Унгарец отвлече детето си от България, напълно легално

Майката не дала разрешение за издаване на документите, но...
4 авг 2016 10:22,
50
Унгарец отвлече детето си от България, напълно легално
Снимка: BTV

Ненавършило 2 години момиченце, българче, е изведено от страната от баща си, унгарски гражданин, без разрешението на майката. Според полицията детето вече е в Унгария.

Малката Ема е с българско гражданство и досега никога не се е разделяла със своята майка.

Майката, Деница, е женена за унгарски гражданин и живеят заедно в Ливан. Когато Ема навършва 10 месеца, те се връщат да живеят в България и Ема получава българско гражданство.

Нещата в техните отношения обаче се променят и след време Деница подава молба за развод, Тя съди съпруга си и за домашно насилие, но, докато тече делото в България, бащата успява да извади паспорт на детето и да го изведе извън граница.

Деница обяснява пред bTV, че по съвет на свои адвокати никога не е лишавала бащата от възможност за контакт с детето, въпреки че всички обстоятелства в неговото поведение от самото раждане са предопределяли тя да се укрие с детето и да не му дава възможност за достъп до него.

Срещата, на която бащата отвлича детето, е започнала като обичайна среща между баща и дете в един от моловете в София. Майката не е предполагала, че е възможно чрез системата, чисто съдебно, без съгласието на майката, да бъдат изкарани абсолютно легално документи, за които тя изрично е казала, че не е съгласна да бъдат издадени.

Деница отишла на място в унгарското посолство февруари месец, защото е била заплашвана от мъжа си, че ако не подпише за тези документи, трябвало да плаща глоба към унгарската държава в размер на до 4500 евро. Разговаряла е лично с посланика. Питали са я защо не е съгласна да даде подписа си за тези документи, а тя им е обяснила, че си има своите съображения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Унгарияемабългарче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
нищо не разбрах преди 7 години
детето сега в Ливан ли е? и що за птица е бащата, да не е някой ислямист или каналджия, тъй лесно го отмъкнал под носа на чиновниците. сигурно адвокатите пак от хелзинки
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКО е една постановка и тея които коментират без да са чели,са явно много пияни,надрусани.Как ще изкараш дете и то бе съгласието на майката чийто глас е особено важен.Всичко е за пари глада какво ли не прави.
36
0
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Джедай МастърНапълно си прав. Мен винаги са ми искали документи за децата и пълномощно от майката ако не е с мен. Има дупка при проверката обаче. Един път пътувах със сестра си и не ми поискаха пълномощни за децата. Просто тя носи същата фамилия и явно са я взели за майката. Може да е използван този трик.
35
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
До АнонименТи щото си космополит и си пътуваш непрекъснато, сигурно си много добре осведомен. Няма граничен контрол на държавите в Шенген. Ние не сме в Шенген и на границата и на летището ти искат документ за самоличност и е трябвало да поискат документ със съгласие на майката, за да пуснат детето. Детето може да бъде върнато на основание Хагската конвенция срещу отвличане на деца, ако служители от Закрила на детето при МПравосъд. си свършат работата.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пффф, вместо да се жениш за чужденец, по-добре си намери донор на ***, да ти е мирно и спокойно. За какво да го раждаш иначе това дете, ако някой си ще ти го вземе, ще го тръсне на бабата и ще забрави че съществува. Ей така от чиста злоба. А ако искаш да има баща - споразумейте се за равни родителски права и поделено наполовина време и всичко да е черно на бяло още преди да се роди. А не, плаща, изкарва те наркоманка, и айде тати на хиляди км при баба. :(
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На много от пишещите сигурно майките са им били кофти и не са ги обичали. Затова не могат да се поставят на мястото на дете, лишено от майка си и на майка от детето й. По-добре щяло да живее в Унгария, ама без майка си?!?! Вие чувате ли се? Ненормалници!
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СС Или просто си е платил при граничната проверка.
31
9
 
12
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Анонимен 18Братовчедка ми е омъжена за мюсюлманин от 10 год. Имат 2 прекрасни деца, той я носи на ръце. Не всички са еднакви.
30
6
 
21
 
! Отговори
дц преди 7 години
Майката да хваща пътя и да ходи при детето си в Унгария, за да е близко до него.Преди това да осъди нашите държавните институции които са разрешили без нейно съгласие детето да бъде изведено от Бг.Що се касае до това, къде детето ще има по-добро бъдеще, то без съмнение това е Унгария!България... ще бъде Божие чудо ако след 25 години все още ще ни има като държава!
29
2
 
36
 
! Отговори
СС преди 7 години
За да излезе едно дете през границата трябва или и двамата му дорители да пътуват с него или да се представи декларация от липсващия родител, че е съгласен детето да пътува през граница. Очевидно или някой не си е свършил работата или по-вероятно бащата е фалшифицирал декларацията (колко му е).
28
2
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
Че Българияи в частност българския съд на кой чужденец не са клекнали ? Дори пуснаха онова английското недоносче фето разцепи главата на бармана на СБ ... като се обвръзвате с арабски *** после ги развеждайте за домавшно насилие като ви е малко мозъка ... Да бе на бг *** седяло не би чудо видяло , са гони Михаля драга с бг институциите ...
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност като е на 20 ще се радва, че не е останала в България. Гарантирано, питайте добрите приятели на българският народ в парламента, които 25 години градят и развиват страната, и не спират да мислят за нейното позитивно бъдеще, те мн добре са го предвидили тези като нея да имат по-добро бъдеще в чужбина, питайте техните деца, техните внуци.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стига с тези сладникави истории. то не беше на българин румънката му откраднала детето ,се унгарец.. ще мине време и това дете ще гледа къде по добре само .... и къде да живее.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е трябвало да го пускат: "В случаите на двойно гражданство, едно от които е българско и когато детето разполага само с чужд документ за пътуване е приложима и разпоредбата на чл. 43, ал. 3 от Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ), според която се забранява напускане на Република България на чужденец под 18 години, притежаващ и българско гражданство, на който единият родител/двамата родители е/са български граждани и не е дал/не са дали писмено съгласие за пътуването му зад грани
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв мюсюлманин ви гони, бе! Чист унгарец на име Ищван и брат - Габор. Работел нещо си в Ливан.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26С всички документи, ама без съгласието на майката? Как се удостоверява съгласието на родител за извеждане на детето му от страната? Устно? С кръстче върху челото на детето? Някъде във фейсбук? Как?
22
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма значение каква е майката, детето, бащата, бабата и т.н. Има значение, че унгарските власти са издали неправомерно на техен гражданин документи, във вреда на българска гражданка! И българската държава трябва да направи всичко възможно да защити правата на нашата съотечественичка! Това е принцип, на който се гради държавата!
21
3
 
0
 
! Отговори
Късметлийка преди 7 години
Радвайте се за нея, че ще отърве последствията от действията на бившите *** и агенти на дс.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОтвлечено е легално. С всички документи, но без съгласието на майката! Ама като ви слушам тука - кучета я яли майката!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за протокола: или е отвлечено, или е легално! Словосъчетанието " легално отвличане" е абсурд.Няма такова животно в правния мир!

Спонсорирани публикации