Топлофикация "дере" промбирани радиатори с по 1000 лв.

Начисляват сметки при неработещи топломери
9 авг 2016 08:30,
24
Топлофикация "дере" промбирани радиатори с по 1000 лв.
Снимка: архив, Bulphoto

"Топлофикация София" дере с огромни сметки и семейства, които са пломбирали радиаторите си, пише в "Телеграф".

Това е заради угаснали топлинни разпределители. Дружествата се възползват от законовото изискване дори върху затапените радиатори да има работещ топломер. Ако батерията му е изгаснала, се начисляват сметки, както при максималното потребление.

Домакинство от кв. "Надежда" е било изненадано с 1000 лв. изравнителна сметка, въпреки че през целия изминал отоплителен сезон радиаторите в жилите им са били пломбирани и студени. Топлинният счетоводител  максимално потребление , защото разпределителите върху радиаторите били с изтекъл срок, угаснали и не били подменени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Щом има промби и светещи батерии, които изгасват, не виждам какво е учудващото в сметките.
2
2
 
22
 
! Отговори
Топлофикация Крадци преди 7 години
Фактите,изложени горе,доказват за пореден път кражбите на монополиста крепостен феодал Топлофикация,по тези факти да се сезират и КЗП,и Прокуратурата.Разбира се,антибългаския бхк това не го интересува,те защищават само престъпници,небългарски елементи и и гей парадите,по соросова поръчка за разтуряне на държавността.Има общ топломер в абонатната,как ще дерат на макс при пломбирани радиатори,много над отчетеното от общия топломер?
1
4
 
11
 
! Отговори
Де да беше само това преди 7 години
В нашия вход няколко собственика на апартаменти по 80 кв. м. сме избрали разсроченото плащане. Радиаторите ни във всички стаи си работиха цяла зима. Потреблението ни е същото, както миналата зима - разликите в отделните жилища са с по 30, 50, 80 единици (все е под 100). Всеки от нас си е плащал редовно.И ни одрусват с изравнителни сметки, според които трябва да ДОПЛАТИМ по над 500 лв!В БРУНАТА ни обясняват, че правителството било виновно, защото разпоредило през януари и февруари /Продълж./