ОмбудсМая ще се бори срещу такса "сградна инсталация"

Трябва да спре "крепостничеството" към Топлофикация!
Обновена: 22 яну 2016 12:20 | 22 яну 2016 12:14, Анисия Иванова
29
ОмбудсМая ще се бори срещу такса "сградна инсталация"
Архив: Булфото

Омбудсманът Мая Манолова ще се бори да падне такса "сградна инсталация". Абсурд е човек, живеещ на седмия етаж, неползващ услугите на "Топлофикация" и през чиито апартамент не преминават тръби, да плаща такава такса, обясни Манолова пред Bloomberg TV Bulgaria.

Тя допълни, че ще се бори за премахването на тази такса или поне за нейното минимализиране по законодателен път.

"Като омбудсман ще направя всичко по силите си гражданите да не се нала да плащат за услиги, които не са потребявали", допълни тя.

"Нямам обяснение защо при всичките проблеми с "крепостничеството на гражданите“ към Топлофикация не е намерено решение на поне част от тях", каза още Манолова.

За изминалата година приходите от такси "юрисконсултско възнаграждение", които се налагат на гражданите, без да са употребявали като услуга, възлизат на 10 млн. лв, заяви тя.

"Ако Топлофикация иска да запази ореола си на дружество, предоставящо обществена услуга, трябва да се откаже доброволно от такса "юрисконсултски задължения", смята омбудсманът.

Манолова говори за темите, върху които най-много ще се фокусира в позицията си на обществен посредник. Сред тях са "Топлофикация", пътния данък, ЕРП-тата и монополите.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
14
 
! Отговори
2 Стотинки преди 8 години
Незнам дали забелязвате, но Мая поне си върши работата доста по-добре от предния омбудсман, на който даже името му не си спомням. Тя е креслива лелка - точно за такава позиция става.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако успее да се пребори с един от най-гадните монополисти,Мая Манолова ще я предложа за президент.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
който политик или партия успее да се пребори с такса сградна инсталация, ще има над милион верни и благодарни гласоподаватели. така че трябва да започне надпревара между партиите коя да приеме тази поправка в закона
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано наистина свърши някаква работа, а не само да си говори.. направо ще умра от кеф ако Манолова се пребори с гадните монополисти...
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е да се накара топлофикация да плаща за загубите на топлоенергия по нейната си мрежа. Защото в момента загубите, който има от ТЕЦА до блока се плащат от всички абонати на топлофикация, а отделно и като неиска да и ползваме топлото без договор да дойде да си изолира тръбите, това е топлопреносна мрежа, която при приватизацията просто беше отказано да се вземе от топлофикация, за да може да се отърве от задължения и разходи за доставянето на топлоенергията ( услугата ) до всеки клиент.