No koi shte chue tova??Tiya ot upravnicite nemogat durjavnite administracii da kontrolirat,Sud,MVR,Zdrave....pa kamo li..
8
0
 
18
 
! Отговори
маминка преди 8 години
До tih velikan 681Затвор ли? Що, за да ги храним ние, които работим ! Айде няма нужда ! За мен решението е едно - остави ли дете - вържете и тръбите, роди ли трето мангане ( ако и да си ги гледа ) - вържете и тръбите ! Няма оправия иначе. Ние работим за да ги храним. Народили са по 9-10 парчета и цоцат само помощи от държавата. След 15-20 год. по улиците тук там ще се мяркат бели...
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каааааак пък веднъж не сме на първите места в някоя положителна класация бе....... Е така, за разнообразие...
6
0
 
23
 
! Отговори
Антисоросоид® преди 8 години
Бебетата от защитения етнос ли са?
5
0
 
30
 
! Отговори
Аз преди 8 години
изоставиш ли дете - кастрация, да не създаваш повече!