Проф. Пилософ поема Фонда за лечение на деца

Новият шеф свиква заседание на Обществения съвет в петък
20 апр 2016 17:02, Анисия Иванова
12
Проф. Пилософ поема Фонда за лечение на деца
Архив: Булфото

Проф. Владимир Пилософ е назначен на поста директор на Център "Фонд за лечение на деца" със заповед на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

Доайенът на българската педиатрия прие новия пост на среща с премиера Бойко Борисов и министър Москов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По-рано днес министърът освободи предишния шеф Павел Александров, който беше арестуван заедно със 7 свои колеги по подозрение във финансови измами и източване на фонда.

Още по темата

В разговора професорът е декларирал, че ще вземе всички мерки за ефективно и спокойно продължаване на изключително важната дейност на фонда.

Във връзка с необходимостта да се вземат спешни решения за нуждаещи се от лечение деца, проф. Пилософ свиква заседание на Обществения съвет още в петък.

До момента той бе в Изпълнителната агенция за медицински одит. Два мандата бе директор на Националната кардиологична болница, където работи от 1970 до 2015 г.

Основал е отделението за следоперативно и интензивно лечение на деца със сърдечносъдови заболявания, първото и единствено у нас. Има специалности по по детски болести, детска кардиология и социална медицина и здравен мениджмънт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
bros преди 8 години
Леле, колко сдухани и фрустрирани неудачници тъдява...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това си е постановка
6
1
 
4
 
! Отговори
Той е евреин! преди 8 години
В което няма нищо лошо, много добър професионалист! Лошото е, че около него , има много далавераджии - лекари, с частни болници. Той много добре знае подкупните лекари в отделението му и как е прикривал. Да не стане изведнъж много деца да започнат да пътуват за Германия и Великобритания, той да получава процент от сумата.Съветът ми е: д-р Пилософ, отървете се от продажните лекари, много хора страдат заради тях, правите лоша услуга на себе си. Този пост не трябва да бъде зает от лекар.
5
0
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Този човек Павел Александров го познавам задочно и е направил много за фонда. Има обявено на страницата всичко и дарения и така нататък. Много е вероятно то да е постановка, но интересното е защо по този начин. Може би знаят че е с тежка операция на сърцето и няма да може да се защити ?
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросният Павел Александров е назначен във Фонда за лечение на деца за първи път през 2010 година от първото правителство на Гербавите, като вече никой не може да си спомни кой от многобройните министри на Здравеопазването извърши това престъпление. По времето на правителството на злодея Орешарски министър Андреева го изхвърля оттам. Но едно от първите неща, които прави служебното Гербаво правителство на Президента Плевнелиев е да върне този безценен Гербав кадър обратно на поста. Естествено за извършените свинщини не се знае кой е виновен, но всички знаем, че ГЕРБ е невинен. Ще си позволя да
3
0
 
3
 
! Отговори
минемалошо преди 8 години
А служители шъ му назначът ли?? Шоту теа ги прибраха на топло и в петък шъ треба да се оправя с административните проблеми - организация, логистика, заличка, бумащини.. Айде успех професоре и да сложиш малко ред поне в повереното ви чудо - Фонд за лечение на деца...
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези изченати имена? Бергендорф, Пилософ.... !
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е грък и е много добър лекар

Спонсорирани публикации