Грипът си отива, готви се нова вълна

Подранилата пролет помага на вирусите
27 фев 2016 11:40,
10
Грипът си отива, готви се нова вълна
Снимка: архив, Ройтерс

Грипът си отива, но точно сега има риск от втори пик. В областите, където досега водещ е бил вирусът на пандемичния (свински) грип А/H1N1, може да бъдат засегнати втори път от вируса В ("Виктория").

Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и национален консултант по микробиология пред 24 часа.

Дали ще има втора грипна вълна, ще покажат данните през тази седмица, които се обобщават в началото на следващата, категоричен е той.

Грипната епидемия тази зима се дължи основно на пандемичния грип - той бе доказан в над 85% от положителните проби, уточни проф. Кантарджиев. В последните години обаче епидемията у нас започва с вируса В и завършва с него, добави той.

"Опасността още не е преминала. Най-важно е хората да продължат защитните си мерки и особено приема на витамин D - 15 дни го пият, 15 дни почиват, или 20 дни пият, 10 почиват", съветва проф. Кантарджиев. Подранилата пролет помага срещу вирусите - когато има слънце, ходете по слънчевата страна на улицата, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
stefi преди 8 години
До Жибор ха ха ха много вярно!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРИПЪТ ТЕ СВАЛЯ ЗА ЧАС, БОЛКИТЕ ПО МУСКУЛИ И КОСТИ СА ТОЛКОВА СИЛНИ, ЧЕ ТИ ИДВА ДА ВИЕШ, ТОЛКОВА СИ ИЗТОЩЕН, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СИ ВДИГНЕШ ГЛАВАТА- ДЪРЖИ ТЕ ДВА ДНИ, А СЛЕД ТОВА СЕ ВЪЗТАНОВЯВАШ БАВНО И АКО НЯМАШ УСЛОЖНЕНИЯ ДОБРЕ, АМА АКО СИ СЕ ПРЕДАЛ С БРОНХИТ ИЛИ ПНЕВМОНИЯ- Е ТЕ ТАМ СТАВА ЛОШО И ЩЕШ НЕ ЩЕШ ДОПИРАШ ПАК ДО ФАРМАКОЛОГИЯТА, ЩОТО ЧАЯ, ЛИМОНИТЕ НЕ ТИ ПОМАГАТ НИКАК.
8
0
 
2
 
! Отговори
Щерев преди 8 години
Г-н професоре, кой от групата D препоръчвате? Може би D3 ?
7
0
 
1
 
! Отговори
поредния бълвоч преди 8 години
Грип има тогава, когато има условия за размножаването му. Последния път беше на 28 и 29 януари. От тогава измина един месец, нормално е да затихне. В никакъв случай това не означава че това е последния за тази зима. Може и неможе са братя. Най-лесно се правят прогнози с помощта на братята.
6
1
 
11
 
! Отговори
Суека преди 8 години
Грипът си отива само и само ако ФАРМАЦЕВТИЧНАТА мафия реши да спре заразите иначе винаги ще си има болести от нищото се появили и оправдавани с климата и прочие БУЛШИТС ! Тези си експериментират в тайни лаборатории с всичко и после си го тестват над населението като си ни пръскат я от самолети с химия , я в храната , я във водата и т.н. ! Живота и здравето на населението не СТРУВА ПАРИ то е безценен , но в тяхните очи ние сме просто стадо за ТЕСТОВЕ и ДОЕНЕ на финанси !
5
2
 
9
 
! Отговори
Znam преди 8 години
До 3Ами от фармацевтични те фирми ги подреждат грипнити вълни. Сега е топло обаче и им е много терсене, няма и грип и не е и имало.Та за това ни плашат.
4
1
 
14
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Къде се готви,в коя лаборатория?? Бактерия за подправка ще има ли,лучец и чубричка??
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСИЧКО МИ Е ЯСНО САМО ЕДНО НЕМОГА ДА МИ СЕ ПРОЯСНИ! ОТ КЪДЕ ЗНАЯТ ЧЕ ГРИПА ОТМИНАВА НО СЕ ЗАДАВА ВТОРИ? ПО ВОДОПРОВОДА ЛИ ИМ СЕ ОБАЖДАТ ТЕЗИ ГРИПОВЕ ИЛИ ОТ КОСМОСА? ЗА ТАКИВА *** ЛИ НИ ИМАТ ЧЕ НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ? И ЗА КОЛКО ЧОВЕКА ДА УМРЪТ Е ПЛАНИРАНО?
2
0
 
26
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
А,то всичко помага на вирусите: дори фармацевтичните фирми!
1
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ох, дано си отиде, че много ни държа тази година - близо седмица болни