Цацаров против магистратите да се разследват като престъпници

Обвинител номер едно се обяви против разследването с полиграф
14 май 2016 12:32,
57
Цацаров против магистратите да се разследват като престъпници
Снимка: Архив Bulphoto

Главният прокурор Сатир Цацаров се обяви против идеята за изследване с полиграф на магистратите и експертите. На обсъждането на проектозакона за съдебната власт той коментира намеренията, записани в проекта, за проверката за почтеност, предаде "Дарик".

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) се събира извънредно днес, за да обсъди новия пакет промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), предложени от Министерството на правосъдието.

Обвинител номер едно заяви, че не може експертите да се разследват като престъпници.

Друга промяна, с която главният прокурор изрази несъгласие, е каквато и да е форма на участие на общинските съвети в подбора на съдебни заседатели. Това според Цацаров е скрита форма на политическо влияние.

Промените, свързани със заплатите и пенсиите на следователите, също бяха обект на критика. Според Цацаров е проблем, че съдиите и прокурорите няма да имат привилегията на следователите след 57 години да получават и пенсия и заплата, ако продължават да работят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацата е прав, сложат ли ги магистратите, всички полиграфи ще изпушат!А те струват пари! По- добре да не се рискува!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си, на Боко Тиквата и на Цацата корумпираните, поръчкови съдийчена, които пуснаха Ушев Цецо от пандиза да ги сложат на детектора на лъжата?Ще му стопят бурмите.
25
0
 
23
 
! Отговори
khlfydyd преди 7 години
Ако някой е чист пред закона, защо би имал нещо против да бъде разследван и проверен по какъвто и да е начин?! Нещо пак не се връзва май-май :D
24
0
 
13
 
! Отговори
човек без сянка преди 7 години
Като се замисля ,в техния случай няма нужда и от разследване.Само за наказанието възникват известни вътрешни питания,но гледането на някой филм за Дивия запад премахва въпросите.
23
0
 
22
 
! Отговори
teo преди 7 години
ЦАЦАРОВ, ЗАЩО ПОСТАВЯШ МАГИСТРАТИТЕ НАД ЗАКОНА? ТОЧНО ТЕХНИТЕ ПРОВИНЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ ДВОЙНО, ЗАЩОТО СА ЗАПОЗНАТИ СЪС ЗАКОНА И ПАК ГО НАРУШАВАТ, Т.Е. ВЪРШАТ УМИШЛЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С ТВОЯ ИМУНИТЕТ С КОЙТО ГИ ОСВОБОЖДАВАШ ОТ ПОЛИГРАФА!!! ЦАЦАРОВ ТИ ВЪРШИШ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С ТОВА ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! ЗАЩО???
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако са престъпили закона какви са? Престъпници. И цацата е престъпник
21
1
 
22
 
! Отговори
пострадал преди 7 години
Съсипахте този беден и изстрадал народ!
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако аз открадна от държавата ще ме разследват като престъпник, но ако държавата открадне от мен няма да ги разследват като престъпници. Страхотна логика на човека, който раздава правосъдието! Страхотно послание и към големите фирми, при нас корупцията на държавно ниво е защитена със закона
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А г-н Цацаров може ли да ни обясни каква е разликата между обикновенния престъпник и престъпника магистрат, че нещо не ни е ясно ? И каква е разликата ако извършиш престъпление на улицата или в качеството си на магистрат и най-често със служебното си положение ? В кой от двата случая се води престъпление и в кой не се счита за такова ???
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е казал, че ще се разследват като престъпници? Защо полиграфа да се обвързва с престъпник? Просто ще се види що за човек си. Например дали си склонен към корупция. Ако няма от какво да се страхуваш, или криеш нещо, полиграфа няма да е пречка. Щом цацара е против, то задължително на полиграф.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданите са равни пред закона!...Нали така. Магистратите равни ли са пред закона или те не са граждани...Магистратите не вършат престъпления., не лъжат, от очите им текат сълзите на истината..В щатите закачват на полиграф и президента.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цараров е против той и дружките му да подлежат на проверка с полиграф?! Това не може да бъде! Изпаднах в шок, изтръпнах от потрес, гледам в ступор и не вярвам на ушите си... :D :D
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров да вземе да отговори на въпроса: Защо, при условие че нарушаването на държавната граница е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по Наказателния ни кодекс, на нито един амуджа "бежанец" не е повдигнато обвинение???? Само това да каже!
14
1
 
5
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Zashto..,,kato,,
13
4
 
18
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 7 години
Цацаров е прав , не може Магистратите да се разпитват от МВР .Така се пресича границата между Трите Власти .А иначе като човек съм сигурен че няма Магистрат който няма да се издъни на Полиграф , всички взимат Подкупи .Както се казва в един виц - и ти си прав , и ти си прав .За това трябва да се промени системата - бесене и смъртни присъди , както е в САЩ .Тогава всеки Магистрат ще съди Мъдро за заплата .
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цацаров против магистратите да се разследват като престъпници ?Те и престъпниците са против да ги разследват като такива !?Какво правим тогава ?
11
0
 
19
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 7 години
искам само работеща прокуратура и съдебна система
10
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Против е защото много добре знае, че много от тях /магистратите/ са тотално корумпирани и реално са част и то много важна от престъпността!
9
0
 
22
 
! Отговори
НЕКА преди 7 години
ПОЛИТИЦИТЕ СЪЩО ДА МИНАВАТ ПРЕЗ ПОЛИГРАФА
8
0
 
24
 
! Отговори
Nikolay преди 7 години
Е как ще иска полиграф ,та нали веднага ще лъснат измамите им.След 26 години преход пак управлява БКП!