Хипноза: Покемон тук, покемон там

Млади и стари тичат, ловят. Манията не минава без инциденти
Обновена: 19 юли 2016 15:36 | 19 юли 2016 15:07, Екип на Bulgaria On Air
65
Хипноза: Покемон тук, покемон там
Снимка: Reuters

Целият свят полудя по покемоните. Буквално. Малки и големи отвъд океана, в Европа и Азия не спират да преследват, за да "заловят" с телефоните си едни малки симпатични сини, розови или червени човечета, които се крият сред заобикалящата ни среда.

Ако сте от малцината, които все още не са чули за новата мобилна игра Pokemon Go, за новата покемон мания, можем да я обобщим само с  две думи – виртуална реалност.

Още по темата

А с повече думи Pokemon GO е интерактивна игра, пресъздаваща историята на анимацията.

Водещя роля в нея има играчът, който е навън с мобилния си телефон, обикаля реални места, за да търси покемони. Така истинската и виртуалната реалност се сливат в едно.

Благодарение на играта абсурдните гледки по улиците стават все повече – вече и у нас не е изненада да се видят предимно млади мъже, жени и деца, които ходят като хипнотизирани, заболи погледи в смартфоните си. Покемон манията не минава и без инциденти.

В САЩ и Франция медиите вече съобщиха за катастрофи, причинени от шофьори, издирващи покемони, докато карат колите си.

Добрата и лошата страна на Покемон манията потърсиха и репортерите на предаването ДНЕС по национална телевизия Bulgaria ON AIR Борислав Петров и Валерия Петрова, които обиколиха софийските улици в търсене на покемони и на техните ловци, разбира се.

Вижте!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Ти луд ли си да сравняваш CS с тая пумия? :D"Въоръжени" с модерни телефони зомбирани по улиците, да, определено по добре...
24
16
 
9
 
! Отговори
Не бъдете ограничени преди 7 години
Kойто не е играл играната да си мълчи. 100 пъти е по-добре детето ми да играе тази игра отколкото CS. Който иска да си играе с мотика аз нямам нищо против
23
4
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Играта ще помогне много на ИДИЛ. Ще има повече жертви в бъдеще. За това я създадоха.
22
2
 
6
 
! Отговори
баба Вуна преди 7 години
*** !!
21
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
то не нещо смислено не очаквам да измислят вече :)
20
4
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Сега хиляди телефони снимат заобикалящата среда. Няма по-баламски начин да накараш хората да ти съдействат. Разузнаване на обстановката без пари. Достатъчно е да "пратиш" покемони там и получаваш изображения от всевъзможни ъгли от които лесно се сглобява 3Д, че дори и размер може да се снеме.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Можете да обобщите играта не с "виртуална реалност" а с "добавена реалност". Вж. разликата между virtual reality и augmented reality.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето като деца и ние търсихме "покемони" - всевъзможни интересни предмети от улицата, най-често цигарени кутийки. Бяхме се превърнали в клошари буквално, ама бяхме и на по 8-10 годинки. А и животът беше по-спокоен - нямаше толкова движение по улиците, нямаше и толкоз психопати да попречат на подобно занимание. Тази игра е някакъв "модерен вариант" на онова време.
17
4
 
7
 
! Отговори
Blago преди 7 години
От една страна съм против тези игри, от друга обаче, това е GPS базирана игра, която те кара да излезеш и да се разходиш. Преди години играех Geocaching и беше добра причина да изкарам колелото за разходка. Има хора, които са се постарали да сложат реални кутии навсякъде по света, в които играещите поставят или преместват предмети.И за да е по-интересна, кутиите са скрити с гатанки и пъзели.
16
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Конспирацията е следната.., до като търсите покемона в дома си, телефона заснема цялата обстановка, къде е касата, какъв е телевизира и тн
15
3
 
17
 
! Отговори
Смислена работа..... преди 7 години
Именно защото е толкова популярно (за което вина имат и раздухващите го медии), модно и масово не ме интересува. Поколението се занимава с откровени *** глупости вместо да се учи, работи спортува и развива по някакъв начин. Така се генерира деградацията. Браво!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що прочетох,че един *** е търсил покемони в минно поле в Босна и Херцеговина и е оживял!
13
3
 
4
 
! Отговори
Blago преди 7 години
"Достатъчно интелигентна" ме разсмя доста.Това е нова игра от създателите на Ингрес, за който не се говори много, докато всеки е чувал за покемоните и повечето деца са зарибени по тази глупост.
12
0
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 7 години
Без коментар
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15Има много видеа в YouTube с уроци.
10
3
 
6
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Светът лудна!Лудоста ще е най страшната болест на човечеството и това ще определи неговия край.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така и не разбирам как се играе, излизат ми тия гадове, тела вибрира, но как се ловят точно?
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека се забавляват хората/децата. Така поне излизат навън и обикалят вместо да седят пред компютър/конзолата. Всяко чудо е за три дни и скоро и тази мания ще си загуби остротата.
7
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Няма ли да спрете с търсене на глупави сензации. Прав е 9, много хора изобщо нямаше да разберат че такова чудо съществува, ама не, вие трябва да го подчертаете 1001 пъти минимум. Също като руските рокери - дойдоха, минаха, заминаха и се забравиха, а защо трябваше да подклаждате такова напрежение, а!! Няма ли с какво друга да се занимава сайтчето ви? И отново на покемоните- да, тъпня си е, но поне изкара сума млади хора навън, вместо да висят пред мониторите.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мравка: Друго си е да пишеш безсмислени коментари в посредствен сайт!