Лавандулов милионер: Фермер декларира 2,7 млн.

Добричлията пратил данъчната си декларация в последния момент
5 май 2016 11:37,
46
Лавандулов милионер: Фермер декларира 2,7 млн.
Снимка: архив Reuters

Сред най-богатите българи се оказа и фермер от Добрич, който за изминалата година е изкарал над 2,7 милиона лева, пише "Стандарт".

Поне така пише в декларацията за доходите му, пусната минути преди да изтече срока за подаване на декларациите. Тя е пратена на 3 май в 23:51 ч., съобщиха от офиса на НАП в Добрич. Земеделският стопанин е регистриран като едноличен търговец.

Данъчните отказват да разкрият името на милионера, но според добруджанци най-вероятно той е натрупал парите си от плантации с лавандула.

В последните години етеричномаслените култури са голям хит сред крупните земеделци. За 2015 г. средният добив от декар лавандула беше 10-15 кг масло, като цената му вървеше между 120 и 130 лева.

През миналата година с добив от 170 тона България се наложи като световен производител №1, изпреварвайки Франция, Турция и Молдова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
До 565656От 30 години се занимавам И с лавандулово масло. Позволявам си да познавам този продукт.Когато на щанда има сирене за 2,30 и 14,30 лв, сами се сетете какво се случва с нормалните производители. После, защо ядем варовик с палмово масло за сирене? Ами защото си го купуваме.Последните години от лавандула се печели, но чак толкова вече намирисва на примера с черешити.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе който не го мързи да бачка навсякъде е добре...
6
2
 
26
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Браво, да е жив и здрав и да печели и за напред. Да осигурява работа на хора и пазари за лавандулата ! И да си плаща данъците ! Повече такива примери са ни нужни в България.
5
5
 
9
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
До 565656Последните години този бизнес се "***" от разни пишман производители от района на Добрич.В България имаше традиции за производство на качествено лавандулово масло, но тенденцията е да се тръгне по пътя на българското сирене, кисело мляко и т.н. Сещайте се за какво намеквам.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега някой да каже че в България пари не можело да се изкарат.
3
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво! вместо да реве за субсидии и накрая да не му изкупуват тютюна,го е сменил с нещо полезно и доходоносно!
2
6
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 7 години
Кога Турция е била производител на лавандулово масло?
1
2
 
39
 
! Отговори
сс преди 7 години
евала батко така се става милионер с много труд а не като някой други

Спонсорирани публикации