Последният летен ден – облачен, с малко дъжд

Превалявания ще има главно в планинските райони
20 сеп 2016 14:22, Красимир Ангелов
0
Последният летен ден – облачен, с малко дъжд
Снимка: Булфото

Предимно облачно и хладно ще остане времето в последния изцяло летен ден за 2016 година, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие ще е предимно облачно, но валежите ще намалеят, на много места и ще спират. Превалявания ще има главно в планинските райони.

Ще духа слаб, до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между 10 и 15°C. Максималните ще са от 13-15°C в североизточните - до 20-22 в югозападните райони. В София максималната температура ще достигне едва 16°C.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури ще са 15-18°C. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 23-24 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10, на 2000 метра - около 5 градуса.

В четвъртък, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между 8 и 13°C, а максималните - между 16 и 21°C. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари