Близо година майка отделена от децата си. Защо?

45 дни след успех в съда, жената прегръща синовете си
Обновена: 15 апр 2016 10:50 | 15 апр 2016 10:37, Петя Славова
16
Близо година майка отделена от децата си. Защо?
Снимка: архив, Булфото

Близо година Елена Сашева от Бургас се оказва разделена от синовете си Илия и Сашо. Причината - баща им отказал да ги върне след прекарана при него ваканция в село Зверино, община Мездра.

Още по темата

Така започва нова битка в съда за родителските права. Първото дело е спечелено от майката, но след като той ги взел при себе си, съдът определя привременни мерки в негова полза, след като той иска ново дело, пише "24 часа".

Жената не оставя нещата така и родителите отново се срещат в съдебната зала на 29 февруари. Тогава съдът отсъжда в полза на майката, но за да си върне децата, се наложило да се намесят специалисти от агенция "Социално подпомагане", както и частен съдебен изпълнител.

Така чак 45 дни след като съдът е отсъдил в полза на Елена, институциите се задействат и майката вече е със своите деца, обяснил адвокатът на жената Евгений Мосинов.

Според него трудностите за жената престоят, тъй като момчетата за продължително време са били отделени от нея и това неизбежно им е оказало влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Мъж-жен Равненство - Нямам нищо против,но ако бащата сам ги гледа/така както в повечето случаи прави майката/,а не им доведе мащеха или родната си майка/тяхна баба/ да им се прави на родител и заместител на майката.Интереса на детето е семейството да се запази.В крайна сметка от развода страда само и единствено детето.За родителите изпъкват на преден план имоти,пари и какви ли не други тънки сметки на гърба на детето,което подмятат като футболна топка.Финансите не те правят родител.
13
1
 
4
 
! Отговори
от 1 преди 8 години
Пак да си дойдем на въпроса. Защо децата са при Майката а не при Бащата.Само защото той е мъж, тя жена и в България при развот ВИНАГИ се дават децата на майката, без да се мисли, аджаба тя може ли да се грижи за тях или не може?Да има както калпави бащи, така и калпави майки. Защо да не гледаме интереса първо на детето?В момента един добър Баща за да му позволят си вземе детето, той трябва наистина да е милионер и да купи цялата система. Иначе край - при мама не зависимо как ще се грижи тя
12
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Как те е изпуснала жена ти? Излиза, че си голяма оферта!
11
1
 
2
 
! Отговори
от 1 преди 8 години
до 11 Тати имаше все още някакво останало доверие в мама. Накрая Тате направи точно така, намери учител и искаше да заведе детето там. Само, че мама не пусна детето. Ооо как той няма право да го вижда през седмицата? Какво ще му направи, това е посегателство?
10
0
 
3
 
! Отговори
@10 преди 8 години
Ми като майката е калпава, *** и лично плати уроците, толкова ли е сложно?! Или ти искаш само да подхвърляш парите и да се чустваш благодетел? Да, има и скапани хора на този свят. Никой не ти е виновен, че си си избрал такава. А това "с да им остане спомен",нали се сещаш, че когато не ги водиш по атракции, всеки ден, някой им бърше сополите, изслушва им драмите, не спи когато са болни, търпи им тъпотиите, готви, чисти, пере, и общо взето е денонощен обслужващ персонал.
9
1
 
4
 
! Отговори
от 1 преди 8 години
Пак се връщам на моя пример.За уикендите в която си вижда децата, Баща им винаги ги води някъде, ей така да им останат приятни спомени. Като малки обичаха да ходят в София Ленд, докато работеше, а сега ходят на други места. Облича ги добре, а вечерно време им готви вкусна храна. Майка им до сега ги е завела на едно НИЩО. Още. дъщерята трябваше да учи за изити след седми клас. Бащата каза на мама: окей ти нямаш, аз ще ти пращам парите за уроци на детето.Той даде пари но детето уроци не видя.
8
1
 
6
 
! Отговори
@7 преди 8 години
Ама когато й правеше децата не я питаше дали може да им осигури пари за играчки, а?! Когато си рискува живота,за да ти ги роди не я питаше също?! Ами защо не си намери сурогатна майка, като имаш толкова ПАРИ, ето в Гърция и Украйна са разрешени, плащаш си едни добри парички, и си имаш деца само за теб и парите ти! Гррррр. И изобщо не мислиш, нито за една секунда, че тия деца може би имат нужда от майка и баща, а не от ходещи банкомати.
7
2
 
5
 
! Отговори
@1 преди 8 години
Парите не те правят по-добър родител, нито липсата им те прави по-лош. Самият факт, че мислиш единствено за пари обяснява защо съдът не ги дава на бащите обикновено. Защото "спокойствието" и "домът" не се правят от парите, а от човека. Ако бащата има повече пари, но постоянно работи, кой ще възпитава децата? Кой ще ги обича, ще ги напътства, ще им обръща внимание? Парите са хубаво нещо, но не са основното. Основното е да създадеш дом на малкото човече и да си винаги до него/нея.
6
3
 
4
 
! Отговори
me преди 8 години
Не знам защо ги пишете тия статии. Да не са първите деца отвлечени от бащите им? Истината е, че системата е сбъркана. Редно е родителите или да получават равно време с децата при развод, или да се дават правата само на единия ако другият е тотално сбъркан. Това всяка трета събота от месеца е някаква гавра с всички участници. А най-добре жените да си правят децата с донор. Така няма да им се налага да треперят дали един слънчев ден, съдът няма да реши да даде децата изцяло на бащата.
5
1
 
4
 
! Отговори
Neven преди 8 години
До 1. Нямам предвид, че богатите са прасета. Друго имах предвид, че не парите правят добрия родител. По същия начин липсата на пари не правят от любяща майка неразностоен родител ..Всеки вид си има роля в природата, колкото и да се борим за еманципация. Примерно рядко момче ходи с майка си на лов .... Жените им е вродено да се грижат ..., затова казах, ако случайно майката е доказан *** - добре ..... но статистически мъжете сме доказно такива .,..
4
3
 
8
 
! Отговори
от 1 преди 8 години
Защо си мислиш че човек ако има пари е прасе? И защо си мислиш че човека не е изкарал сам си с труд парите си? Не говоря за човек с молиони. Говоря за обикновен човек с стандарт над-средния.Сега ми кажи защо той трябва да плаща на бивщата си, а не си гледа децата сам? Само защото е мъж - а тя жена? Справедливо ли е?
3
1
 
7
 
! Отговори
Марина преди 8 години
Скапано ни е закончето. Могат да ги дадат на майката дори да е безработна и без доходи, но ако бащата е наркоман и престъпник не му отнемат родителски права. Да не говорим балканския синдром как действа, ако децата трябва да излязат в чужбина. Тогава влиза в сила "аз ще ти казвам на тгеб къде да ходиш". Не е ясно с кой аршин мерят магистратите ни.
2
3
 
9
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Дават ги на жената, защото е жена.Т.е. то и едно прасе може да има завещани 1 млн $, но няма да му дадеш да ти гледа децата ...Иначе бащата, ако има пари и е човек, пак може да ги издържа дори и да не ги гледа той.
1
4
 
13
 
! Отговори
Мъж-жен Равненство преди 8 години
Не знам това закостеняло мислене. Защо в България ВИНАГИ дават децата на майката - дори в случи когато Бащата има жилище и бизнес, а майката едвам си плаща наема на грасониерката и е ОЧЕВИДНО че той може да се се грижи по-добре за децата. Не говоря за конкретния случай, говоря за друг такъв... Правя аналогия и че в другите страни винаги се гледа първо интереса на детето. - Кой може да го изучи и кой може да му осигори спокойствое.