Въпросите за референдума на Слави – изключително важни

Това смятат 40% от читателите на Dnes.bg, други 20% убедени, че си прави реклама
17 авг 2016 16:00, Красимир Ангелов
125
Въпросите за референдума на Слави – изключително важни
Снимка: Булфото

Само преди ден президентът Росен Плевнелиев издаде указ за провеждане на национален референдум. Държавният глава определи допитването да се проведе на 6 ноември 2016 г., заедно с президентските избори.

Още по темата

Въпросите за референдума са: "Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?", "Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?" и "Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?"

Референдумът беше иницииран от Слави Трифонов и съдържаше 6 въпроса. Със свое решение Конституционният съд оряза половината въпроси, след като бе сезиран от президента Росен Плевнелиев.

Броени дни преди указа на президента, Dnes.bg реши да попита своите читатели: Кой е най-важният въпрос за вас в референдума? В традиционната ни анкета участие взеха 2047 души.

Мнозинството от анкетираните – цели 40% отчитат, че и трите въпроса в допитването са изключително важни и затова трябва да се гласува по тях.

За други 18% от запитаните най-основен е въпросът за годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите.

За други 7% от хората най-важният въпрос в допитването е този за въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите, а за според 6% от анкетираните това е предложението народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура.

Почти всеки четвърти пък отчита, че няма да гласува на референдума. Според 20% от участниците в анкетата допитването е чисто и просто реклама за бъдещите политически амбиции на Слави Трифонов, а други 4% заявяват, че ще гласуват на президентските избори, но не и на референдума, защото той няма как да мине и да стане валиден.

Последните 5% от читателите ни пък признават, че допитването изобщо не ги вълнува, защото в момента е сезонът на отпуските и най-важното са вълните по морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
19
 
! Отговори
ист преди 7 години
Няма да гласувам на глупав референдум., защото -При 100% мажоритарен избир, мафията ще превземе 100% парламента. Сега 50 %.Как ще задължиш 2 милиона българи в чужбина и 750 хилади инвалиди и психично болни.1 лев партийна субсидия за получен глас - ако Слави прави концерти с билети за 1лв. Целта на Слави е да преброи чалгаджиите. Може по ефтиво -гласувалите за референдума по 13000 за избор на депутат.Какво падение на парламента - да уйдиса на един чалгаджия и да прахоса милиони.
23
6
 
8
 
! Отговори
Палячо преди 7 години
Трифонов е масон , винаги се е кланял на закулисието ,мутрите ,мафията !Не му вярвайте изобщо на този *** . чрез референдума си обслужва Тиквата в бъдещата му президентска диктатура ! Намаляването а броя депутати е точно това , много по лесно е да купиш 120 цървула , вместо 240 ! А сега се представете : Тиквата президент, диктатура, президентстка република, театрално послушен парламент-без никакви функции и правомощия от 120 ***. Накратко: ЛАТИНО АМЕРИКАНСКИ МОДЕЛ , ЕДНО КУМ ЕДНО !
22
7
 
17
 
! Отговори
Мари Клер преди 7 години
Най-важните въпроси вече са отхвърлени.. трагедия е тая държава и решаващите в нея !
21
12
 
9
 
! Отговори
Браво на Слави! преди 7 години
"Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?"Разбира се!!! Ако не им стига този един лев, да се финансират от групировките, лобитата, наркодилърите - защо народът да ги финансира.
20
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като е толкова голем патриот и милее за добруването на България и народа,да каже къде си държи парите и къде плаща данъци...........
19
2
 
3
 
! Отговори
Мари Клер преди 7 години
До АнонименТова говори човек, който не е гледал нито един епизод на шоуто за последните 16години, през които, хайде да не припомняме колко партии и премиери се смениха!Едно време Павлов му е дал пара да почне, какво е сега, важното е нещо да се случва и да образува вълни на спокойните депутати и гушенето им. За нас работят.
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славка е гологлава въшка с криви редки жълти зъбки.
17
11
 
16
 
! Отговори
kostadink@ преди 7 години
Слави и компания поне направиха опит за някаква промяна, действие,изразиха мнение,попитаха народа, за което никой не си мръдна пръста преди тях. Остава само да си направим труда да гласуваме, ако и това не направим значи си заслужаваме съдбата. В Гърция разправят виц,че като стачкуват си казвали "По тихо да не събудим съседите".
16
5
 
19
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
да видим дали Бат'Слави Тъндърлъка няма да бие Барека по тъпотия.
15
0
 
13
 
! Отговори
bfka преди 7 години
Кел файда...Най-важния въпрос не влиза, а именно 240/2 :)
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето го и тоя ***, комунистите-олигарси пак го пробутват да мъти водата на герб, щото от гадното му предаване малко плюеше герб и по ББ! На всички е ясно че тоя платен говорител на бсп няма никакъв шанс, но така ще дръпне гласове от герб и ще може да плюе на воля по тях!
13
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
А аз искам референдум за ядрена физика...
12
4
 
2
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Нищо сериозно не виждам популизъм и некомпетентност това е...пак тикви ще се избират извесни тикви ясно е че ядрените физици са в нелегалност...
11
16
 
11
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Този референдум не трябва да се провежда. Въпросите неямат смисъл, нито народа следва да отговаря на въпросите на подобен човек.Нка да се каже, че не може да има и избори и референдум заедно и да се отложи референдума за следващата година, а догодина да се покрие работата и да я забравим. Ние нямаме нужда от подобен референдум само да се харчат едни пари.
10
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за Слави защото има философия за живота,ще гласувам за Слави защото неговите виждания съвпадат със моите.Сега разбрахте ли защо за българските имигранти няма достатъчнио секции,защо няма електронно гласуване ? Страх ги е ,свикнали са да обработват ромските махали и автобусите от Турция.Слави в теб ми е надеждата
9
3
 
10
 
! Отговори
един преди 7 години
Слави има много грехове и няма да ги изплати с референдум
8
1
 
3
 
! Отговори
жунгръц преди 7 години
Колкотп него!
7
4
 
7
 
! Отговори
Кочо преди 7 години
Природата празно не търпи. И пълни с к'вото попадне - кога читав, кога кофти матрял...
6
4
 
56
 
! Отговори
Зора преди 7 години
Много ви е страх нали! Най-вече от това да не ви паднат субсидиите. Независимо от това дали харесвам Слави или не искам партиите да получават не повече от лев за субсидиил Хайде плюенето да започне сега платени слагачил
5
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех Слави,малдите и хората които избягаха на запад са със теб.