Жена купи 4 кренвирша, намери найлон и в 4-те

Било проблем на производствения процес, изтеглят ги
Обновена: 9 мар 2016 09:58 | 9 мар 2016 09:37,
67
Жена купи 4 кренвирша, намери найлон и в 4-те
Снимка: архив, Reuters

Според един популярен лаф, ако си ял кренвирш, си ял всичко. Сентенцията обаче получава по-различен смисъл на една жена.

Нели купува 4 кренвирша от квартален магазин. С тях решава да направи закуска на 6-годишната си дъщеря. Когато започва да ги реже, остава изненадана.

"Видях, че в тях има странни неща", разказва жената. Първоначалнто решила, че тя не ги е почистила добре, а след това установила, че в кренвиршите има много парчета найлон.

Кремвиршите трябва да подлежат на някакъв контрол при самото производство, смята жената.

Собствениците на магазина останали изненадани от откритието на жената. Не получавали досега сигнали.

Ангел Веселинов, собственик на магазина, от който са купени кремвиршите, смята, че става въпрос за производствена грешка и е категоричен, че няма вина магазинът му.

Нели подава сигнал в Агенцията по безопасност на храните (БАБХ). Там започнали проверка. Ако се установи проблем, ще бъде изтеглена цялата партида, а фирмата ще бъде глобена с от 2 до 6 хиляди лева.

Д-р Александрина Борисова от БАБХ смята, че става въпрос за попадане на обвивки в машината, която обработва суровината. В такъв случай обаче отговорност имат и фирмата, произвела кренвиршите, и търговецът.

От фирмата пък уверяват, че ще изтеглят партидата с "найлоновите кренвирши".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 8 години
Глоба от 2 до 6 хиляди лева бооожееее *** те ще ги уплашат с тази глоба ХАХА.. Защо не им лепнат 200 000 до 600 000 лева глоба да видим тогава дали ще има подобни инциденти.Смотана държава покровителства големите производители а малките ги тъпчи.
29
8
 
12
 
! Отговори
иван преди 8 години
Хора луд ли сте да купувате кренвирши ?
28
1
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
В детските кремвирши бях намерила някакво пихтиесто вещество. Струваха 3 лева и нещо- изхвърлих ги в коша.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя е фирмата?
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво? Изтеглиха ли продукцията? Понеже в Германия изтеглиха милиони Сникери и Марсове понеже бяха намерени парчета пластмаса в тях. Та питам. Прозиводителят изтеглил ли си е продукцията са проверка или е бутнал парички на съответните органи?
25
0
 
4
 
! Отговори
дафи преди 8 години
еми фирмите на боко скоро и друго ще започнат да слагат а и ще стане задължително да се купуват.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно са от най-евтините :D аз ям само попарени кремвирши с кашкавал отгоре
23
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Тук явно си живеете с представите от преди 100 години и коментирате ли, коментирате. Сега на практика всички храни продавани в България са ***. Някакво огромно изключение е да намериш нещо, което не е *** или поне по-малък бокл.ук. Номер 26 пише за "хубава вратна пържола", но и представа си няма какъв хубав бокл.ук яде. При това не отчита много други неща - време за приготвяне на пържолата и на кренвиршите, здравословно състояние по отношение на зъбите или нещо друго, което налага мека хран
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И отново само един коментиращ отбеляза, че пак не се споменава #кой е производителя! Сакън, да не му направим лоша реклама, че като вземат и да го глобят с 2000 лв. съвсем ще я закъса завалията. Абе, хора, какви са тея глоби от по 2000 лв. за производител, който трови хората с ***??? Това са си джобни пари за собственика. Поредната доза възмущение...
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кренвирши се слагат на пици, на сандвичи- защо обвинявате майката?! И не глоби за некачествени стоки, а направо затваряне на предприятието! Изобщо храните са ***- не внасяйте такива, и не произвеждайте такива. Отказ от внос и отнемане на лиценз, ако производителят е наш. Вижда се че глобите не плашат никого.Има ли държавни органи, които да се справят с тези проблеми? Има, но те просто не си вършат работата. Неслучайно.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а как се обезщетява жената която ги е намерила? това винаги ми е било любопитно, почва да пише жалби, губи време, активен гражданин е, занимава се с бюрокрация и ?
19
1
 
7
 
! Отговори
wss преди 8 години
фирмата ще бъде глобена с от 2 до 6 хиляди хахаха все едно мен да ме глобят за нещо от 2 до 6 стотинки даже не е и толкова капчица от океана.........
18
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз не уважавам майки, които хранят децата си с такива ***, а после по цял ден защитават хомеопатията, плюят ваксините и се възхищават на гостите на Гала, но да не забравяме колко хора живеят на прага на бедността, и не могат да си позволят повече.
17
2
 
6
 
! Отговори
кулинар преди 8 години
Интерсното е, че явно хората незнаят от какво се правят т.н. кренвирши. А пък да се дават на деца е престъпление.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 минути ви трябваха, за да си оправите креМвиршите.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В кварталната баничарница пишат по-грамотно от вас. Съдя за това по етикетите на закуските им - "Кренвиршка с цял кренвирш - 1.20лв".
14
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Дори веднъж не е написана думата кренвирш правилно!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е, че производителят е решил да сложи поне едно нещо в кренвирша, което става за ядене - найлона.
12
1
 
17
 
! Отговори
Биренка преди 8 години
Много нови думи научих от днес.бг: днес "кремвирш", а по принцип любимата ми е "напът". Явно изданието се бори за наградата "КреМвирш на годината"
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не мога да разбера каква отговорност носи търговецът, ако стоката му е доставена в срок на годност и на външен вид няма промени. Ако отвори всичко кренвирши да ги проверява дали имат нещо особено вътре, кой клиент ще си ги купи след това? Друг е въпросът, че в кренвиршите наистина слагат кой какво има и намери под ръка. Цялата Менделеева таблица е събрана в един-единствен кренвирш!