Калин Терзийски "скъса" с издателството си

Оплюха ме, че съм живял с една от най-красивите българки
Обновена: 14 юни 2016 17:20 | 14 юни 2016 16:21, Петя Славова
46
Калин Терзийски "скъса" с издателството си
Снимка: архив, Булфото

Калин Терзийски скъса партньорството си с издателство Сиела. Ето какво авторът на „Алкохол” написа на страницата си във Facebook.

„Аз издадох двайсет книги в издателство Сиела. направих доста за тях, работих упорито и ми се струва че създадох част от престижа на това издателство както и на българската литература въобще може и да греша, не знам може би трябва да решават други.”

В поста писателят обяснява още, че „Завистта и злобата са националния спорт на България”.

После допълва: „Но ето какво стана. Тези, за които работих така усилено в издателство Сиела, за които работих като миньор и като поет - обикалях страната и се опитвах да създам престиж на тая пуста българска култура... Сега се случи така, че когато им се обаждам - на директора Косьо, който смятах за приятел. На главния редактор Захари Карабашлиев, когото смятах за писател хаха на редакторчетата, които нещо там си бачкат, но не им пука за никаква литература, а за изкарването на парички от биографии на Наско Сираков... Те не искат да издават новите ми книги, те искат да печелят пари. И да бълват бездарни комерсиални плевели. Явно е така. Преди бяха сервилни и мили с мене, преди да ме оплюят медиите, което се случи, защото съм заживял с една от най-красивите българки”...

Още по темата

 Преди няколко месеца около връзката на Калин и Елен Колева се изписа много. Писателят напусна семейството си и заживя с актрисата, както и се отдаде на стария си порок – алкохола.

В същото време от издателството също излязоха с официална позиция.

"През последните няколко дни поредица от неприятни телефонни разговори с автора Калин Терзийски преминаха всякакви допустими граници и наложиха на екипа да преосмисли изцяло професионалните си отношения и ангажименти с него... Както и преди, опитите на отговорния му редактор Мария Найденова и на главния редактор Захари Карабашлиев за неформална комуникация и личен контакт не само че не помогнаха за преодоляване на проблемите, а доведоха до необосновани, нецензурни и агресивни лични нападки срещу всички в екипа на издателството."

Поводът за това отношение, според издателството е отказ да издаде последното предложение за книга на Калин Терзийски. "Текстовете, които той предложи, както и други предишни, за които сме правили компромис в името на общата работа, са вече публикувани и препубликувани в известно онлайн издание и са на разположение на всеки, който има достъп до интернет, а това съвсем естествено понижава и читателския интерес към техния книжен вариант.“.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
э23 преди 7 години
До Анонимен... и лесен за повръщане, мдааа....
15
2
 
18
 
! Отговори
ээээ преди 7 години
Добре, че беше този скандал, да разбера, че в милата ни татковина имало и такъв писател!!!:)) Колко алкохолни пари прозират зад неговите жалостиви строфи. Абе говори точно пиян на маса
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички почват отначало, но първите петнайсет коментара никога няма да пораснат. Матрял за калинкаджиите.
13
3
 
22
 
! Отговори
Озадачена преди 7 години
Какви се тези жени дето си губят времето с алкохолици?Не е нужно да бъркаш в контакта за да знаеш, че ще те удари ток.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек май че е известен само с това, че се е вредил и той да изч..ука златотърсачката елена.Вместо да ридае, да беше се информирал, че парца.лът търси само богати мъже.Дори да са грозни и дър.ти като майонезата.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен алкохолик преди 7 години
А бе Калине ,да не си зарязал пиенето бе брат ,че то след бутилка водка всички българки са ..."НАЙ-КРАСИВИ" :)))
10
1
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 7 години
Калине, вземи се в ръце. С това пиене най-много да го докараш да спиш по пейките в парка.Много други, талантливи артисти, поети, писатели си отидоха от този свят благодарение на алкохола. Пред очите ми е великия Антон Горчев, който се беше докарал до там, че спеше опикан и оповръщан на пейките пред театър София. Не искам и теб да те видя в някой парк в това състояние. Имаш време. Стегни се и ще видиш, че света изглежда друг , когато пелената от алкохола падне. Повярвай ми, минал съм през това.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная кой е този и не ме интересува.Сигурно е льольо и не му върви с жените, щом се жалва публично за лични драми.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, коя е тази най-красива българка, защото в статията не пише. Да не сте глътнали пасажа
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е живото доказателство, че никога не е късно да станеш за смях!
6
1
 
17
 
! Отговори
boby преди 7 години
Алкохола не прощава, баце, налегай си парцалите и се вземи в ръце, иначе няма да прокопсаш...
5
1
 
25
 
! Отговори
циника преди 7 години
Терзийски, за да се правиш на Фицджералд трябва да имаш таланта на Фицджералд, а не на провинциален списвач на стенвестник.
4
1
 
25
 
! Отговори
Хпхтнхф преди 7 години
Егати егото, егати самочувствието има тая писерушка.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Позицията на издателството:ciela.bg/news/article/732
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да беше помислил малко, защото най-"красивата" българка няма да те изтърпи много време без пари......
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на Терзийски ми беше известно преди историите с Елен, но се съмнявам, че по-голямата част от българите го бяха чували, така че той всъщност спечели от целия шум и както се оказва ще продължи да печели известността си, а не от това, че е писател.Всъщност той трябва да е благодарен на Сиела, че някога са рискували и работили с него.Не мога да го коментирам като творец, но с това си изявление, а и поведението си, което стига до нас, се проявява като пълно *** с претенции.