Айри – бившият ходжа и настоящ неграмотен общинар!

Общинският съветник изкара 2,63 на матурата на български
5 юли 2016 10:30,
145
Айри – бившият ходжа и настоящ неграмотен общинар!
Снимка: bTV

Айри Мурад е общински съветник в Пловдив. 38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13. Въпреки отговорния си пост, оказва се, че Мурад на практика е неграмотен.

На въпроса дали не му е удобно от неграмотността, Мурад отговаря така: "Не, защото аз съм упорит човек и ще се науча".

По думите му политиците трябва да не лъжат, да са отговорни и да са образовани. Според него отговарял на всичките тези условия. Завършил е средно образование – макар и на 35 години, вечерно, а и макар да му липсва матурата по български език.

Според обяснението му не чел достатъчно за изпита, но наесен щял да го вземе.

Преди да се отдаде на политиката, бил ходжа. "Дърпа ме политиката и затова реших да участвам", разказа Мурад пред bTV. 

Истинската история на общинския съветник от Реформаторския блок, избран с преференциален вот, най-вече от "Столипиново", е малко по-различна.

"Да, от партията на Касим Дал съм. Той ми е приятел. Вкараха ме в групата на Здравко Димитров и от там бях по преференция, избраха ме с 350 гласа. Кварталът удари рамо, нашите. Имаше малко грешки, защото знаете, че са малко неграмотни", казва Мурад.

"Аз най-вече искам да помагам, защото има много проблеми в "Столипиново". Обещах, че каквото зависи от мен в "Столипиново", ще го оправим. Обещавам смело, да", споделя още Мурад.

За политиката казва следното: "Ние сме си реформатори. Макар че сме от турска партия. Не турска, ами повече турци сме", добавя той, разбрал, че етническите партии са забранени от закона.  

Мурад казва, че е роден в България и е българин с турски произход, но говори турски и се чувства турчин. Казва, че повечето хора в махалата били като него.

"Ако сега сме 70 хиляди, след 10 години ще бъдем 80 хил. Защото много бързо се развиваме", споделя общинският съветник.

Съпругата на Айри – Зейнеб, е на 28 години и не работи, тъй като Айри е против. Аргументът: "Защото при нас е така. Искам да е вкъщи. Да е като домакиня. Така мислим. Жената е за вкъщи".

Зейнеб казва, че е доволна от живота си. Относно плановете им за почивка – нямало да е море, тъй като не можело да се носят бански. 

Всъщност Зейнеб е покрила главата си само преди две години. Мурад пък признава, че докъм 12-тата си година е бил християнин. Сега обаче ислямът бил на мода – както в квартала, така и в България, така и в света.

"Има време, когато носиш само дънки. После хвърляш дънките, носиш рокля. И аз така усещам, че сега е времето на исляма", направи сравнение между модата на дрехите и модата в религиите той. 

Айри Мурад планира да завърши и висше образование. Съпругата му го вижда като лекар. Двамата заедно планират да имат дете. Докато им се роди ще се кандидатират за приемни родители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
POREDNATA "GOVNISTANSHTINA"
103
0
 
16
 
! Отговори
nina преди 7 години
Човек да се чуди да се смee ли или да плаче...Направо е на рев работата.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KOI POZVOLQVA TOVA?????
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ти писали!Колкото и да се възмОщаваш и тебе няма да те допуснат до Оправляваш.........и да, посмях се, извинявай!!!!!
100
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф няма ли да се отървем от тези анадолски ***
99
2
 
10
 
! Отговори
Възмотен съм преди 7 години
резултата ми от матурата по български език и литература е 4.00!Незнам "анонимен 111" на какво има да се смее, но тук говорим за лица които искат да оправляват и които трябва да служат за пример на обществото!Защото, без средно образование и свидетелство за съдимост, и на бензиностанция коли да зареждаш няма да ти да ти позволят. Но явно не е проблем да управляваш общински средства и интереси!То за това и сме на такъв хал!!!
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""И аз така усещам, че сега е времето на исляма"".........................ДАНС да не спи ами да следи денонощно такива като въпросния ... за такива като този исляма не е религия, а политическа доктрина сходна с тази на Хитлер.денонощно следене и контрол на такива иначе няма спасение
97
1
 
23
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Те повечето от управляващите са такива Ако се явят на изпити - майка плаче
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религията е опиума на масите. Без значение каква, важното е дилъра да е точен.
95
3
 
21
 
! Отговори
1234 преди 7 години
"И аз така усещам, че сега е времето на исляма"....Поредния типичен фен на исляма с интелект на геренски паток.А аз имам съвсем друго усещане ,че е време да се забрани исляма!Ислям е другото име на тероризма!
94
0
 
17
 
! Отговори
Дърпа ме политиката преди 7 години
Иванчо какъв ще ставаш?Лекар.И защо така ?!?!Ми влече ме касъплука ....
93
2
 
14
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Кунева да го взема този кадър. Лика прилика ще са си.
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нее важно да е грамотен важното е да изповядва религията пред алах и да служи вярно на партията на турците! Само преди 20 години такива като този работеха в чистотата миеха улиците и събираха сметта от кофите. Но от както им дадоха права станаха тарикатчета. Най лошото е че българските селенжърски управници не виждат заплахата която грози българия и българите. Такива като този са способни да гърмят влакове самолети автобуси и каквото им нареди Аллах. Й това време наближава! А вие спете и чакайте
91
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде всички възмутени да си постнете резултатите от матурите да се посмеем.
90
3
 
48
 
! Отговори
Лош Тош преди 7 години
Колко лошо беше при Тошо!Такива миеха улиците с една кола с маркуч. Жените им работеха - метяха.
89
0
 
32
 
! Отговори
Сладурчо преди 7 години
Така неграмотен е по-послушен и управляем. От него се иска само да е предан.
88
22
 
10
 
! Отговори
русофоб преди 7 години
Всички РУСОФИЛИ марш в Русия!
87
0
 
12
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Това беше майтап, нали?
86
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недопустимо е един общинар да обсъжда коя религия е на мода в разрез с изисквани ята на Конституцията . Този общинар не знае , че реформите отдавна са осъществени . Големият истински реформатор .
85
16
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Общински съветники не е висок пост и не е политик, той е само представител на по-неграмотните и от него. Неграмотен не означава непрактичен или глупав. Стига сте преекспонирали нещата, между българите има и съвсем кръгли идьоти - наричат се русофили.