Държавата поема наема на работещите сираци

Младежите ще са със субсидия за забавачки и интернет
5 юли 2016 17:37, Петя Славова
1
Държавата поема наема на работещите сираци
Снимка: архив, Булфото

Държавата ще плаща наема на безработните младежи от социални домове, които намерят препитания на повече от 50 км от сиропиталището, предвиждат промени в Закона за насърчаване на заетостта.

Младежите ще получават субсидия за ясла, детска градина и интернет в продължение на 12 месеца. Размерът на субсидията ще се определя всяка година в Националния план за действие по заетостта.

"Целта на мярката е да се активизират безработните да търсят работа извън населеното място, в което живеят и да се подкрепят семействата от по-слабо развитите икономически райони", обясни министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Друга промяна в Закона за насърчаване на заетостта предвижда още всички областни съвети за развитие да проучват потребностите от работна сила в региона, пише "Монитор". Два пъти годишно експертите към комисиите по заетостта ще изследват какви служителите търсят местните фирми.

"Краткосрочните прогнози ще допринесат за по-прецизното и ефективно насочване на националните и европейските средства за обучения и заетост", заяви Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: социални домовесираци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации