Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен

Жена от Варвара им остави букет и чинийка с жълти стотинки
2 фев 2016 11:22,
62
Драги крадци... едно мило писмо до апаша безименен
Писмото. Снимка: "Монитор"

Жена от септемврийското село Варвара, която за пореден път сърбала попарата от набезите на неизвестни крадци, изтарашили къщата на родителите й - покойници, написа писмо до апашите и им остави букет изсъхнали цветя... ей така.

Лилия Георгиева не потърсила досега съдействие от органите на реда, тъй като в бащината й къща нямало ценности, само стари дрехи и посуда, но всеки път когато се прибирала заварвала стаите обърнати наопаки.

Това я провокирало да напише писмо до анонимните неканени гости, които оставяли след себе си или строшен прозорец, или разбита врата.

Тъй като жената имала свой имот в селото, идвала от време на време да нагледа бащиното си наследство и всеки път оставала натъжена и ядосана, че някой нахлува в къщата и разбърква спомените от родителите й. 

"Драги крадци, забелязвам, че сте много постоянни в своето нахалство и безочие", започва тя трогателното си писмо до взломаджиите.

"Разбирам ви и напълно ви влизам в положение. Вероятно сте необразовани и за това сте безработни или дори да работите, парите не ви достигат. Но, мили мои, тази празна къща, чиито обитатели отдавна не са измежду живите, няма да ви оправи живота", с подигравателен тон се обръща тя към крадците.

Лилия им пише, че единствената ценност в къщата на родителите й били книгите - "но аз съм убедена, че вие такива глупости не ползвате".

По-нататък тя любезно ги предупреждава, че ако още веднъж доближат къщата й, ще ги подведе под съдебна отговорност.

"Желая ви спорен ден, много усмивки и всичко добро!", завършва писмото си Георгиева, цитирана от "Монитор".

В чинийка, оставена на масата, тя им оставила стотинки, за да се почерпят. После намерила хербаризиран букет в една от стаите и го поставила във ваза, в обраната къща, като добър жест на домакиня, за да посрещне неканените гости, ако решат отново да се отбият и да тарашат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
do 13 преди 8 години
az pomna xorata ne si zakliu4vaxa ka6tite na selo ima6e qki zakoni i se spazvaxa
13
0
 
26
 
! Отговори
azsum преди 8 години
Да им остави от онази ракия Разлошката. Цар Самуил май се казваше - на 100 един остава с едно око да може да ги води. ...
12
1
 
15
 
! Отговори
ток по тялото преди 8 години
Ток по оградата и да се пържат завалиите
11
1
 
32
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Пенсионерите преди 89 г. са си били екстра. Всичките от градовете имаха къщи по селата и цяло лято си бяха там, но зимата никой не им обираше имотите. Живееха си спокойно и никой не ги пребиваше за 5 лв., транспорта им беше достъпен, здравето им се поддържаше безплатно, както и зъболечението. Сега ако ти прави впечатление всички са беззъби. Те са били спокойни пенсионери радващи се на старините си.
10
3
 
49
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Много ми е интересно ти на колко години си. Къде си чел глупостите, които си написал. Ами аз много добре помня пенсионерите преди 1989 г. и между тях нямаше бедни, ровещи в кофите за ***. Е, разбира се пенсионерите тогава не са карали Мерцедес, БМВ, Ауди. Но като гледам и сегашните не карат такива коли. Освен ако не са от котилото на Милен Велчев, на Илия Павлов, на Меглена Кунева-Пръмова и т. н. Но това не са пенсионери в буквалния смисъл на тази дума, а демократите, ограбили България.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бяхте използували картинки с стрелки ,вероятно щяха да разберат /прочетат/)))При условие ,че са "Интегрирани")))Те не са крали !!Те са си "брали "!!!
8
0
 
39
 
! Отговори
аааа преди 8 години
консерви с антифриз и отрова за мишки
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой и друг "виетнамски" капан и *** ще понамалеят. А пък тези ***-ващи "пенсионери" от преди 1989 с компютърна грамотност.... Хахха жалки сте! Ходете да работите, не да ми седите по цял ден пред компа и да хейтвате всяка новина... Жалки сте!
6
0
 
40
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
По-биваше да запъне двуцевката и спусъка с връв към вратата - ква снимка ша стане!!! Със светкавица барабар!
5
24
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Просяци нямаше, но и пенсионерите пак бяха бедни.Това не означава, че като цяло през комунизма беше по-добре.
4
0
 
16
 
! Отговори
МВР преди 8 години
Кой правил снимката и при какви обстоятелства?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВие сте пенсионер отпреди 89 година?
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1 : ама не си много сигурен, не съм виждал брздомници и просяци тогава
1
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда да им пише писма.Те са от този етнос, който не може да чете.