Протестът днес: Сготвено човешко в центъра на София

Целта – убийствата на животни и хора да се наказват еднакво
Обновена: 21 юни 2016 13:33 | 21 юни 2016 11:44, Екип на Bulgaria On Air
331
Протестът днес: Сготвено човешко в центъра на София
Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Пакетирани хора в тарелки и сготвено човешко месо ще са част от ефектите, с които противниците на убиването на животните ще излязат на протест днес от 13 часа.

Те отново ще шестват в центъра на София с искане за промяна в законодателството.

"Ще настояваме животните да бъдат третирани като хора и убийството им да се приравни с това на хората", каза един от главните организатори на протеста Никола Донев заяви пред Bulgaria ON AIR.

Протестът ще тръгне от парламента в посока бул. "Витоша".

"Подготвили сме отново пакетирани хора в тарелски с месо, ще готвим хора на място", каза още той.

Протестиращите планират и да внесат петиция с исканията си на по-късен етап.

"Искаме животните да не бъдат убивани и да не се прави компромис с техните права. Това е съвременно робство, което приравняваме с робството на хора", коментира Донев.

Според столичната общинарка Марта Георгиева има действащо законодателство, но липсват реални наказания. Тя припомни, че най-тежките прояви като боевете между животни са инкриминирани. Те предвиждат до 5 години затвор, но такива наказания реално няма.

"Институциите стават съучастници в тези престъпления - това са полицията, Агенцията по безопасност на храните, която е абсолютно неадекватна. Най-голямото престъпление е, че българските общини са най-големият убиец на животни. В техните ненужни приюти ежедневно се убиват и малтретират стотици животни", каза още Георгиева пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Още новини четете в www.bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исус е нахранил 5000 човека с хляб и риби. Горките животинки! Бива ли да се описват такива брутални случки в Библията?
154
1
 
8
 
! Отговори
До Тошо преди 7 години
Прибавям и една водка с биричка. :))))
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганците искат да ми лепнат присъда няколко години затвор ако взема, че заколя кокошка. ХаХа. Не разбрахте ли вегани и вегатарианци във форума, че няма общо между вегетарианството и статията.
152
2
 
20
 
! Отговори
they call him skunka преди 7 години
този протест и гей - парадът са ми абсолютно идентични.За какво протестират - че хората, очевадно не споделят техните ценности, или че те не правят компромис към общоприетото от векове?Нито ме вълнува кой е в на Гошо спалнята - Петя или Петър, нито ме вълнува Гошо какво яде.а ако блъснеш сляпо куче, как ли ще се установи дали то е пресичало неправилно, или ти си карал с несъобразена скорост?...има $$$ в тези протести и хуманни организации, айде у лево.ПП:яжте яйца само от щастлива кокошка!
151
1
 
12
 
! Отговори
Ами лъвовете? преди 7 години
А лъвовете как трябва да бъдат наказвани, когато убият антилопа? Присъдата еднаква ли ще бъде, когато лъв убие себеподобен?
150
1
 
37
 
! Отговори
бай Спиро преди 7 години
Туй нещо на снимката неепилирана мома ли е или недоразвит момък ?Тез пласмаси около вратлето му се правят от нефт. Нефтодобивната промишленост е свързана с перманетни аварии и разливи, които водят ежегодно до измирането на милиарди живи организми.Туй нещо сигурно ползва транспорт, отопление и прочие благинки на цивилизацията, които за да ги има се причиняват огромни щети на природата.Ако наистина вярва във веганството да се самозакопае за храна на червеите.
149
3
 
21
 
! Отговори
Перко преди 7 години
Онзи ден парад на обратните, сега протест на вегетарианци. Тия хора що не ги пращат да се лекуват, ами ги оставят да се разкарват по улиците ???
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе и вегетарианците не са лоши хора, ама да не ни казват на нас какво да ядеме.
147
0
 
16
 
! Отговори
ОО преди 7 години
Световната здравна организация включи суровоядството и вегетарианството в списъка на психичните разстройства, с които трябва да се борим най-напред. До необичайното решение стигнаха експерти от Световната здравна организация (СЗО): те публикуваха нов списък на болестите, на които трябва да обръщат внимание лекарите психиатри, добавяйки към него такива склонности като вегетарианството и суровоядството.
146
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата тази акция БЕШЕ преди ПЕТ (5) години на запад. Всичко това е абсолютна медийна пропаганда от типа "предай нататък".Те са си плюли в устите както се вижда в световен мащаб, защото от това изкарват ПАРИ!---Стара българска поговорка:"лани баба пръд......, сега й замирисало."
145
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pokanete gerb s vas tja pluskat skapi hrani vs nadebeljaha ot kakto sa na vlast
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не виждам никаква връзка на коментарите на вегани и вегетарианци и статията. Говори се за убийства на кучета, котки и други домашни любимци. Много ясно, че никой не може да забрани по какъвто и да е начин убиването (ако това изобщо е убийство) на животни за ядене.
143
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами държавата е виновна, закри психиатриите и сега лудите си ходят по улиците и мероприятия си организират даже, да не им е скучно
142
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 227Брей колко лоши станаха месоядците според вас вегетарианците. Сравнявате ни с канибали. Както личи и от статията. Лекувайте себе си в психиатрия, а не да "лекувате" обществото и навиците му. Вие сте си направо СЕКТА.
141
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам две зъбчета, такива заострени, ако броите от средата се падат трети. Та като не трябва да се яде месо еволюцията защо ми ги е дала?"Зъбчетата" ти са като на плодоядните *** маймуни.
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам две зъбчета, такива заострени, ако броите от средата се падат трети. Та като не трябва да се яде месо еволюцията защо ми ги е дала?
139
3
 
11
 
! Отговори
ehoooo преди 7 години
Да вземем да им организираме един референдум на животните - котки, кучета, крави... - да видим какви права искат. Стига глупости! Взели са там някакви европейски грантчета/парички, и нали сега трябва да отчитат някаква дейност...пълни баламурници. аре отивам на една курбан чорба с крехко агнешко и две/три телешки кюфтенца, брейййй :)
138
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето, канибалите са се отнасяли по подобен начин с тези, които са започнали да се отказват от яденето на чов.месо, така както сега месоядците се отнасят към вегетарианците.
137
0
 
12
 
! Отговори
Ще ям месо преди 7 години
До Анонимен"Щом Господ е казал да се яде мъpша - яжте тогава, кой ви пречи. Защо се стряскате от такива акции - те само изказват мнение, никой не принуждават, а тука са нацвъкали 200 коментара за месото, и Путин ще завиди на такова внимание."Ами такива като теб ни пречат като твърдят, че е нередно да се яде месо. С какво право ще ме обвиняваш, че ям месо като такава е и природата на човека. Значи ти заставаш против мен и нормалните ми човешки навици. Само изказвам мнение както и ти.
136
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганите си приличат с гейовете по един показател- като ги ухапят калинките, тръгват да търсят внимани по възможно най-дразнещия начин. После като ти привлекат вниманието пък се сърдят, ако не си на едно мнение с тях.