Мекици, природа, танци... 18 причини да посетите България!

"Хъфингтън пост" съветва американците да не пропускат страната ни
Обновена: 18 апр 2016 09:09 | 18 апр 2016 09:07,
16
Мекици, природа, танци... 18 причини да посетите България!
Снимка: Facebook

Мекици, кюфтета и невероятна природа! Това са само част от нещата, които "Хъфингтън пост" е публикувал в статия озаглавена: "18 причини да посетите България възможно най-скоро".

Статията е насочена към американци, които не са посещавали Балканите, а авторката й Сузи Стрътнър описва България като най-доброто място, от което да започнеш тази обиколка.

Една от главните причини е, че пътуването до и в България е много евтино, пише авторката. "Можете да стигнете до плажове и планини с кратко пътуване със самолет или автобус".

Черноморският курорт Слънчев бряг също е изтъкнат като водеща причина. "Танцувате цяла нощ в бар на пясъка и посрещате изгрева с питие в ръка".

Българската кухня също е намерила място в препоръките: "Това са едни от най-добрите топчета от мляно месо, които ще ядете. Наричат ги кюфтета". Авторката не е пропуснала да похвали и мекиците ни.

Природата е забележителна, пише Стрътнър. "Опитайте да изкачите планина, да се дивите на водопади или да влезете в пещера - също водещи причини да посетите България".

Българите са описани като изключително гостоприемни: "Те правят всичко възможно да изпитате най-доброто от тяхната култура. Очаквайте баби, продавачи в магазини, студенти и сервитьори да ви поздравяват с широки усмивки", пише авторката.

Тя не е пропуснала да отбележи и друга нашенска черта: "Танците не са само в клубовете! Посетете традиционна българска кръчма, където всички стават и танцуват около масата под звуците на народна музика".

"Българите приемат празниците и почивните дни много сериозно. Те не се притесняват да си пуснат и допълнителни почивни дни, за да удължат почивката си", казва Стрътнър.

Сузи съветва още задължително да се посетят Копитото, Седемте рилски езера и Пловдив. 

"След седмица в България "сирене" ще бъде второто ви име. Хапва се с доматки или с баница!", пише още авторката.

Авторката не пропуска да отбележи друга много важна черта на българския характер: "Българите са усъвършенствали изкуството да си почиваш и да се радваш на компанията на хората около теб. Вместо да гледат в телефоните и лаптопите си, излизането за едно кафе е съпроводено от срещи с приятели и разговори. Това е смисълът на живота", пише тя.

Като последна причина авторката е написала: "Посетете България само защото никой няма да знае къде сте били. Така ще можете да образовате хората около вас за едно много важно място, което определено трябва да се посети".

Оригиналната статия четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
18 причини преди 8 години
да посетите страната и 99 причини да избягате от нея завинаги
7
0
 
0
 
! Отговори
Neli преди 8 години
Ei sega tragvam za Slanchev bryag ili kadeto i da e po balgarskoto chernomorie. Da ama nyama da stane...Absurd e da otida na vakancia tam kato si spomnyam posledniyat pat kakvo beshe
6
1
 
2
 
! Отговори
скептик преди 8 години
Това добре, ама "Хъфингтън пост" ми звучи като "Малоконарска трибуна".
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черноморският курорт Слънчев бряг също е изтъкнат като водеща причина. "Танцувате цяла нощ в бар на пясъка и посрещате изгрева с питие в ръка".============================================================Щом си посрещнал изгрева, значи наистина не си отпил от питието си.
4
13
 
1
 
! Отговори
Балкански кубинец преди 8 години
Ако "американците" бяха нормална нация, с висока лична култура и интелектуално ниво на развитие, статията трябваше да бъде озаглавена "18 причини да не посетите България". Защото като прочетох описанието и се сринах. Това не е моята държава, а описание на бананова колония в Югоизточният край на Европа или "Куба на Балканите"; "американски *** в центъра на Рая". Остава да се появи отнякъде балканският Кастро. И той ще се появи;)))!
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мила Родино,ти си земен рай,за (Борисовци) крадцибезкрай!
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук ще видите балканският Ориент!
1
2
 
18
 
! Отговори
Атанас преди 8 години
И много евтин алкохол... и други евтини неща като ж***

Спонсорирани публикации