Даваме 200 бона за кафе и вода на депутатите

Кафето обаче не било хубаво, та не го и пили
3 фев 2016 10:44,
44
Даваме 200 бона за кафе и вода на депутатите
Снимка: Reuters. архив

80 хиляди лева за кафе и 120 хиляди лева за минерална вода. С толкова ще разполагат депутатите ни за следващите две години. С тези напитки ще черпят и себе си, и гости, съобщи Нова тв.

Едно безплатно кафе за депутата ще струва 26 стотинки на парламентарния бюджет. Грубите сметки показват, че кафе и вода за депутат струват по 500 лв. на година.

Кафе машините обаче са закупени с лични средства на депутатите.

Оказва се, че депутатите и не пият твърде много от безплатните кафета. Не им харесват особено, а и невинаги им се пие, когато им се дава. И така - те на практика пестят. 

"Ние имаме светъл пример - имаме премиер, който от пестене на кафе после не слизаше от хеликоптера. Виждате ли колко е добре, нека и ние да пестим и после с хеликоптера", коментира Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт.

Депутатите обаче нямат право да се глезят с предпочитания. Сорт "Робуста" и сорт "Арабика" са двата им варианта, при това те никога не знаят какво има в чашите им. Единственото, което могат да добавят, е захар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
ined преди 8 години
Както Маргарит Мицев дето стана милионер от пестене на закуски.
12
0
 
14
 
! Отговори
чичко Сталин преди 8 години
200 бона за кафенце,500 бона за ядене ,200 милиона за коли, 200 милиона за работни командировки (демек екскурзий в Дубай) ДО КОГА ще търпим 240 некъдърници да се подиграват с народа ?
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера по новините питаха депутатите защо се харчат за тях 240000лв. за кефе и вода и те като започнаха.. Ама каак, не е вярно, ГЕРБ си купували кафето а не пие ли безплатно, същото казаха и от реформаторите, от БСП пък казаха, че не пиели кафе, защото си пазели здравето. Излезе така, че все едно никой не консумира пък четвърт милион за кафета го няма. Няма такива смешни и жалки депутати по света.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако водата е от "лековития" извор от Плиска, направо сама ще им я закарам!
9
0
 
25
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Не разбирам защо трябва да са им безплатни кафето и минералната вода. В моята работа си плащам всичко, все пак това си е личен избор. Като искат безплатно да пият от чешмата, а кафето си го плащат. Нямат срам тези мизерници, крадат на поразия.
8
0
 
16
 
! Отговори
God преди 8 години
След като плащаме доста солена партийна субсидия, защо трябва да им осигуряваме служебни коли и пари за представителни разходи и през бюджета на парламента? Всяка партия от субсидията си да си осигурява коли и кафе на парламентарната група. Ако някой е влязъл като независим кандидат (т.е. лобист) тези разходи ще му ги покрият спонсорите.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте им по 200 000 на човек та да си имат за цигарки и за ***.....
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я всички депутати да вземат пример от Волен Сидеров и да се откажат от служебни автомобили и апартаменти. Хайде като в Швейцария депутатите в трамваите и метрото да се радват на народната любов или всеки депутат с велосипед на работа като в Холандия. Представям си я наша Цецка Цачева на колело голям смях ще пада, може и гума да спука.Така ще се намалят вредните емисии в атмосферата и без това Данчето Фандъкова им направи и вело алеи. Те ще поискат още малко и личен кинези терапевт. Хайде баста!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е,га ядоа кифтетата ни риваха,сега кафето не им харесвало. ами да си го плащат,та да им се свиди да си го изхвърлят.
4
0
 
22
 
! Отговори
Рашева преди 8 години
Да се задавят,данооооооо......
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
при да кажем 200 работни дни за депутатите, 2 години, излиза по 500лв на ден консумативи за да работи парламента.Амии малка вода, кафе, ако цял ден заседават повече вода и кафе. Не ми се свиди ама да работеха...
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то до кафето да им беше проблема на тия хубостници.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ше се изненадам много, ако прочета, че даваме 200 бонбона за отваряне на някоя детска градина! Тази новина не прави впечетление, това е ежедневие. Някъде например пишеше, че даваме 18 бона за почистване и ароматизиране на лимузините, че да им мирише приятно на дупетатите.