БДЖ пуска предварителна продажба на билети до морето

Те ще могат да бъдат купувани 15 дни преди пътуването
24 юни 2016 17:52, Красимир Ангелов
6
БДЖ пуска предварителна продажба на билети до морето
Снимка: Булфото

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за влаковете до морето през летния сезон, съобщиха от държавната железница.

Така билети за влаковете до морето ще могат да бъдат закупени 15 дни преди датата на пътуване.  Предварителната продажба ще бъде в сила до 15-и септември 2016 г.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да го удължава през летните месеци.

По този начин "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервация за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. 30-дневният срок за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност ако човек пътувайки 2016-та година с БДЖ, се загледа през прозореца навън и се абстрахира от разни хора, извадили модерни дранкулки, спокойно може да се пренесе през 1985-та година в съзнанието си, тъй като разлика в купетата, влаковете и скоростта от преди 30 години няма. От тази гледна точка това е много готино ретро изживяване. Ама да няма един вагон-ресторант и място за пушене в 8 часово пътуване като през 85-та и в същото време да сме 2016-та си е пълна некомпетентност. Или Индия..
4
0
 
5
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Е, че то има ли още някои *** да ходи на море с БДЖ?!?! Като изключиме тези с безплатните билети .
3
1
 
5
 
! Отговори
Mona преди 7 години
И безплатно да ми го дават този билет,няма да го взема!
2
2
 
2
 
! Отговори
BREXIT-СТРЕЛОЧНИК преди 7 години
Поради високите цени , купувам билети за "Eurostar" между 6 и 8 месеца предварително. Така цената определено ми се струва разумна. От днес за утре не би било по джоба ми.Въпреки това влаковете потеглят ,а също и пристигат на минутата. Закъснение ??? ...естествено, че е възможно, все пак никой не е застрахован от грешки или повреди. Разликата обаче е там, че има и адекватни обезщетения . Плащаш и получаваш.... при нас е възприето обратното - не плащаш и не получаваш.
1
2
 
4
 
! Отговори
СМЕШНИК преди 7 години
Представяте ли си? Е,ати новината! Миналото хилядолетие беше на компютрите и информацията ! Тогава започнаха фючърсни сделки за какво ли не! А БДЖ не продаваше до сега билети предварително! Това е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО на превозвача! Как е възможно да не може 2016 година да си запазиш предварително билети за пътуване! СЪД за шефовете и министъра и ЗАТВОР ! Това е умишлено умъртвяване на БДЖ