Конкурс за хейт дава награди... по 1000 лева

Емил Джасим: Негативната енергия също може да променя!
Обновена: 21 юли 2016 15:18 | 21 юли 2016 13:30, Анисия Иванова
18
Конкурс за хейт дава награди... по 1000 лева
Снимка: Bulgaria On Air

Основната цел на кампанията "Обичам хейта" е да промени представата за "хейтърството" и "хейтенето". Целта е да се впрегне цялата тази енергия на хейтъра, която е навсякъде около нас, в нещо позитивно, каза пред Bulgaria ON AIR учителят по история и програмен директор на Центъра за образователни инициативи Емил Джасим.

По думите му, ако човек не е доволен от нещо, попада в зоната за мрънкане.

"Това досега наричахме хейт. Някой седи и недоволства от нещо, но и не предприема нищо. Ние искаме да променим представата, защото всъщност хейтът може да бъде полезен", обясни Джасим.

Той каза, че в хейт зоната на сайта reporteen.bg/hate-zone, тинейджърите могат да покажат това, което вече не понасят като проблеми, да ни покажат как биха желали да го променят и как биха ползвали хиляда лева, за да направят първата стъпка към тази промяна, посочи гостът.

Инициативата дава 7 награди по 1000 лв. като мотив за тинейджърите от 13 до 19 години.

"Интересът е огромен към този конкурс. Интересът идва от факта, че инициативата се казва "каузи, които променят света", сподели Джасим.

Според него инструментът за промяна на хейта се дава директно в ръцете на младите хора. "Създадохме тази платформа, за да има място, където да се чува техния глас. Ние не им казваме как да мислят. Ние не ги подценяваме, защото те мислят по изключително нов и креативен начин", допълни още той.

По думите му това са граждани, които скоро ще започнат да изискват своето по начин, по които не сме си представяли.

"Те се отнасят към света много визуално и в същото време много каузално. Според изследване на Световната банка, младите хора предпочитат работа, която е по-ниско платена, но намират за обществено полезна и им носи удоволствие и признание", посочи Джасим.

Той смята, че "трябва да правим разлика между този, който мрънка, без да направи нищо, той е просто мрънкач, а хейтърът наистина може и желае да промени нещата. Трябва да убедим младите хора, че ако не харесват нещо и го хейтят, трябва да го променят. Тогава вече сме успели", обясни той.

На 21 октомври е крайният срок за участие в инициативата, а наградите ще се раздават на 1 ноември. Подробностите вижте в Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
По темата преди 7 години
Аз хейт-вам чуждиците в българския език, но освен да стата учител по български език и да пиша масово 2-ки, не виждам как лично аз мога да променя нещата...
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както не понасяме роми, така непонасяме педофили, некрофили, канибали... Света стана едно колониално ла'но за да излиза по-евтино на някого. Някой пита ли средностатистическия европеец дали иска да му натрисат някакви *** от гз на географията? И пак сме много толерантни. Иначе всеки може да компостира песъчливи почви бедни на азот.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се улови енергията на всички мразещи българи, няма да имаме нужда от втора АЕЦ!
10
0
 
10
 
! Отговори
некъф луд преди 7 години
Тоя джасимчо се опитва с разни *** идеи да привлича внимание ама чувствам как скоро време ще го гази мечката.
9
1
 
4
 
! Отговори
додо преди 7 години
виждам поне 10-тина форумци на днес.бг в тежка битка за всички 7 награди :-)
8
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 7 години
Сега, хайде пак някой да обясни какво му е лошото на думичката "омраза", та трябва да използваме ХЕЙТ ?!?Щото българския език е "***, гаден и селски" - ами, отивайте в Англия и САЩ да си "спикате" бе, "хейтърчета"
7
0
 
9
 
! Отговори
шщд преди 7 години
Та Емил Джасим е най-големия хейтър!! Опитайте да напишете нещо, с което той не е съгласен, във фейсбук страницата му.
6
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
Кат гледам грозната визия на тоз вестник - това си е цял сайт за хейт.
5
0
 
1
 
! Отговори
as преди 7 години
хейтъра си е хейтър ? какви са тия "променящи" и "мрънкащи" ? вече и тях ли искате да разделите ? въпреки че ние сме си разделени по презумпция "всеки сам за себе си, боли ме за другите, да се спасяват" но това е вече тъпо !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джасай Джасим.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хейтим без пари ;)
2
1
 
14
 
! Отговори
Хайтер преди 7 години
Конкурс за Хейтъри? Аз си мислех, че му се вика на това което искат критично мислене (critical thinking). Като учих Магистратура в Англия това беше най цененото и търсено качество. Да намериш негативи дори и в най-добрата/голяма/успешна компания/бизнес и да кажеш защо е лошо и какво може да се направи.
1
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
Тия 7хил. лева от грантовете, получени от сдружението на Джасим ли ще дойдат?ПС. Заслужих си една хилядарка с това от по-горе.

Спонсорирани публикации