Мнението на Гражданите за Кунева – буря в чаша вода

Името на кандидат-президента от РБ става ясно април-май
Обновена: 2 фев 2016 12:27 | 2 фев 2016 12:17, Камелия Цветанова
16
Мнението на Гражданите за Кунева – буря в чаша вода
Снимка: БТА, архив

Буря в чаша вода. Така коментира Найден Зеленогорски от ДБГ отказа на депутатите от Гражданския съвет на РБ да подкрепят номинираната от премиера Бойко Борисов Меглена Кунева за просветен министър.

Още по темата

Късно в понеделник петимата народни представители от гражданската квота излязоха с официална позиция, че кандидатурата на Кунева не им е представена, както и че няма концепция за управление на сектора. Затова петимата непартийни депутати от блока декларират, че ще гласуват "въздържал се".

"Граждански съвет на РБ като действащ орган към момента няма. Мандатът му е изтекъл“, коментира днес Зеленогорски.

Според него Тодор Танев, който хвърли оставка по искане на премиера Бойко Борисов, е бил подведен от експертите в МОН.

"Това е поредно доказателство, че в България трябва да управляват министри със силна политическа воля и след това да са експертите. Най-неприятното за мен е, че продължава да има министерства, където управляват не министрите, а администрациите“, коментира реформаторът.

Зеленогорски е убеден, че министрите трябва да имат ясна цел и експертите трябва да ги подпомагат, а не да подменят целите.

Той смята, че Кунева е достатъчно решителна, което означава, че целите, които си поставя, ще бъдат изпълнени.

На заседанието на Изпълнителния съвет на РБ днес е бил обсъден и проект за меморандум за приемане на пътна карта за развитие на РБ.

"Всички ръководства на всяка партия от блока в рамките на десетина дни ще се произнесат, след което ще се обсъди", разясни Зеленогорски.

Реформаторите предвиждат да започнат разговори с нови политически формации, като са обсъдили и възможността за индивидуално членство в РБ.

Като цел те си поставят и да издигнат общи кандидати за президент и вицепрезидент, а идеята им е имената да станат ясни до април-май, за да започнат с подготовката на кампанията през лятото.

Предвижда се и ново споразумение между партиите в РБ, което да замени учредителното и провеждането на конфедеративен конгрес, защото приемаме да вървим към конфедерация, каза Зеленогорски, като уточни, че срокът, който залага обединението, е края на май или юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зеленогорски- в гората,Мунчева- на полето,Станишев- на АЕЦ-а- и това е положението!Хайде стига толкова демокрация! ПИСНА НИ ОТ Д.ЕБИЛИ в управлението!Двадесет и шест години-СТИГА!През 1989г бяхме 9 млн- днес сме под 4 млн!!!Нито по византийско,нито по турско,нито по фашистко е било така!!!От воюващите Афганистан,Либия,Ирак и Сирия няма толкова емигрирали,колкото от България!Управляват ни най-мракобес.ните не.кадърници,които някога са се раждали на Земята!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая КУКУМЯВКА е просветена да унищожи България.
9
0
 
9
 
! Отговори
нагъл тип си! преди 8 години
Отвратителен нагъл тип. Като кмет на Плевен напълно разсипа и унищожи прекрасния ни град. Зеленогорски подло предаде избирателите си и партията си за личния си келепир. В Плевен уреждаше само своите далавери. Селски гашник от село Садовец, син на активен борец против фашизма и капитализма, партиен секретар на БКП. Самият Заленогорски е рабфаг, степендиант на НХК. За власт и лични изгоди и майка си ще предаде.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия ще се озъбят на следващите избори.
7
0
 
20
 
! Отговори
АЕЦ преди 8 години
След като стане Пръмова образователен министър ще бъдат закрити 3 и 4 клас...Yes!!!
6
0
 
38
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Кунева е с доказани антибългарски действия - затварянето/с доброволно предложение/ на блокове в АЕЦ,с проевропейски и амарикански постъпления на международната сцена ,като представител на България.В угода на Зарада, но не и на РодинатаНЕ ! заслужава патриотичното кресло на просветен министър.За него трябва човек с българско родолюбиво самосъзнание.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Iavno v Bulgaria ne e nujno da si tesen specialist, za da stanesh minister. Vzimat s obshta kultura.
4
1
 
48
 
! Отговори
някой преди 8 години
Мнението на Кунева за мнението на гражданите :" като ми пееш пенке ле, кой ли ви слуша "
3
2
 
39
 
! Отговори
КУНЕВИЦА преди 8 години
ще им види сметката и на РБ, както видя сметката и на КОЛОНИЯТА РБ когато преговаряше за членство в ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ
2
1
 
56
 
! Отговори
Дано не я изберат преди 8 години
За Кунева няма разлика между хан Крум и хан Кубрат , а с история е влязла да учи право. Ако е изучила правото като историята, жална ни майка. А за престъплението със закриването на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй ще отговаря, когато нещата в България станат нормални.
1
0
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДА КУНЕВА ЩЕ ДОВЬРШИ И ПРОСВЕТАТА САМО ИМАИТЕ СМЕЛОСТ ДА Я ,,ИЗБЕРЕТЕ.. СОФИЯ ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ ТЕСНА ПРОДАЖНИЦИ МПЬСНИ