Бъчварова призна: Тел. 112 не работи добре!

Системата забива, има технически и софтуерни проблеми
24
Бъчварова призна: Тел. 112 не работи добре!
Снимка: Булфото, архив

Телефонът за спешни повиквания 112 не работи пълноценно, признаха от МВР.

Трудностите са свързани с липсата на квалифициран персонал, технически и софтуерни проблеми.

Още по темата

Миналата седмица бивш служител на 112 разкри, че единната система за спешни повиквания непрекъснато блокира.

Операторите са принудени да записват сигналите на ръка и да диктуват информацията устно на отговорните служби.

"Паметта, в която се съхраняват записите, е изключително малка. Забива системата. Преди няколко месеца направихме така, че да се пренапише софтуерът, за да не допускаме тази грешка", коментира пред bTV министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
работещ в ЦСМП преди 8 години
Работя в спешната помощ от 25 години.112 не ни помага с нищо.Просто едни апаратури и хора регистрират обаждания.В нея са хвърлени много пари и дори и МВР признават,че не са доволни от нея.Особено разочароващ обаче е коментарът на 8.Значи да се купи 146 GB диск за 2000 долара си е много трудно.Никъде не се намират толкова скъпи.
16
0
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 8 години
Операторите са принудени да записват сигналите на ръка и да диктуват информацията устно на отговорните служби.Така е написано в статията.Значи кадри има,но има някаква друга причина дето не е за казване.
15
0
 
3
 
! Отговори
до 17-ти преди 8 години
Вярно е ,че имаме много добри IT специалисти,също както е вярно,че софтуерът на 112 не е български.Така,че проблемът не е в българските специалисти.
14
0
 
6
 
! Отговори
спешен лекар преди 8 години
Преди имахме 150.При всяко набиране се свързваш директно с филиала на спешна помощ.Там работят хора които познават перфектно населеното място и така се спестяваше много време. Имаше компютри,разговорите се записваха и можеше да се прослушват,и много лесно се работеше, а ако щете ми вярвайте,но имаше функции дето днешните я нямат.Мога да говоря само за 150.Сега операторите на 112 са към МВР-не са към нас.Какво става при тях няма как да знаем.
13
1
 
2
 
! Отговори
113 преди 8 години
112 кога ще си назначите достатъчно кадри? Защо напускат служителите ? Няма хора за работа, защо всички мълчат? Защо статута на операторите не е еднакъв?Защо когато псуват, обиждат и ругаят операторите, няма взети мерки от МВР? Докога държавните ведомства ще си крият служебните телефони и 112 се оказва единствена възможност, някой да подаде оплакване?Това не е спешен телефон, това е телефон за доноси, справки, консултации, претенции и др. подобни, но не и спешен телефон!
12
0
 
6
 
! Отговори
е преди 8 години
Етел и Еб..ем като министър на бедствията прати една от централите на 112 в Кърджали вместо в Пловдив. Познайте защо?
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как така забива? Нали сме ако не най-най, то сред най-добрите в IT в света? Или пак "батко и братко" са си натопили човките и смучат като смоци...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До изчерпанаНе съм съгласен. Махането на тази тетка не е решението, а само 1-ва крачка в търсене му. При всички положения, тя е удобна на Бибитко и затова е там. Но докато е там, реформа няма как да се случи, защото няма идея какво да се направи. За реформа представят чисто административни еквилибристики като отпуски и бонуси при напускане. Това с нищо не променя начина на работа. Може само да засили безхаберието на ония в униформите.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма проблем, сега ще заделят още едни 100 милиона за 10 диска
8
0
 
6
 
! Отговори
sorry преди 8 години
Всичко работи отлично.Най-добре го знаят Емел Етем и синът и Илиан.Бутай кон за кокошка.
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То правителството не работи хептен,вие за 112 се косите!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То беше ясно, че няма да работи адекватно, тази схема е предвидена за богати общества с добро обезпечаване и ресурси, които да реагират бързо. Тука се гледа първо как да се отбият нещата, щото или една линейка обслужва 5 квартала или патрулката е с лимит на горивото Като куп други неща по линия на разните евроизисквания.
5
2
 
11
 
! Отговори
изчерпана преди 8 години
Анализ след 1 година управление на МВР от тази некадърна бабичка:Полицаите отново са на улицата да протестират, престъпленията от битов характер не са преборени, броя на престъпленията в България се е увеличил, некадърните кадри в МВР не са премахнати, а сега и проблем с тел. 112. А Премиера е доволен от работата й?!?! Решението на проблема е лесно --- ОСТАВКА на тази социоложка!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-голям проблем е че полицаите и съда не работят, всеки да се спасява поединично.
3
1
 
16
 
! Отговори
кой преди 8 години
Всичко е направено така че в един момент да откаже за да може да се източва МВР от фирми на бивши полицай,преди време имаше такъв проблем с видео наблюдението,сега с тел 112 навсякъде има заложени такива проблеми....за милиони левове.
2
1
 
14
 
! Отговори
:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( преди 8 години
"Трудностите са свързани с липсата на квалифициран персонал, технически и софтуерни проблеми."Персоналните проблеми започват още от Министерски съвет и свършват с родата и Калинките, назначени по веригата.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тази социоложка какво работи ? Само констатира факти ли ?