2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!

Вероятният кандидат за президент на ГЕРБ изпреварва Борисов по рейтинг
Обновена: 27 сеп 2016 12:21 | 27 сеп 2016 11:07, Камелия Цветанова
384
2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!
Снимка: Булфото, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова печели одобрението на 67% от българите, така че никак не е изненадващо тя да е кандидатът на ГЕРБ за президентския вот на 6 ноември, както научи Dnes.bg от отлично информирани източници.

Според данните от проучване на "Екзакта Рисърч Груп" Фандъкова е с най-висок рейтинг сред политиците като изпреварва дори и премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

След нея българите най-много харесват еврокомисаря Кристалина Георгиева, която се радва на подкрепата на 53% от анкетираните.

Борисов се нарежда на трето  място с 48% одобрение. След него са регионалният министър Лиляна Павлова – с 47% одобрение, омбудсманът Мая Манолова – с 43%, вицепремиерът Томислав Дончев – с 42%, министърът на културата Вежди Рашидов – с 40%, министърът на спорта Красен Кралев – с 39%, претендентът на АБВ за държавен глава Ивайло Калфин – с 35% и лидерът на ВМРО и кандидат на националистите за "Дондуков" 2  Красимир Каракачанов – с 33%.

Проучването на "Екзакта Рисърч Груп" е проведено в периода 5-12 септември. Социолозите анализират, че през последните шест месеца има леко покачване на одобрението към основните държавни институции и водещите политици.

Към 12 септември работата на правителството е одобрявана от 33% от българите, а тази на парламента – от 18%.

75% от привържениците на ГЕРБ одобряват работата на кабинета. Одобрението и неодобрението към правителството е изравнено сред избирателите на РБ.

Сред привържениците на останалите партии неодобрението доминира.

На фона на нарастващите страхове на хората, свързани със сигурността както в национален, така и в личен план, расте респектът към силовите ведомства – полиция и армия.

Съдът за пореден път е институцията с най-ниско одобрение.

За последните шест месеца работата на премиера печели 4 пункта одобрение, като в момента одобрението към Борисов е по-висок дял от неодобрението (48%:42%).

Най-малко впечатления имат хората от работата на новия министър на труда и социалната политика Зорница Русинова. Дебатът в сферите на здравеопазването и образованието е много остър и перманентен по повод на реформите, което води и до ръст на критични оценки към титулярите на тези министерства.

Цветан Цветанов и Валери Симеонов са най-одобряваните председатели на Парламентарни групи в Народното събрание – одобряват ги по 29% от българите.

Сред популярните лидери на Парламентарни групи намира място и лидерът на БСП Корнелия Нинова с 26% одобрение.

Най-слабо популярните лидери на ПГ са тези на БДЦ-Народен съюз Румен Йончев (одобряван от 3%) и Красимира Ковачка с 5 доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!Вероятният кандидат за президент на ГЕРБ изпреварва Борисов по рейтинг...Какви *** са нашите бългаари!? 2/3 от населението са или крайно *** или мазохисти или 2/3 е продукт на рекламна инсинуация.Най-харесвали Фандъкова, ама защо?!? Какво точно добро им е донесла тя?Ама то е същото като с ментора и Борисов - е него *** най-много харесвали.Казали са го хората - *** народ, слаба държава...
186
1
 
2
 
! Отговори
до246 преди 7 години
Да не си специалният кореспондент на Днес.бгОт Сидни АвстралияЩом нямаш лично Жилище там Начий си Господин НикойПродължавай да Рупаш Стръгали и да се плюн.чиш пред прозорецът
185
3
 
28
 
! Отговори
tonygl преди 7 години
Странно е българите от София да харесват Фандъкова, а пък е абсурдно тези не от София да я харесват !!! Айде не на нас тия глупости.
184
3
 
18
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Който и да е кандидатът на ГЕРБ винаги б.б. ще е зад кулисите и щат не щат ще изпълнявате волята на тиквата ! Затова мислете преди да пуснете бюлетината, ако не искате да се возите не за 1.60 а за няколко по 1.60 ! Всички на протеста на 07.10.2016 против заселването на Странджа !
183
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кмет на София, но не Президент на България!България не е г. София!!!80% от новините в БГ са свързани с проблемите на г. София!
182
13
 
6
 
! Отговори
от 2/3-те преди 7 години
Тези дето подкрепят Каракачанката и Волен първо да видят за какво зовът ***! Наборна военна служба, връщане на трудови войски,национализация на стопанството и частната собственност, межународна изолация и излизане от ЕС и НАТО,пряк конфликт със съседни нам държави,печатане на пари и даване на нереално високи доходи! Тва са само част от патриотичните програми! Всички сме изпитвали резултатите от подобни политики през прехода на гърба си! ПОМИСЛЕТЕ 2 ПЪТИ! ПРЕДИ ДА ПУСНЕТЕ ЗА ТЯХ!
181
0
 
21
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
ай стига глупости бе! кво знаят от симитли или г.оряховица за фандъкова??то аз дето съм от нейния квартал не я харесвам, вие за всички българи пишете
180
0
 
21
 
! Отговори
ined преди 7 години
България не е София, повече от 2/3 от българите нямат никаква представа дали им харесва или не Фандъкова защото не живеят в София, а даже има и много такива дето през последните години дори не са ходили в София.
179
0
 
6
 
! Отговори
240 - добър въпрос преди 7 години
Много добър въпрос. Браво!Как ли ще ти отговорят троловете на Цецо сега? Чакам с нетърпение.
178
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е важно кой и колко гкасува!Важно е кой ще брои гласовете!!!
177
1
 
8
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Фандъкова изглежда добър и спокоен човек, но за мен, слаб характер. Няма нужните качества според мен.
176
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С 51% процента гласували за нея в избори за кмет на София, изведнъж 67% за президент?В провинцията 99,9% гласове ли броите за нея? Що не си каже Цецко че вече е напечатал 10 млн бюлетини за нея?
175
0
 
6
 
! Отговори
Lizimah преди 7 години
Ami vzemete si q kato si q haresvate...i gladuuuvaite ovchici..
174
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо лошо не мога да кажа за Фандъкова, дано да е добър президент. защото след недуразомението Плевнелиев имаме нужда от такъв.
173
0
 
14
 
! Отговори
Има ли шарани? преди 7 години
Резултатите от следващото "проучване" ще са: 101% от българите биха гласували за Бойко Борискофф. 99.99% от българите биха гласували за Данчето Фандъчкова. ("проучването" бе проведено в централата на ГЕРБ в НДК)
172
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БИСМАРК:Най много се лъже преди избори, по време на война и след лов!
171
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно бе нека да има ОТКРИТИ Дебати по Телевизията С УЧАСТИЕ НА ПУБЛИКА КОЯТО ДА ЗАДАВА ВЪПРОСИ КАТО В ЕВРОПАИли на Герберите им липсва СМЕЛОСТ да се изправят между други КандидатиДа видим кой колко струва
170
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от орешарски тя е една кадърна и добра жена
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм *** и ям банани!Аз съм гласоподавател и ям тикви!Аз съм мигрант - теросист и ям агнешко!Аз съм овца и ям социологически ла,й,на!
168
1
 
6
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"2/3 от българите: Най-много си харесваме Фандъкова!" Не знам от къде е тази информация, но.... Нищо чудно, селяните харесват селянката...... Това ще бъде голям провал за ГЕРБерите....