Жулиен – холандецът, открил майка си Галя от Добрич

43-годишната жена го дала за осиновяване преди 20 години
15 фев 2016 09:07, Петя Славова
46
Жулиен – холандецът, открил майка си Галя от Добрич
Снимка: KRO SPOORLOOS

Младеж, израснал в Холандия, намери биологичната си майка от Добрич. Историята разказва телевизия KRO, която направи филм за издирването и първата среща на 43-годишната Галя, която дала момчето за осиновяване преди 20 г.

Днес осиновеното дете е на 23 г. Носи името Жулиен Ербюло и е холандски гражданин, но е роден във Варна през 1992 г. като Юлиян Христов.

Порасналият Жулиен решава да намери биологичната си майка и успява с помощта на известното предаване за събиране на разделени семейства Spoorloos ("Без следа") на холандската телевизия KRO.

За случая в България пристигна известният журналист Дерк Болт, който от 25 г. разрешава и показва оплетени случаи на разделени семейства. Преди дни телевизията излъчи 35-минутен филм за вълнуващото издирване.

"Не мога да опиша колко съм благодарна и щастлива. Това е моментът, за който мечтая повече от 20 г.", казва 43-годишната Галя Христова минути след като научава, че я търси момчето, което е дала за осиновяване преди повече от две десетилетия.

От няколко години жената от крайния добрички квартал "Балик" живее и работи като камериерка в Мюнхен. Когато разбира, че със сина, който е виждала за последно, когато е бил на 2-3 г., я дели само една граница и няколкостотин километра, не може да повярва.

"Толкова години не знаех нищо за него, а той бил в съседна Холандия! Надявам се, че ще мога да го виждам често, той да идва при мен или аз да ходя при него", развълнувана е жената пред "24 часа".

"Не исках да давам Юлиян за осиновяване. Той плачеше и ме молеше да не го оставям в дома. Още ми се къса сърцето, като си спомня картината на раздялата. Принуди ме бившият ми съпруг Михаил, бащата на Юлиян. Той не вярваше, че детето е негово, и ме накара да го оставя. Аз обаче съм сигурна, че той е бащата", категорична е Галя.

Тя и Михаил се разделили през 2005 г. Имали още 3 деца. Най-малкото момиченце починало преди няколко години при нелеп инцидент. По-голямата му сестра Гълъбина от години е омъжена и живее в Берлин. Във Варна, при баща си, останал най-малкият брат на Юлиян - Сашо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
15
 
! Отговори
мда преди 8 години
До Киро (с многото плюсове) Уважението е нещо което се гради с години. Вие не сте нито човек който е осиновил дете нито сте човек който е осиновен (или поне не знаете да е така) но смятате че сте компетентен по въпроса предполагам?
7
21
 
73
 
! Отговори
Киро преди 8 години
Тая глупост да се търсят биологични роднини трябва да бъде забранена със закон. Това е неуважение към тези, които са те отгледали, за да се срещнеш с напълно непознат, който не те е искал.
6
14
 
15
 
! Отговори
мда преди 8 години
За пореден път се изумявам на лекотата на някои коментиращи да се чувстват в правото си на морални съдници... Нито сте на тяхно място нито знаете цялата история още по млако какво точно изпитват хората които стоят зад нея. От първо лице познавам човек с подобна история и мога да кажа, че хората имат ралзична душевност и принципи и едно такова "събиране" може да подейства благоприятно на толкова много отворени въпроси... Някои хор успяват да затворят тази врата сами други не...
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако това е снимката на това момче, само мога да кажа, как семейната среда и възпитанието се отразяват на външният вид.
4
6
 
13
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Ти как разбра,че точно той и е ги направил"?
3
5
 
29
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До ЗащоКато се е съмнявал, защо след него й е "направил" още 3?
2
6
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като го гледам след 1-2 години вече ще е станал пишман, че е тръгнал да я търси. Като му се изсипят тумба от 10-15 братя и сестри и 100-тина братовчеди да му искат пари ....не е трудно да се сети човек , че майка му е от маалата
1
4
 
29
 
! Отговори
Защо преди 8 години
ли се е съмнявал човекът,че детето е негово...