Проверка за картел на горивата. И накрая...

Едва 4% от читателите на Dnes.bg очакват истината да излезе наяве
10 мар 2016 18:00, Красимир Ангелов
27
Проверка за картел на горивата. И накрая...
Снимка: Reuters

От няколко месеца у нас се наблюдават драстични разлики в цените на горивата в различите градове. Те варират от жълти стотинки до близо 50 стотинки за литър само в рамките на стотина километра.

Забележителен е и фактът, че огромни разлики има между цените на едно и също гориво на бензиностанции от една и съща верига.

Още по темата

Ако трябва да обобщим ситуацията с горивата в едно изречение, столицата София е градът с най-скъпите бензин и дизел, а морската столица Варна се очертава направо като рай на цените на горивата.

На този фон КЗК проверява 7 големи вериги за евентуален картел за цената на горивата. Какво ще излезе от разследването предстои да разберем. Както и предстои да разберем как евентуалната проверка на КЗК ще се отрази на цената на бензина и дизела в бензиностанциите.

С началото на акцията на КЗК Dnes.bg реши да попита своите читатели: Докъде ще стигне проверката за картел на горивата? Очаквано анкетата предизвика сериозен интерес сред нашите читатели, като в нея участие взеха почти 3 000 души.

Почти всеки втори гласувал (47%) е категоричен, че нищо няма да се случи след проверката на КЗК и просто се цели да се замажат очите на хората. Други 42% пък смятат, че реална проверка изобщо няма да има и нещата постепенно ще се потулят и забравят.

Едва 4% от анкетираните са оптимисти, че проверката на КЗК ще доведе нещата докрай и истината ще излезе наяве. 2% от анкетираните са категорични, че каквото и да покаже проверката, те са убедени, че картел наистина има.

Всеки 20-ти анкетиран (5%) пък признава, че не го интересува особено дали ще има или няма проверки, а е важно горивата да са евтини.


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Баба Меца преди 5 години
До бай ИВАНТа викаш, ***, а? Ми като гледам *** до *** се наредили! То Шел, то ОМВ, то Еко...все баш кармазъ ***, нали? Абе не разбра ли, че у нас който и да дойде, първо научава тарикатлъците български, а народа е с овча психика и няма риск да ги бият!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Проверка за картел на горивата. И накрая..."И какво се очакваше накрая?
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че има някви бандити дето вдигат цените непрекъснато е защото са милионери от кражби и неплащане на данацъци . Тука се раждат най-големите бандити в СВЕТА.В целият свят падат цените на петролните продукти .
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До преди 4-5 дни във Варна едни нещастници искаха в продължение на 5-6 месеца да събарят Марешки със стотинка две под неговото гориво( говорим за бензиностанциите около неговата в радиус 2-3 км.. Нервичките им не издържаха и капитулираха пред него след тези 6 месеца и от оня ден продават със стотинка по- скъпо. Визирам Лукой до Метро, Ромпетрол срещу него, ОМВ Младост и до нея Шел-а. А дизелът на Марешки е 1.48 от 2 месеца поне. Сега ония кап.ти го продават на 1.49.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падне ли цената на горивото ще се издъни бюджета.
15
0
 
11
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
14
1
 
9
 
! Отговори
Idealist преди 5 години
Назиятае разбрахте ли: дъжавицата ни няма полза да се докажат безобразията. Като паднат цените ще загуби ДДС. От какво да се събират данъци? Нищо не се произвежда с висока добавена стойност. Това е "матряла"!
13
1
 
11
 
! Отговори
Хахах преди 5 години
Таковат ни като такова
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ВИЕ СТЕ ЧЛЕНОВЕ НА КЗК И КАРТЕЛИТЕ ВИ НАБУТАТ ЕДИН МИЛОН ЛЕВЧЕТА ДАЛИ ЩЕ ГИ ИЗКАРАТЕ ЧЕ ИМАТ КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ? ЕДВА ЛИ! А И КАРТЕЛ ТРУДНО СЕ ДОКАЗВА! ТЕЗИ ОТ КЗК СА НАПЪЛНО ИЗЛИШНА ТЕЖЕСТ НА ДЖОБА НИ! КАКТО СА ГО КАЗАЛИ УМНИТЕ СТАРИ ХОРА. КЪДЕТО ИГРАЕ ПАРАТА ЧЕСТНА ИГРА НЕ ТЪРСЕТЕ!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
erevollution/bg/register/8816 Това е една стратегическа игра! В играта можеш да се занимаваш с търговия, политика и други неща. Ела в една виртуална България.Очакваме те!извинявам се за спама ,но да се съберем повече Българи.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4% е твърде оптимистично! На края ще изберат новата комиси, която тепърва да се самосъзира после да провери и.т.б - после идват избори - важно е гепенето да продължи!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като човек работил в този бизнес и то в различни компании, то има монополист, има и картел. Спете спокойно, играят с държавата.
8
0
 
37
 
! Отговори
ист преди 5 години
Картел има между работодателите в населените места, за определяне на ниски работни заплати.
7
1
 
41
 
! Отговори
смЕх преди 5 години
Нито държавата,нито мафията имат сметка от ниски цени за първите падат приходите в бюджета, а за вторите печалбите в брой. Така ,че цялата проверка от една страна е прах в очите ,а от друга да извадят дребните риби от играта.
6
1
 
12
 
! Отговори
До Василев преди 5 години
Прав си!Той беше една от главните фигури още в "картела" през 90те години, по време на ембаргото над Югославия!
5
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма никакъв картел, а има МАФИЯ и малките за да стоят на масата и лапат от баницата се съобразяват, иначе ще им ритнат столчето. А цените ги определя ЛУКОИЛ. след "съгласуване " с хитреца от банкя!
4
8
 
37
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Премиерът на България Бойко Борисов притежава най-големият картел за горива.Агент *** ***, ЦРУ
3
2
 
59
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Картел има не само при горивата, но и при ЕРП-тата и мобилните оператори.Картели има, ама държава, която да ги разбие НЯМА. Факт !
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв картел какви пет лева . Стига с тези модерни думи . Всичко си е на чаша уиски и на честна пионерска дума . Всички говорите за бензина , а за млечните продукти . Млякото се изкупува за 50 стотинки , а кашкавала и сиренето е около 14 - 15 лв. Това какво е картел или нещо друго . Ами месото. От Испания го карат прясно и е 5 лв. свинското , а нашето е 8 лв . и така нататък .
1
0
 
36
 
! Отговори
www преди 5 години
И НАКРАЯ ПАК СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС...