Случайно или не... Върнахме тонове портокали на Гърция

БАБХ прати обратно плодове и зеленчуци заради неясен произход
5 мар 2016 16:27,
25
Случайно или не... Върнахме тонове портокали на Гърция
Снимка: архив Булфото

19 тона портокали и 3 тона прясно зеле с неясен произход ще бъдат върнати в Гърция. Това съобщи заместник изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните инж. Антон Величков.

От няколко дни Агенцията прави проверки за произход и качество на пресни плодове и зеленчуци, влизащи в страната ни през границите.

Величков обясни, че няма засилено движение на стоки от Гърция. "Минали са общо 11 пратки, две от тях са върнати – това не е малък процент, при това в рамките на два дни", обясни той. Зам.-директорът уточни, че основната цел на тези проверки е да не се допусне нискокачествена стока да бъде реализирана на нашия пазар.

Величков припомни, че от 2 март има заповед на изпълнителния директор на БАБХ за засилен контрол по граничните пунктове с Гърция.

"Проверките ще продължат до края на април. Няма да има почивни дни, възможно е и нощно време да се провеждат", обясни той. Величков обясни и че са получили сигнали, че от борсата от Солун се товарят некачествени стоки. "Затова сме по-бдителни на "Кулата" и на "Илинден"", уточни инж. Величков.

Той обясни, че засилени проверки ще има и на борсата при село Кърналово до Петрич. "Там също ще има внезапни проверки за качество и произход на стоката. Районът е такъв, че има доста местни търговци, които ходят в борсата в Солун и купуват по-нискокачествена стока, а след това се предлага на нашата борса в Кърналово", добави той и обясни, че Агенцията иска да предотврати точно това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
0
 
! Отговори
Лелееее преди 8 години
Как да се справим с киселото ни мляко което изобщо не е кисело мляко? А с месото, сиренето, кашкавала. Уж нашенски пък ***.
16
1
 
4
 
! Отговори
Много ми преди 8 години
До гогоприлича на гръцкия стил кисело мляко къде го пробутват като гръцко кисело а зад тях са учителите им *** същото го лъжат и турците че е тяхно кръщават го жална, чобан и *** майката на българското кисело мляко, на гръцката им салата (шопска) ...
15
1
 
1
 
! Отговори
Тиа да не би преди 8 години
До ttда са ГМО
14
1
 
21
 
! Отговори
aaa преди 8 години
Скоро си купих гръцки мандарини.бяха обработени с някаква химична гадост за да не се развалят.Твърди като камък,почти не се белят и също толкова вкусни.От тогава много внимавам за гръцките ***.
13
3
 
9
 
! Отговори
е и преди 8 години
Това си е точни 1 камион...
12
4
 
17
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Да си ги ядат гърчолята
11
2
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 8 години
До tt Браво!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ихтиандърВсъщност на Струма има два язовира единият е ,,Студена'' а другият,,Пчелина'' ако се източи първият най много да стигне до Перник а вторият я стигне до Благоевград я не.Та толкова с разглеждането на картата.
9
5
 
24
 
! Отговори
tt преди 8 години
Само така! Контрол до дупка на опасните гръцки храни.Фермерите им да се научат на качество...
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така де,по добре да си ядем нашите родни,портокали.
7
17
 
7
 
! Отговори
ихтиандър преди 8 години
Не съм чувал по Струма и Места да има язовири,а тези по Арда се вливат в Марица при Одрин.Не е зле преди да напишеш някоя простотия да разгледаш географската карта.Все пак гърците блокират тяхната си граница и имат пълно право.Те не са транзитна държава и не пречат на някакъв международен трафик.Ако ние блокираме К.Андреево ще блокираме направлението Европа -Азия,но не ни стиска ,защото сме въздухари и се радваме на 200 евро заплата,а гърците ще си го преместят в другия джоб от нашите санкции.
6
7
 
61
 
! Отговори
гого преди 8 години
Домати,чушки,портокали,лимони,мандарини се Внасят в Гърция от Турция,АЛЖИР,ЛИВАН, ИЗРАЕЛ и СЕ ПРЕОПАКОВАТ И СТАВАТ ГРЪЦКИ. ТОВА Е ИСТИНАТА
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изсточим язовирите и лятото да си ги пълним от Струма,Места и Арда и трактористите да видим с какво ще поливат
4
7
 
33
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Маслинкаджиите пак да блокират границата ако искат
3
7
 
24
 
! Отговори
пито гули преди 8 години
Да внасяме от областта с главен град Скопие !
2
9
 
66
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Твърде малко са върнали. За сведение на вносителите - всичко което се внася от Гърция го произвеждат и други държави на аналогични цени, а и на по-ниски.
1
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им бяхме свалили първо парафина от корите и щяхме да избием загубите от свещи