Ски учителите – с курс по алпийски ски, бягане, сноуборд

За първи път у нас ще се въведе регламент за професията
Обновена: 30 дек 2015 15:10 | 30 дек 2015 15:10, Веселина Йорданова
0
Ски учителите – с курс по алпийски ски, бягане, сноуборд

За първи път у нас ще се въведе регламент за упражняване на професията "Ски учител“. Изискванията са разписани в проект на наредба, която днес бе публикувана на сайта на Министерството на туризма за обществено обсъждане.

Предвижда се ски учителите да имат специализации по алпийски ски, ски бягане и сноуборд, за които ще се получава удостоверение за правоспособност. Тя ще се определя по нива във възходяща градация - “А”; “Б” и “С”. Обучението на желаещите да придобият правоспособност за професията ски учител, ще се извършва в курсове.

Те ще се организират и провеждат от професионални туристически сдружения, членове на реципрочни международни организации и от други юридически лица, оторизирани по реда на специални закони да извършват обучение, съобщиха от министерството.

Пред обучаващите организации ще се полагат изпити по практика и по теория за придобиване на правоспособност по специалност и ниво. Кандидатите с резултат „издържал” и на двата изпита ще получават удостоверение за правоспособност, издадено от съответната обучаваща организация.

Предвижда се и създаването на Списък на правоспособните ски учители, който ще бъде част от Националния туристически регистър и ще бъде достъпен онлайн. По този начин всеки ще може да провери правоспособността на обучаващия го ски учител и да бъде сигурен в неговите компетенции и умения.

Регистърът ще съдържа имената и данните за контакт на ски учителя (адрес, телефон, електронна поща); извършените промени във вписаните обстоятелства; номер на идентификационната карта; заповедта за вписване и съответно заличаване.

След включването в регистъра министърът на туризма ще издава на вписаното лице идентификационна карта. Ски учителите ще са длъжни при упражняване на професията да я носят на видно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ски учители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации