Да сбъднем коледна мечта, да дадем здраве на Таня!

Момичето се бори с тумор в мозъка, нужни са $5000
Обновена: 12 фев 2016 13:54 | 12 фев 2016 13:36,
33
Да сбъднем коледна мечта, да дадем здраве на Таня!
Снимка: Facebook

22-годишно момиче от Стара Загора се нуждае от нашата помощ! Таня Дончева се разболява преди по-малко от година.

"На 27 февруари 2015 година разбрахме, че има тумор в мозъка. Това беше най-ужасният ден в живота ми", пише Стойка, майката на Таня.

На 4 март сутринта Таня се влошава, получава хидроцефалия и се налага да й сложат клапа. Две седмици по-късно й правят операция в София. Всичко изглеждало наред след операцията, но за кратко.

На 20 юни състоянието на Таня се влошава и изпада в кома. В състояние на кома момичето е оперирано в София. Операцията е успешна и Таня излиза от кома на 23 юни.

"За съжаление, резултатът от хистологичното изследване беше 4 степен мултиформен глиобластом и трябваше да се прави лъчетерапия и химиотерапия", пише Стойка.

След терапията обаче туморът нараства отново и се налага трета операция. Тя е осъществена отново в София, на 17 ноември.

"След операцията обаче имаше поражения. Не можеше да си вдига клепачите (двустранна птоза) и се движеше само с чужда помощ. В момента проължава да е на химиотерапия, но, за съжаление, няма големи подобрения. Последната МРТ показа, че има още от тумора", разказва майката на момичето.

Предлагат на семейството лечение в Турция с радиохирургия. Казват, че има добри шансове. Затова сега са необходими средства, с които, в следствие на множеството операции, семейството на Таня вече не разполага.

Таня е студентка. Следва в УНСС със специалност Международни отношения. Разболява се в последния семестър на следването си. Мечтата й е да се излекува и да завърши образованието. Иска след завършването си да работи като медиатор.

"За Коледа поиска да й подарим здраве. Обещахме й, че ще й го подарим, но нямаме достатъчно средства за лечението. Знам, че има много добри хора, и ще ни помогнат, за което предварително благодаря от сърце. Тя е само на 22 години... Моля ви, помогнете ни да сбъднем мечтите на дъщеря ни"

Дарителска сметка в лева при банка ДСК ЕАД:
Таня Дончева Дончева
IBAN: BG69STSA93000023260127
BIC: STSABGSF

За контакти:
Стойка Дончева

0899365363

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
26
 
1
 
! Отговори
БАРЕКОВ преди 8 години
тая шилява коза да си продаде апартаментите в ню йорк и да си плати С НИЩО НЕ Е ЗАСЛУЖИЛА НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ - ТОЧНО ОБРАТНОТО ТЯ Е ЕДИН ТЪРТЕЙ
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"22-годишно вовиме..."Нямах силата да прочета докрай, но не личната драма ме спря.