70 000 с психични отклонения се шляят из улиците

Почти всички легла в клиниката в Курило са заети
Обновена: 29 мар 2016 08:20 | 29 мар 2016 08:16, Петя Славова
11
70 000 с психични отклонения се шляят из улиците
Снимка: архив, Булфото
Близо 70 000 с психични отклонения бродят по улиците на градове и села. Това е приблизителната цифра, тъй като у нас няма нито регистър на психично болните, нито някаква база данни, за да се знае със сигурност точният им брой, съобщиха психиатри, цитирани от "Монитор".
 
Психиатриите в момента са препълнени, тъй като през пролетта и есента се обостря състоянието на хората с такъв тип проблеми.
 
Почти всички легла в Курило са заети. От общо 130 има свободни едва пет, уточни директорката на болницата там д-р Цветеслава Гълъбова. Ако продължат да ми ги карат, до дни ще трябва да освободя директорския кабинет и да сложа допълнителни кревати по стаите. Иначе не е ясно какво може да се случи, ако хората не бъдат прибрани веднага, допълни тя.
 
В същото време над 70 хил. пенсионери, които са бивши служители на МВР и на военното министерство, разполагат с бойно оръжие, сочи статистиката на вътрешното ведомство. Част от тях имат и повече от един пистолет.
 
Именно бивше ченге е и 69-годишният Петър Коджейков, който държа цяло денонощие на нокти МВР, след като стреля по дъщеря си и се барикадира в жилището си.  В последствие се оказа,че той има два пистолета, но незаконни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Психично Волен преди 8 години
А други 240 се шляят из Парламента.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЗИ ЦИФРА САМО ЧЕ УМНОЖЕНА ПО 10 И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ТОЧНИЯТ РЕЗУЛТАТ. ТА НИМА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ГЕБЕР.ЕДЕРАСТИТЕ СА НОРМАЛНИ!?!?! А И ПО ВАЖНОТО Е НЕ ГЛАСУВАЛИТЕ А БРОЯЧИТЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че се шляят по улиците не е болка за умиране, проблемът е че се шляят в парламента, власта и държавната администрация!
4
0
 
8
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Добре де, може би съм "калинка", та не разбирам, ама има нещо много сбъркано в тази " демокрация", в която ни накараха да живеем.Не че копнея за соца, но как така тогава тези болни хора си имаха заведения, в които живееха?Как *** не смееха да си подадат носа извън квартала? Как възрастните хора си живееха критично по селата, без страх?Как имаше "не обезлюдени" села? Развити земеделие, животновъдство (не изкуственяци).И как още куп други нещица?Значи има начини!?!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
240 маимуни има в парламента
2
1
 
10
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
НЕ СА 70 000 А 700 000----ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.....освен по улиците, се шляят и по форумите.