Достойно! Дядо върна 80 лв. в банка, дали му ги в повече

84-годишният дядо Велко Велков получил парите по погрешка
Обновена: 8 апр 2016 11:06 | 8 апр 2016 10:44,
61
Достойно! Дядо върна 80 лв. в банка, дали му ги в повече
Снимка: Facebook, Ивайло Кехайов

Пенсионер върна 80 лева на касиерка в банка, тъй като му дала повече по погрешка. За достойната постъпка разказа пред Dnes.bg Ивайло Кехайов, който случайно станал свидетел на случката.

"Днес ходих до една банка. Малко след мен влезе един дядо, на 84 години, който изглеждаше почти като клошар - окъсан, одърпан, дори със скъсани обувки. Направих си генералния извод – просяк, който ще иска пари от банкерите за хляб", разказва Ивайло.

Старецът обаче не поискал пари, даже напротив. Директно отишъл при касиерката в банката и казал: "Момиче, направила си голяма грешка, виж провери!".

Ивайло решил, че човекът си е изтеглил пенсийката и ще се оплаква, че е получил по-малко пари. Жената се панирала, започнала да брои парите, да си засича касата... А дядото продължавал да настоява: "Момиче, провери си грешката, голяма грешка си направила!".

Насъбрали се служители, а човечецът кротко обяснил грешката, която всъщност била в негова полза. "Дала си ми 80 лв. повече", казал простичко 84-годишният дядо.

"Всички бяха шокирани. От банката го помолиха да седне, да засекат касата, защото никой не вярваше, че може да е станала такава грешка – той ги даваше, а те не искаха да ги вземат, докато не се уточни разликата в касата. Още по-малко хората очакваха дядо, в такова мизерно положение, да върне пари на банката", споделя Ивайло.

Кехайов свършил работата си и излязъл от банката, но след 5 минути решил да се върне. Чудно му било как така пенсионерът е решил да върне парите.

"Нима нямаше да ти е добре да имаш 80 лв. отгоре?", попитал го той. Тогава старецът му споделил, че се казва Велко Велков и е от Кула. Живее със жена си, с която взимат скромни пенсии. Тя е сляпа, но се справяли някак си.

Ивайло предложил да му даде някакви пари, искал някак да го компенсира за достойната му постъпка.

Дядо Велко обаче бил категоричен: "Ама моля ви се, не искам нищо. Това за мене не е геройство!".

Целия разговор чуйте във видеото!

 

Здравейте приятели, днес ми се случи случка. Не съм журналист, но реших да я споделя, защото останах без думи. Който не ...

Публикувахте от Ивайло Кехайов в 7 април 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тези 80 лв не са ли по 40 лв великденски надбавки?
39
0
 
1
 
! Отговори
burenosko :) преди 8 години
Parite ne sa vsichko, no sa vazhni. Ako slozhim na parvo miasto zdraveto po vazhnost, na vtoro idvat te ili choveshkata dobrota. Samo te mogat da pomognat za izlekuvane ba schupenoto zdrave
38
0
 
3
 
! Отговори
burenosko :) преди 8 години
@Svideteliat iako se e oakal! Edin ot tezi zli choveci na novoto vreme si ti! Niama nishto po tapo ot tova baziraiki se na ogranichenia si opit I krag ot poznati da pravish globalni izvodi. A I mozhem samo da zakliuchim, che kakavito ti I poznatite v obkrazhenieto, takav si I ti.
37
0
 
6
 
! Отговори
Christo Dimitrov преди 8 години
И да не ги е бил върнал, банката нямаше да загуби нищо - касиера чиято каса не излиза щеше да ги плати от джоба си... така че правилно е постъпил човека, и аз така бих направил, колкото и да нямам пари...
36
0
 
12
 
! Отговори
Преди 2 години преди 8 години
умислен за предстояща операция,отидох в една банка и тегля пари?Прибирам се у дома,броя парите,а те с 400 лева по-малко?Ами сега?Обадих се в банката,без особенна надежда,защото вината си е моя,а там седнали касиерката и нейната шефка,и търсят грешката,защото касата им излиза в повече,и те не могат да приключат деня. Разбрахме се,отидох на следващият ден,върнаха ми парите,почерпих ги кутия бонбони,и се разделихме по-живо и здраво!Така,че както има честни хора,така има и честни банкови служители!
35
0
 
13
 
! Отговори
яя преди 8 години
Благодарим ти дядо за примера и достойнството!! Лошото е ,че това да си нормален,честен и възпитан е вече новина... и дано робовладелците не накажат сега касиерката...
34
0
 
6
 
! Отговори
batmario преди 8 години
Във филма-Време разделно-бащата каза на еничара-Не можех да дам Манол той не е мой син...Същото е и със дядката.Не може да вземе парите защото те не са негови...Това е Истина...Просто ние не ставаме...Нашия бог се казва-Пари...
33
0
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Валя, "по погрешка" няма. А иначе, като измрат тия дядовци, ще останете само тарикати в БГ-то.
32
1
 
10
 
! Отговори
БНБ преди 8 години
Бяма банка в Бъгария която да си признае че с което и да било свое деиствие е ощетила когото и да било. Банките в България не са КОРЕКТНИ и не заслужават клиенти като този дядо.
31
2
 
2
 
! Отговори
до Анонимен преди 8 години
Тройната коалиция му остави 7 , издърпа още 10, които със лихвите стъпват на 20,сега за да платят за на Костов хреса с Американската токова история ще дръпнат още 2 и преди изборите като за край още 1 .абе събират се около 30 млрд , мисля че е добре
30
1
 
12
 
! Отговори
aig60 преди 8 години
Поклон пред постъпката на този дядо.Служителите на тази банка да организират Светъл Великден за него и бабата.
29
3
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Свидетел. Виждам че доста минуси са ти насвяткали, само че аз ще те подкрепя. Ами да, така си е, е, да не са всички пенсионери такива, но едно 80% са точно такива. Ако живеят заедно с децата си не дават да пипнат нищо по къщата, или ако правят те наистина и лев не дават. И изобщо с чуждите се държат по-добре отколкото със собствените си деца, които се грижат за тях.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Боко кога ще върне 4 млрд. дето ги откраде :)
27
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
До ВаняОф, това трябваше да е отговор до Анонимевн No 40 : )))
26
1
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 8 години
Поздравявам Ви за тези думи!А на дядото дълъг живот и здраве!
25
2
 
5
 
! Отговори
Тико преди 8 години
Това може да бъде новина само в БГ :(
24
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ да му дава здраве и дълголетие.Добрият и честен човек е щастлив с малкото, което има.Бабите и дядовците ми казваха - не прави зло, помогни, ако можеш, не вземай нищо чуждо и ще ти е леко и спокойно на душата.
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банката да го награди. Говоря сериозно, човекът заслужава, а и банката ще си направи добър пи-ар.
22
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Човек е това, което му остава, след като изгуби всичко" (Б.Димитрова - "Лавина"). Парите не са всичко на този свят. Има достойнство, има морал, има чест - неразбираеми и смешни неща за някои от коментиращите по-долу. За съжаление хората, които ги притежават, скоро няма да ги има...
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СвидетелТи имаш ли въобще представа за пенсиите - 600 лв. пенсия е направо висока в сравнение с повечето други, които са до 300 лв !