Мюфтийството с ангажимент: Без радикален ислям

Една джамия в София не стига, мюсюлманите се молят на тротоара
65
Мюфтийството с ангажимент: Без радикален ислям
Снимка: Булфото, архив

Ангажимент на Главното мюфтийство е да направи всичко, което е по силите ни и да продължаваме да работим с мюсюлманската общност, за да не се допускат в България радикално мислещи елементи, тъй като това е вреда, както за мюсюлманите, така и за цялото общество. Това заяви главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, цитиран от БТА.

Още по темата

"Като български граждани, заедно с това и мюсюлмани, изповядващи ислямската религия, ще продължим да отстояваме това, което ни се полага по Конституция и от законодателството в България", увери той.

Хаджи припомни, че въпросът за втора джамия в София е поставен много отдавна. Според него за мюсюлманите в София единствената джамия "Баня Башъ" не е достатъчна и всеки петък, по-голяма част от молещите се изпълняват молитвата на тротоара, което е крайно неудобно и крайно неприятно.

"Така че, ако се намерят далновидни политици да решат този въпрос, ще бъде добре за всички", заяви главният мюфтия.

По думите му молитвения дом в столичния район "Люлин", срещу който имаше протести, е законен и има регистрация.

"Като мюсюлмани сме длъжни да покажем реалното лице на исляма и като последователи на ислямската религия не желаем лошо абсолютно за никого, заяви главният мюфтия.За нас е от изключително голямо значение този мир, това разбирателство, което е било векове наред в България, да продължи и да бъде предадено и на други страни, за да се възползват от нашия опит", каза Мустафа Хаджи.

"Винаги съм заявявал, че България има с какво да се гордее и има какво да даде на света", коментира главният мюфтия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Цариградския преди 8 години
Увитите в кърпи (чалмосани) в Анадола.
41
1
 
2
 
! Отговори
еееее преди 8 години
Е на изтока толко джамии. Кой не му отърва да заминава на изток, джамии много. Окъпани с арабски петрол и газ.В София не стигат православните църкви.
40
0
 
2
 
! Отговори
Емил преди 8 години
ДАНС и МВР следва да изяснят,тихо и кротко,как и откъде и по какъв начин ,вече няколко. години,Мюфтйиството доставя тези молещи се вън от джамията .Целта е ясна ,да се покаже,нужда от нова джамия.Това е голяма лъжа и манипулация итрябва да се спре от службите за сигурност !Всеки да се моли там,където е роден или живее ! Тази пълзяща инвазия ,чрез мнимо показване много молещи се мюсюлмани е нечестна игра и на ДПС,която трябва да бъде спряна !
39
9
 
1
 
! Отговори
Вярващ преди 8 години
Ще има джамии, 400 000 изгонени от комунистите турци се завръщат в България. Южна и Североизточна България най-после пак ще видят бял ден!
38
0
 
8
 
! Отговори
Боп преди 8 години
Сменете мюфтията и не позволявайте посолство на Сау. Арабия в България, това ни съветват специалистите. ДАНС спите ли?
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нужно да се гъзит.е по пет пъти на ден в джамията. Ще се молите наум, върши същата работа ооо невежи същества!
36
14
 
2
 
! Отговори
АМИ , ДА.... преди 8 години
В ЛЮЛИН , ИМА МЯСТО ЗА НОВА ДЖАМИЯ!!!!ЩО ДА НЯМА ......НАЛИ СМЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ...??!!!ПУТИН , НАЛИ И ТОЙ НАПРАВИ ДЖАМИЯ Н МОСКВА...??!!!
35
3
 
16
 
! Отговори
42 преди 8 години
Най- добре без ислям.Няма нужда от него.
34
4
 
21
 
! Отговори
gg преди 8 години
Ислямът е една ужасна религия,но чудното е -тия хора не го ли осъзнават какви им ги блещят по джамиите,които са адски много???!!!Толкова ли са ***,прости,ограничени??Ако е така-защо не отидат по Турция и Саудитска Арабия и Катар,какво правят у нас.Това Бог няма да им го прости.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тяхната религия е позволено да лъжеш неверници,без да се счита за грях.Ислямът не е религия,а политическа идеология подобна на фашизма.Коя друга религия желае тотална хегемония и налагането й насила на другите? В коя друга религия пророкът или месията е бил военен водач,който е убивал и блудствал? Докато не бъде редактиран Корана от светски настроени мюсюлмански духовници,дотогава ще има радикали.Просто те следват буквално това,което пише в книгата.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как нашето мюфтийство в този състав ще ни пази от радикален ислям, като същото скочи в защита на пазаджишките радикални проповедници на ислям с доказани връзки с ИДИЛ ?!
31
3
 
23
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Не разбирам логиката. Значи джамията е стигала до едно време, сега не стига?! Тоест или правоверните са се размножили рязко и същевременно са станали силно религиозни, което е неразбираема в XXI век. И като виждаме какво правят по света зад паравана на религията, не е добре. Или тези правоверни дето не им стига мястото за молитва са приходящи и се чудя защо идват на такова неудобно място. Да ходят в подходяща среда на югоизток или да си търпят несгодите.
30
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си имаме уважението! Никакви джамии повече! Като настроихме най много джамии в цяла Европа, привнесените мюсюлмани мирясаха ли? НЕ!!!! Виж Пазарджик, виж сърцето на Добруджа, буквално отцепените от държавата села по Родопите! Това не са молитвени домове, а щабове за координация на политическа агресия. Какво правят в България над 90 мюсюлмански "духовници" с чуждо гражданство и дипломатически паспорти??!!! Втора джамия в София, когато в Дубай построят църква!
29
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ми звучи като-вълка е в кошарата,*** няа закача овсите))
28
7
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
По света има доста религии,но САМО ЕДНА и само привържениците на ЕДНА - ИСЛЯМА води по света непрекъсната пропаганда и военни действия за ДЖИХАД ! Защо досегане се е чуло за подобни действия от страна на будизма или друга религия изповядвана от големи маси хора?!Ясно е защо -при тях няма радикализъм! По-добре да построим още много църкви,отколкто една джамия! Тия хора толкова години живеят в България и все още нямат българско самосъз нание ?! И това искане след ПЕТ ВЕКА мъчения,издевателства?!
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Исляма да преживее своята Реформация, както Протестантството в Християнството. Нормалното в Корана да бъде отсято от психарщините. Но това е непосилна задача.
26
4
 
33
 
! Отговори
Геша преди 8 години
Щом не ви стига джамията, значи мюсюлманите сте станали прекалено много. или се гъзете на смени, или броя ви трябва да се редуцира. Друг вариант няма наглеци. В България има близо 1300 джамии и тия гъонсурати продължават да искат още.
25
2
 
19
 
! Отговори
PD преди 8 години
Историята помни, как се разбива държава, внасяйки в нея чисто религиозни разколи. И обикновено по силните финансово са успявали в това си начинание. В този ред на мисли, имам в предвид само разкола в мюсюлманския свят. За жалост България е разграден двор, разчитайки само на няколко "умерени" личности, плод на друго време и с затихващи функции. А след тях? Ще доживеем да видим!
24
2
 
29
 
! Отговори
сс преди 8 години
Ако Християни режеха глави палеха хора в клетки изнасилваха и още куп садизми в името на религията бога ми щях да се откажа от тази религия
23
7
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Къде е това бе гьотверян? До шнапса българка.