ВМРО: Безчинствата на ромите – все по-брутални

Войводите осъдиха нападението над русенеца Антон Спасов
22 юни 2016 13:00, Красимир Ангелов
104
ВМРО: Безчинствата на ромите – все по-брутални
Битият от роми Антон Спасов. Снимка: bTV

"Безчинствата на циганите из цялата страна не само не намаляват, но и стават все по-брутални, докато държавата нехае за живота, здравето и имота на обикновения български гражданин". Това се посочва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод нападението над 28-годишния русенец Антон Спасов, който бе пребит от група роми затова, че им прави забележка да не крадат от градината му.

Още по темата

По думите на лидера на войводите Красимир Каракачанов МВР се е превърнало в "ням съучастник на всеки циганин, престъпващ законите на републиката и по най-силов и вулгарен начин отнемащ достойнството на хора като Антон Спасов от Русе, Борис Спасов от видинското село Черно поле, семейство Стефанови от котелското село Кипилово, Емилия Бузова от Видин и стотици други".

Според него тези българи са пребити и поругани от жители на малцинствата, защото държавата няма политическа воля за овладяване на този геноцид.

"След като народът ти е гласувал доверието си, то ти си длъжен да отстоиш правата му на сигурност и неприкосновеност на личността и собствеността. Отклонението от този ангажимент е гавра с всеки българин, все още останал в родината", допълва Каракачанов, който припомни, че спешното овладяване на битовата престъпност е едно от условията на Патриотичния фронт за подкрепа на правителство.

По думите му трябва да се поеме отговорност, защото държавността в България е поставена на тежко изпитание.

"Ако борбата с контрабандата осигурява финансиране на инфраструктурни проекти, то е време да се намерят силите и волята за гарантиране на реда и сигурността в страната – от жълтите павета в столицата до улиците на най-малкото село", смятат от партията.

ВМРО припомниха отново и седемте мерки, за прилагането на които настоя Красимир Каракачанов от парламентарната трибуна в началото на месец май. Сред тях са засилване на полицейското присъствие в малките населени места, ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред, възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР, разширяване на обхвата на неизбежната отбраната, завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни и беззащитни хора, бързо производство и премахване на т.нар. малозначително престъпление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ROMТези, дето крадат милиони и милиарди, идват на власт благодарение на купените ромски гласове.Не се прави на наивен!
51
0
 
2
 
! Отговори
A преди 7 години
Е ще поизчакаме още малко държавата и после ще започнем да си решаваме сами проблема, както преди години горяха 2-3 махали в големите градове. Хубавато сега е, че и оръжие лесно може да се купи. А за ромчето по - долу /64/, бих те поправил леко: Да живее дружбата между турците и кюрдите. В услуга на турците, ромите скоро може да дават наряди по новата Турско - Кюрдска граница :)
50
9
 
1
 
! Отговори
ROM преди 7 години
За безчинствата на българите, за кражбите на милиони никой не пише.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дасикане рома(българеещи се роми) са велики Аспарухови роми
48
1
 
7
 
! Отговори
без коментар преди 7 години
Не знам дали му е известно на Каракачанов , че през 1973 Димитър Общи обесен за Престъпление а през 2016 Димитър очите охраняван от Полция и Криминално Проявени престъпници , без коментар
47
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
На ви сега борба против фашизма.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Бойко Борисов мьлчи като **va и открижа магистрали на вълни и с дупки
45
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Срам и позор за цялата система на партокрация и мутрокрация ! И те и децата им ще плащат за унищожението на нацията !
44
2
 
1
 
! Отговори
Жан преди 7 години
вече стана криви дзурли
43
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
Антон Спасов и адвокатът му да се оплачат на БХК !!!
42
0
 
3
 
! Отговори
Жан преди 7 години
До Osmanli TorunuКаква наглост и безочие!Какво правиш тук бре резнак ?Твойта мускурлива свинска *** да нацепя,*** *** читашка
41
0
 
12
 
! Отговори
opps преди 7 години
До Osmanli TorunuЗаради такива като тебе е бил възродителния процес... Ако си роден тук - означава че не си турчин /те си заминаха тогава/ ... Тука останаха тези дето нито тука ги искат, нито там - безродниците...И братята ви от индията...
40
1
 
6
 
! Отговори
Вьзмотения преди 7 години
Вьзмотен сьм от управляжащите Очаквах че герб ще се справи с битовата престьпност но сьм се льгал Те просто не искат За тях е по важно да има магистрали от колкото бьлгари в тази дьржава наречена Бьлгария Дали ще са *** за тях не е важно Два пьти гласува моето семейство за герб 10 човека Но вече край Ще гласувам следващия пьт за вмро Не ме интерисува че са агенти или какви още Те поне се опитват нещо А Бойко Борисов мьлчи като *** макар че *** ни избиват Не че сьм против магистралите н
39
0
 
7
 
! Отговори
opps преди 7 години
Не ми говорете, а поставяйте краен срок! Може, трябва, трябва,може вече НЕ ВЪРШИ РАБОТА!!!Имате правната инициатива - ДЕЙСТВАЙТЕ!Ясно е че от запад пращат пари за да стоят тука поганците и да не ходят там, но така ги развъждат! И какви са тези винетки за "социално слаби" с ...КОЛИ !?!?!? Ай стига !
38
0
 
24
 
! Отговори
Правилно! преди 7 години
РАЗШИРЯВАНЕ НА ОБХВАТА НА НЕИЗБЕЖНАТА ОТБРАНА - ето това е разумна приказка!Така ще се справим с де.ге.не.ратите и докато депутатите променят законите и завишат някои наказания, ние ще сме усмирили хрантутниците /които все още не са си плюли на петите в посока към границата/ и България ще миряса.Подобна мярка няма да бъде насочена само срещу ромския етнос, а всеки, който много си позволява и се мисли за недосегаем и над закона, ще си получи каквото заслужава, по неофициален път!
37
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВМРО: Безчинствата на ромите все по-брутални---------------------------------------------------------------А коремите на т.н. "войводи" - все по окръглени!;)
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
господата 'воеводи' не са в управлението.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DO TAM NI DOKARA TIKVATA
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A GOSPODATA PSEVDO VOIVODI NE SA LI V UPRAVLENIETO????
33
1
 
20
 
! Отговори
НЕПОЗНАТА преди 7 години
ВСИЧКИ РОМИ СА СМЕЛИ КОГАТО СА НА ГРУПИ,ПООТДЕЛНО СА СТРАХЛИВИ,БИ БИЛО ДОБРЕ ДА СИ СМЕНЯТ МЕСТАТА СЪС СИРИЙЦИТЕ ДА ОТИДАТ В СИРИЯ,ТОГАВА НЯМА ДА СА ТОЛКОВА СМЕЛИ ПРОСТО ЩЕ ГИ УНИЩОЖАТ