Отец Саръев: Ядене вместо вяра... Европа ще страда

Не може да има толкова кървав Бог, коментира той за исляма
4 авг 2016 13:37,
122
Отец Саръев: Ядене вместо вяра... Европа ще страда
Кадър: Bulgaria ON AIR

Днешният свят е на консуматорското общество, в което се зачита само яденето и пиенето. Традициите, вярата, духовността са отстъпили на заден план, констатира отец Боян Саръев в интервю за Bulgaria ON AIR.

"Камбаната бие сред цялото ни Отечество с намерението народът ни да се пробуди духовно, защото живеем в един комерсиален свят във времето на консуматорското общество, където се признава и зачита само яденето и пиенето", каза той.

Отец Саръев призова за възстановяване на традициите, на училищата по вероучение, на навиците да се ходи редовно на църква.

"За да имат нужда и истинска потребност от Бог, от вяра, възвишени и духовни неща е нужно познание", обясни той. Според него голяма част от българския народ не познава вярата, духовността, а там е липсата от потребността от Бог, от възвишеното.

"Европа вече не е на Моцарт, Виктор Юго, Балзак, а и тя е в нов културен цикъл - на яденето и пиенето, шоуто, на шумните и безсмислени развлечения", констатира още отец Саръев.

Той направи мрачната прогноза, че на Европа тепърва й предстои да преживява шокове, защото не се държи адекватно. "Не може да оставиш едни тълпи, едни безкрайни вълни да заливат континента с чужда култура и религия", допълни отец Саръев.

Според него 2 милиона бежанци на вратата на България са голяма заплаха и страната ни няма да може да се справи с тях. Той е категоричен, че никой не знае как ще протекат процесите оттук нататък, но прогнозира, че не ни очаква нищо добро.

Отец Саръев коментира и последните нападения във Франция, където мюсюлмани убиха свещенник.

"Мохамед препоръчва да бъдат избивани християните, неверниците, включително и в храмовете по време на молитва. Ще влизаме навсякъде със страх. Нещата ще бъдат още по-страшни, още по-свирепи, още по-кръвопролитни, по-безчовечни, докато Европа, а и християнският свят не възстановят инстинктите си за самосъхранение", категоричен е отец Саръев.

Според него държава в Родопите няма. "Там всичко е оставено в ръцете на анти-българската турска партия ДПС и всичко е монополизирано от тях - и политиката, и икономиката, и религията, и културата", настоя отецът.

Според него Родопите отдавна се подготвят да се приобщят към турската държава. А Ердоган и турските политици нямат понятие от европейската култура и европейските културни процеси.

"За една религия, а и за всяко учение, идеология се съди по това какви плодове дава. Ние виждаме кървавите плодове, безумието на исляма, което кара десетки, а може би след време и хиляди млади хора, които ще се самовзривяват в името на Аллах. Не може да има толкова кървав Бог и ако го има, той е несправедлив", добави духовникът.

Той коментира като "несериозна" групата в социалната мрежа Facebook "Отец Боян Саръев за президент".

Още четете в www.bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Arbiter Elegantiarum преди 7 години
Съвременните "модерно" мислещи космополити, представители на мейнстрийма, поглъщащи фантасмагорните идеи на "модерността" в литературата, изкуствата и медиите, участващи в гейпаради, одобряващи хомобраковете и поради това мислещи се за особено интелигентни, се обявяват срещу религиите, анахронични с 21 век. Тези красавци обаче оглушително мълчат на тема ислям и нямат идея, като как ще го интегрират. Така ли ще градите вашия модерен свят - с ислям, с все повече джамии и ислямски училища?...
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блажиш ли попе?
53
1
 
19
 
! Отговори
Помогнете! преди 7 години
Отец Саръев събираше пари за нова църква, засега събра само за "Волво"
52
18
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
РЕЛИГИИТЕ СА ЗАБЛУДА И ФАНТАЗИЯ
51
8
 
8
 
! Отговори
Arbiter Elegantiarum преди 7 години
Всички, които говорят срещу религиите, разбирай срещу Християнството, да се готвят за приемане на исляма, защото мюсюлманите няма да си предадат религията.
50
0
 
21
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 76КАКВИ ЛОЗУНГИ, БЕ ЧОВЕК. ПОВЕЧЕТО ХОРА НА СВЕТА СЛУГУВАТ ПО ПРИНУДА НА ПАРИТЕ, А КОЙТО ГИ Е ИЗМИСЛИЛ Е БИЛ НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ЗЛОДЕЙ. ВСИЧКИТЕ ОТРИЦАТЕЛНИ КАЧЕСТВА НА ЧОВЕКА СЕ ОТПРИЩВАТ ОСНОВНО ЗАРАДИ ЖАЖДАТА ЗА ПРИТЕЖАВАНЕТО ИМ И ОТ САМОТО ИМ ПРИТЕЖАВАНЕ ОСОБЕНО В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА.
49
20
 
6
 
! Отговори
ДЦ преди 7 години
Отец Саръев: Ядене вместо вяра... Европа ще страда!--------И ние попе, и ние!Отхвърляйки духовните, нравствени и морални принципи, като пороци, ние не само стигнахме, но и сме на път да задминем западноевропейците!псИмаше една идеология, която отхвърли и забрани духовните и нравствени принципи на християнството, наричайки ги "опиум за народа"!И къде е тази идеология в момента??? На бу...нище...то на историята, където й е мястото!Либерализмът, като идеология също се е запътил натам!
48
8
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До 42КАТО СЕ ПРЕМАХНАТ РЕЛИГИИТЕ ЩЕ ОСТАНЕ САМО КУЛТА КЪМ ПАРИТЕ. ЧУДНО НАЛИ! И КОЛКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ИЗДЪРЖИ СВЕТА ТАКА........НЕКА АЗ ДА ОТГОВОРЯ НА ВЪПРОСА ТИ ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ Е ЗАДАДЕН КЪМ МЕН .ТИ СИ ПРЕКАЛЕНО Т.ЪПО СЪЩЕСТВО ! СЕГА КАТО СИ РЕЛИГИОЗЕН ЗАЩО НЕ РАБОТИШ БЕЗПЛАТНО ТОЕСТ ДА НЯМАШ КУЛТ КЪМ ПАРИТЕ ?!
47
6
 
16
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 71КАТО СЕ ПРЕМАХНАТ РЕЛИГИИТЕ ЩЕ ОСТАНЕ САМО КУЛТА КЪМ ПАРИТЕ. ЧУДНО НАЛИ! И КОЛКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ ИЗДЪРЖИ СВЕТА ТАКА.
46
5
 
24
 
! Отговори
до Бекир Саръ преди 7 години
Бекире, да си агент на Русия, която забрани религиите в България грях ли е? Ти какъв християнин си, какво правиш с даренията, които получаваш от цялата страна? Защо мюсюлманите ви купуват камбаните за църквите?
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отче трябва да започнеш първо от вас свещенниците защото вече и вие не си служите службите както трябва и не ходите да отваряте църквите в неделите по селата и не биете камбаните когато е празник,нямало хора това ви е извинението и вие се изкелефещихте отчеее !
44
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи, който премахне религиите от света ще е най-великия човек на земята.
43
16
 
3
 
! Отговори
. преди 7 години
с които го заливат имитаторите на обездушения западна вече РУХВАЩА "култура" , която ще доведе Европа до криза , продължавайте селяни да се мразите , биете , да си завиждате , да отричате Бог , да отричате и българската православна църква и имитирайте народи ,които нямат нищо общо с нашия бит , култура , религия и история и вижте дали ще оцелеем през духовната криза. *** си свършиха работата , разните либерасти ще я двършат , язък за загиналите за свободата на тоя *** народ.
42
19
 
0
 
! Отговори
Завещавам Ви Здраве преди 7 години
... най-добрият бестселър за здраве - книгата *** - търси в Гугъл - *** . *** . com
41
9
 
5
 
! Отговори
атеист преди 7 години
Всичко, що се занимава с религия и я намира като средство за възпитание или начин на живот не ми граничи със здравия разум. Религията, каквато и да е тя и измислена от хората като свитък легенди за да могат да преживяват радостите и трудностите по-лесно. Когато човек не може да си обясни някакви неща от обществения живот или ако това е порядъчно често се обръща към религията. Не ми се иска да мисля, че има Бог, който е разпоредил едни да убиват други които и да са те, както да определя неверници
40
14
 
6
 
! Отговори
милиционер-помак да преди 7 години
учи на християнски цености(омраза и клевети)
39
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дядо попе,ти не намери Бог в Ислямската религия,няма да го намериш и в Християнството.
38
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този лудия отец какво се обажда като него питат?
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"дедо"Попе,не си мил ни то за едните,не си драг ни то за другите !И от едната и от другата страна ще те гледат с подозрение!Заключи се в килията си и забрави да говориш за Бог,ти не си го намери,и на няма да го намериш.
36
2
 
5
 
! Отговори
До 27 преди 7 години
И на 17 да е била , а той на 53 . Морално ли е ?