Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си

Ударите причинили болка на момчето, но не са го убили, твърдят експертите
16 яну 2016 10:25,
464
Семейството на Тодор няма пари да погребе детето си
Снимка: bTV

Семейството на 18-годишния Тодор, който бе убит в центъра на Враца, няма пари за погребението му.

За да се подпомогнат родителите на загиналото момче е разкрита дарителска сметка. Семейството е финансово затруднено и те трудно могат да посрещнат разходите около погребението на убития си син, пише bTV.

Сметката е отворена от българско семейство, живеещо във Франция. 

Още по темата

Семейството на ученика иска да наеме адвокат от София, а не местен, за да продължи битката в съдебна зала за смъртта на детето си.

Вчера стана ясно, че Врачанският окръжен съд пусна под домашен арест двамата братя, обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Близки на Тодор обсадиха Съдебната палата и не искаха да пуснат Десислав и Иван Дамянови да напуснат съда. След дълго чакане обаче хората изместиха протеста си.

Междувременно случаят с убийството на младото момче се заплита все повече. 

По информация на Нова тв е имало над 20 удари върху тялото и лицето на Тодор. Но според заключението на експертите, тези удари са му причинили само болка и страдание, но не са довели до неговата смърт.

Вече има втора аутопсия от екипи от ВМА. Но към този час няма информация каква е причината за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца.

Припомняме, че резултатите от аутопсията бяха засекретени. От прокурата твърдят, че нямат информация от патоанатомите за причината за смъртта на Тодор.

Предстои хистологична експертиза, която да докаже дали проблеми със сърцето не са причина за смъртта на момчето.

Според съдия Снежана Наумова, която е говорител на Окръжния съд във Враца, в делото има документи, които показват, че Тодор е имал сърдечни проблеми, сърдечно заболяване. 

Десислав Дамянов, един от братята, нападнали Тодор в злополучния ден, има криминална регистрация – за шофиране в нетрезво състояние.

Прокуратурата обаче е категорична – в ръцете на Тодор е имало бокс. Това твърди и неговата приятелка Грета. Боксът пада, когато Тодор се свлича на земята. Негов приятел прибира бокса и го изхвърля впоследствие.

Въпреки услията на криминалистите, този бокс още не е открит.

Всички, които биха искали да помогнат на майката и на бащата на Тодор, могат да използват следната сметка в "Прокредит банк България" ЕАД: BG41PRCB92301039643716

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
20
 
10
 
! Отговори
Стела преди 8 години
Смятам, че общината в лицето на кмета следва да поема разходите по погребенето. Това е най-малкото, което могат да направят.
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 356Въпросът е не какво правиш като срещнеш 120 килограмов, а като срещнеш 60 килограмов. Отговори си и сам ще разбереш бабаит ли си или не си.
270
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
амфетамините увреждат сърцето "Дълговременната употреба на амфетамини има негативни физически последствия - увеличава риска от сърдечна аритмия, сърдечен инфаркт и удар.
269
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз съм 112 кила и какво? Бабаит ли съм? Да ме вкарат в затвора ли, че съм голям? Ама като срещна 120 килограмов не отивам да го убивам.
268
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе божа работа, може някой приятел да му е казал че ако люска това онова, ще направи мускули за месец-два и да е пробвал точно около инцидента, но това са догадки, аутопсията ще покаже, но пак казвам за убийство и дума неможе да става. Както и да е, за мен в такива инциденти най-виновен е бащата, той му е купил кола, сигурно и книжка....
267
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тримата участници в това престъпление бяха на работа, а не да се шляят по улиците, това нямаше да се случи.
266
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И се понесе един слух в гората.... Поничките били участвали в трафик! На мигранти.... Ако е така, има с какво да изнудват...
265
5
 
12
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Хлапето може да е умряло от страх. За това и не могат конкретно да открият причината за смъртта.
264
0
 
12
 
! Отговори
ааа преди 8 години
само да не намерят амфетки в кръвта на починалото момче ,дано няма такива неща ,че ще е жалко за учениците
263
2
 
16
 
! Отговори
до 344 преди 8 години
Напротив. Хората станаха злобни след 1989 година. Но ти не знаеш защото си роден след 1990 гадина. И е желателно преди да пишеш тук да не употребяваш наркотици.
262
1
 
13
 
! Отговори
vlado преди 8 години
До Анонимен324 Да и аз се чудя . Аз си купих колана 33 г. Познатите на децата ми в чужбина по над 30 г . и все още не си копуват коли . Тук почти всички пишлемета щом вземат книжка и веднага кола да се фука . Дори и да няма какво да яде .
261
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате от 45 години комунизъм, последвани от 25 години грабеж и анархия, предизвикана от бившите комунисти и ченгета... Не се ли изчисти държавата от тези изверги, ще става все по-зле.
260
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе от самото видео не се вижда да се бият, сега преди това може да са си разменяли удари, но на видеото се вижда как спорят и се карат нвщо, след което младежа пада като чувал с картофи, което ме навежда на мисълта че може би е прекалил я с енергийните напитки, я с анаболи или някакви добавки, то днешната мкадеж така"спортува", незнам според мен за убийство и дума неможе да става
259
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо не коментираме,че никой не се е опитал да ги спре да се бият!!!!!Те също имат вина според мен,макар и морална!
258
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тошко какво очакваше да стане като излезе с бокса? Да ги намели от бой, да се прибере гордо в колата при кифлата и тя да го цунка по бузката какъв е мъжкар. Ми намери си маистора. Нека нелепата му смърт служи за пример на всички ***, че ваденето на оръжие, често води то фатален край.
257
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много агресия, злоба и омраза има в обществото. Ако цялата тази енергия се насочи в посока не да се избиваме с юмруци, а да заставим политиците да работят (не да крадат и безчинстват), държавата много бързо ще се оправи.
256
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 309"Всеки псува на пътя, нормално е, ама да слизаш с бокс от колата - значи си си търсил боя."Не е нормално нито да псуваш другите, нито да им скачаш с бокс, без да споря, че второто е по-лошо.
255
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, мутри означава набити, тъпоумни и страхливи бабаити, които гравитират около някой подобен на тях бизнесмен и скачат на бой само на група и срещу по-слаб противник. Няма как да са се отбранявали, ако вместо това момче в колата беше примерно Кубрат Пулев - щяха да се изсухлят като посрани след като му обяснят колко го уважават.
254
3
 
5
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Бре, момче на 18 няма достатъчно време нито да е тренирало толкова интензивно, че да се получат патологични изменения на сърцето, нито пък да злоупотребява с анаболи, техните нямат пари да го погребат вие тук някакви анаболи намесихте и щуротии... А, и от снимките се вижда какъв е щиглец... Слабичък, демек...
253
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според първоначалната информация той е слязъл с бокса, защото те са започнали да блъскат и ритат по колата му. Обикновено първите сведения са най-верни, после всички замесени започват да си изработват по-удобни версии.