Български адвокат ще съди гръцките фермери

Жалбата е срещу гръцката държава, която бездейства
21 фев 2016 09:30, Петя Славова
113
Български адвокат ще съди гръцките фермери
Снимка: БТА

 Български адвокат от Сандански ще съди гръцките фермери, затворили българо-гръцката граница. Борис Харизанов е подадал жалба в съда в Серес, с която настоява виновните за тази криза да бъдат осъдени, съобщава Нова тв.

 
Той решава да съди виновниците за кризата по българската граница след 4 седмици блокада и големи загуби за фирмите му. Има адвокатска кантора и счетоводна къща, а клиентите му са предимно гръцки фирми, които в момента са в патова ситуацията. Загубите за тях и са негови загуби. 
Още по темата
 
"Тази жалба представлява израз на моето недоволство като гражданин на Европа срещу това, което наблюдаваме последния месец на българо-гръцката граница. Жалбата не трябва да се тълкува като обвинение към тези фермери, които са зад нас. Тя е срещу всеки орган на гръцката държава, който в случая и бездейства. Редно е да се отбележи, че не само действието е наказуемо, а също така и бездействието, което в момента наблюдаваме от гръцката полиция, жандармерия, прокуратура най-вече , като цяло гръцката власт", изтъква Харизанов.  
 
Както и Dnes.bg писа, блокадата на границата е водеща новина и за медиите в Гърция. Премиерът Ципрас обеща да се срещне в Атина с част от протестиращите фермери.
 
Междувременно шофьорите, бедстващи на границата заявиха категорично, че гърците се подиграват зловещо с тях.
 
"Просто съм възмутен от дъното на душата си. Такава подигравка с България не съм виждал никога. От гръцка страна дойдоха двама овчари. Не се разбрахме нищо. Просто нямаше с кого да отговаряме. Хората от стачния комитет, които обещаха, ги нямаше", обясни български превозвач.
 
След като бяха спомената евентуални преговори за отмяна на блокадата, вчера Атина не изпрати легитимен представител, който да вземе крайното решение. Българската държава в лицето на транспортния ни министър и метната власт получи силна плесница от гръцките си съседи. Това ядоса и превозвачите ни, които освен, че няма да отстъпят, са решени да търсят правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Гърците са били три века под турско робство....и благодарение на патриоти по онова време и най вече на руснаците който плюете изчезва османската империя.....и всичко това започва от нас българите.....Априлското въстание тогава е възмутило и великите сили на времето койта са продавали технология на турците като топове,пушки,кораби и какво ли още не....България е единствената причина да няма османска империя....
21
1
 
2
 
! Отговори
бас държа преди 8 години
До 27че пишеш от България !!! то такива като тебе от собствен опит говорите , че като ви работят ви харесва !! добре , че не всички сме като теб ...поне 2 млн. не са . а ти си бачкай ангарията за 500 лв .поздрави от пратера,чус
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бизнесът в Българи е износ на скрап и дървесина. В ръцете на върхушката, главно ГЕРБ - затова са неистовите писъци по телевизии и радиа. Не ги броели за сливи, унижавали ги! Ами така е в Ес, така е в живота - който е ***, той бива мост. Унищожихте икономиката, на Русия санкции налагат тъпите като налъми "работодатели" и техните мекерета политици, какво очаквате? Вместо да си трайкат и радват, че народецът спи, те вдигат джавала. Нямало да могат да почиват в Гръчко! Ходете в Крим!
19
1
 
4
 
! Отговори
и кога преди 8 години
До турчинточно ни е оправяла гърция...освен когато са ни нападали съседите от три страни . ако не беше робството сега нямаше да сме 7 а 40 млн...тогава и егдоган нямаше да може да се е.бава с нас . тооо тогава твоята рода щеше да е из пустините на азия и да оправя козички
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво го интересува бай Ставри има ли блокада на гръцката граница. Вари си ракийката, па макар и срещу закона. Пищят хюмнетата от върхушката, бизнесът им загива. Хак им е! То да изнасяш родината си на тирове за чужбина е Блага работа, но има край.
17
4
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До Sharkдо 22Виждам вече два пъти за четирдесетина години гърците фалират и пак живеят по-добре от нас!В 1978г. идваха и се радваха да купят печки с два реотана и килимче.Тогава казах на баща ми, че са много зле.Обаче тарикати са големи...
16
4
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До АНТИ Хитри хитри....и накрая хитрата сврака с двата крака. Абе не можеш вечно да бъдеш по-хитър от другите, винаги идва момента, когато си плащаш за хитростите.
15
5
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Гърците дори и да са мързеливи, но са хитри!Хитрият(гърка) има пари и по-глупавият(нашите) му работи на хитрягата!
14
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До TRAKIEC_ORIGINAL АМИ ЩЕ ИЗБЯГА ГРЬКА ИМА ПАРИ А ТИ---ГОЛИ МЬДИ
13
4
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Е те точно евреите изкупуват земята ни, за да си направят втори Израел!И нашите политици отлично знаят и слугуват!
12
4
 
10
 
! Отговори
жеко преди 8 години
нашето импотентно правителство пак го оправиха от зад, както всеки който иска може да го направи, реално нашите политици не могат да се справят с кризата, просто отиват да поплачат на рамото на някой комисар в женева, щом нямат силите и възможностите да разчистят границата да си подават ОСТАВКИТЕ
11
12
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Гърците не блокират граница, а магистрали на своя си територия. Някой да ви е канил да ходите в Гърция?!
10
3
 
6
 
! Отговори
Барбун преди 8 години
Затварайки нашата граница гърците искат да ни поставят пред криза, т.е. да поставят нашето правителство пред криза и то да натисне тяхното правителство, защото натиска от правителство към правителство е по-силен. А не, че искат на нас да ни е гадно.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците знаят как се протестира. Не ходят на "мирни" протести, от които нищо не става накрая. Обаче, този протест вреди на България. Не им купувайте доматите, щом са им затворени границите. Вместо да ходим да купуваме и препродаваме гръцки домати, следва да си засеем наши и да не пускаме техните. Министъра на земеделието да преговаря.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Страсбург ще ги осъди като нищо. Ще се позоват на конвенцията за свободно движение на стоки и хора.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много правописни грешки!!!
6
3
 
3
 
! Отговори
.!. преди 8 години
do xa xa xa:kade se krie vashta mishka prestavqsht se za velik patriot
5
2
 
10
 
! Отговори
Kiffla преди 8 години
Аз пак нещо не разбрах.Кого ще съди този - гръцките фермери или гръцката държава?
4
4
 
8
 
! Отговори
Адвокат преди 8 години
Дрън-дрън. За да съдиш някой трябва да има виновен или да се води срещу неизвестен до изясняване. Не може да съдиш полиция, пожарна, жандармерия и цялата власт. Ако наистина така е заведен иска, адвоката да си хвърли дипломата. Или журналята малко са преиначили историята.
3
12
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Случващото се е лошо. Но ЗАЩО се случва?! Прищявка?! НЕ! Случващото се е лошо, но не Гърция е виновна.